SlideShow

Khamis, 30 September 2010

MINUMAN YANG PERLU DI AMBIL PERHATIAN ORANG ISLAM





Assalamualaikum wr wb,

GREEN BEAN SOY DRINK

Salam semua. Kali ini saya nak sentuh ttg minuman ringan keluaran Yeo Hiap Seng, jenama salah satu pembekal minuman ringan yg tak asing lagi di rantau ini khususnya Singapura dan Malaysia.

Pernahkah anda dengar ttg keluaran produk minuman YHS yg terkini, khususnya minuman kacang soya fusion dgn kacang hijau? Jika anda di Singapura, harap2 baca dulu ya, bahan-bahan yg terkandung dalam minuman ini.

Semasa saya ke salah sebuah pasaraya tempatan, terpandang saya ke arah minuman ini yg saya fikiradalah salah satu lagi keluaran terbaru YHS. Iyerlah, apalah bahan yg nak dibubuh dlm minumankan? So I pick up one and brought to office. Tapi, bila saya baca ingredientsnya....... lihat kat pic ini.lihat dekat-dekat....... Apa kah kandungan dalamnya? Rupa-rupanya E471 is derived from pig. MasyaAllah, dah takde lagi ke sumber yg baik, yg murni, darimana pihak pengeluar nak dapatkan bahan atau sumber utk membuat produk minuman mereka???? Tidakkah mereka peka dgn pengguna2 Islam yg sememangnya ramai telah terbiasa dgn minuman yg mereka bekalkan atas jenama YHS???

Belek punya belek.....hah, patutlah. Minuman ni diperbuat di....... di negara yg dah mmg dah tersohor bubuh melamine dalam susu!!

Apapun, saya sekedar berkongsi info dan diharap sesiapa yg teringin nak merasa minuman jenama YHS " Green Bean Soy Drink ", lupakan sajalah niat anda tu. Tak berbaloi bahan yg haram jika memasuki dlm tubuh badan kita ni!! Harap dapat sebarkan info ini terutama sekali kpd anak-anak kita yg mungkin kurang arif ttg perkara ini.

Do not drink FANTA APPLE, as it contains (E211, E224) Fat of Pork(PIG)


info : by idrus hashim di facebook

http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000563900032

PANAS!! BUKAN SEMUA ORANG BOLEH MENGAKU DARA

TAPI DIA BOLEH... HEHEHE




Ni tajuk filem jer dol... Jangan terpedaya... hehehehe...



Pemegang Ijazah Sarjana Muda Seni Layar (Kepujian) dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) ini berkata, filem lakonannya akan ditayangkan akhir tahun ini ialah Aku Masih Dara arahan Ahmad Idham yang menggandingkannya dengan pelakon Diana Amir dan Raja Farah.

Yana membawa watak gadis kena rogol, Alisha dalam filem ini.

Kata Yana, dia terima tawaran berlakon dalam filem ini kerana ia menyampaikan mesej mendalam pada masyarakat.

“Selain gadis kena rogol, saya juga pernah bawa watak lesbian dalam filem Histeria,” katanya.

Mengenai bidang pengarahan pula, kata Yana, dia tidak berani menerima tawaran produser MIG, David Teo untuk mengarah filem SPC sebelum ini.

Bagaimanapun selepas berfikir masak-masak, dia sedia menyahut cabaran itu kerana tidak ingin lepaskan peluang depan mata.

“Apapun, saya gembira kerana ramai pengarah muda muncul di persada seni tanah air selepas saya mengarah filem SPC. David juga ada menawarkan projek filem baru tahun ini tetapi saya tidak boleh terima tawaran itu kerana agenda seni pula padat tahun ini.

“Saya bersedia kembali mengarah filem baru apabila tidak terbabit dengan mana-mana projek drama dan filem,” katanya.

Dalam majlis ulang tahunnya yang diadakan di Restoran Lemon, Kajang, baru-baru ini, acara dimulakan dengan bacaan doa selamat, disusuli dengan memotong kek hari jadinya.

Majlis dimeriahkan dengan kehadiran anggota keluarga Yana dan artis MIG seperti Shaheizy Sam dan Eddie.

PROFIL
NAMA SEBENAR: Norliana Samsudin
TARIKH LAHIR: 25 September 1984
ASAL: Yong Peng, Johor
PENDIDIKAN: Ijazah Sarjana Muda Seni Layar, UiTM Shah Alam
STATUS: Bujang
KERJAYA: Penyanyi, pelakon dan pengarah
FILEM: Selamat Pagi Cinta, Histeria, Shh... Dia Datang, 7 Perhentian, MamiJarum Junior, Main-Main Cinta dan Adnan Sempit
DRAMA: E-toyol.com, Bionik, Lu’Lu dan 3 Janda, Suri Bakawali
ALBUM: Yana Ceria (2004)



sumber : http://hmetro.com.my

Rabu, 29 September 2010

MACAM-MACAM DENGAN INDONESIA..

Puluhan bantah festival filem gay

JAKARTA – Berpuluh-puluh anggota Barisan Pembela Islam memprotes satu festival filem gay antarabangsa yang berlangsung di sini sekali gus menyebabkan beberapa tayangan filem mengenai golongan itu dibatalkan.

Mereka memprotes Festival Filem Q! yang diadakan di beberapa pusat kebudayaan asing sejak minggu lalu dan dijadual berlangsung sehingga malam ini.

Anggota-anggota kumpulan tersebut yang sebahagiannya memakai topeng, jubah putih dan serban melaungkan slogan antigay dan menyatakan bahawa filem-filem itu adalah kufur.

Menurut seorang pembantu program pusat terbabit, Dinyah Latuconsina, tayangan filem itu di Institut Goethe Jerman yang dikawal oleh polis tidak akan dibatalkan.

Bagaimanapun, Pusat Kebudayaan Perancis dan Yayasan Jepun mengambil keputusan untuk membatalkan baki tayangan filem gay.

Indonesia dianggap sebagai sebuah negara sekular yang mempunyai jumlah penduduk seramai 237 juta orang. Ia mempunyai bilangan penganut Islam yang teramai di dunia. – AP

kredit : kosmo.com.my


kat sini gua nak komen, banyak jer orang Islam, tapi macam-macam yang jadi kat negara diorang.. Aper yang diorang tau? mengamuk,mengamuk pastu pijak bendera Jalur Gemilang.. tak sedar ka diorang yang banyak bala jadi kat tempat diorang? kat Malaysia memang banyak Bala, Balasundram, Balamurugan, tren Ballast... hehehe.. apa-apa pon gua sokong tindakan diorang buat bantahan ke atas filem gay tu...

suka buat kacau ja, cari rezeki kat tempat orang, tapi lupa diri... puuiihhh...(ada macam bunyi samseng ludah ka) hehehehe... Apa-apa pon, adios amigos...



NUFFNANGERS, SILA BACA NI.. PENTING

Seperti yang anda mungkin sedia maklum, terdapat 2 jenis kempen iklan yang diberikan oleh Nuffnang iaitu Metered (mCPM) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah pengunjung yang melihat iklan dan Cost-Per-Click (CPC) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah klik terkumpul dari iklan yang disiarkan.

Kami menyedari bahawa terdapat sebilangan ahli yang terlibat dengan aktiviti click fraud, iaitu perbuatan klik pada iklan CPC dengan sengaja demi menjana pendapatan pemilik unit iklan tersebut.
Aktiviti click fraud melanggari terma & syarat kami di bawah seksyen 6.

Suatu unit iklan itu sepatutnya diklik oleh pengunjung yang berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai kempen iklan yang dipapar, dan bukan semata-mata bertujuan untuk menjanakan pendapatan. Sekiranya situasi ini bertambah buruk, kadar penyiaran kempen iklan akan turut berkurangan oleh kerana pihak kami hanya dapat menjual ruangan iklan di dalam blog yang tidak mempunyai rekod aktiviti click fraud.

Sistem kami mampu untuk menjejak serta merekodkan aktiviti click fraud dan sekiranya perlu, rekod-rekod yang terkumpul boleh digunakan sebagai bahan bukti bagi tujuan kehakiman. Sebelum ini, pihak Nuffnang telah pun menggantung dan menyenarai hitam pelbagai individu dan kumpulan yang terlibat dalam aktiviti click fraud. Namun, disebabkan bilangan ahli di dalam komuniti yang melakukan click fraud semakin bertambah ke suatu tahap yang membimbangkan, kami dipaksa untuk lebih berwaspada dan tegas dalam mengambil tindakan. Ini bagi memastikan ahli komuniti yang lain tidak berasa tertindas dalam jangka masa panjang.

Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:
- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.
- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.
- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .

Tindakan akan diambil sekiranya perbuatan di atas dapat dikesan oleh pihak kami.

Sekiranya anda mengetahui mana-mana rakan anda atau pihak lain yang terlibat dengan aktiviti ini, kami amat menghargai usaha anda menasihati mereka untuk tidak berbuat demikian. Mana-mana ahli yang dikesan melakukan aktiviti click fraud akan diambil tindakan tegas oleh pihak kami, sama ada melalui penggantungan atau penutupan akaun miliknya.

Terima kasih atas perhatian anda.

Sekian,
Robb Chew
Jabatan Perhubungan Blogger
Nuffnang Sdn Bhd





INFO: http://www.zilhan.com/peringatan-dari-nuffnang-community/

Selasa, 28 September 2010

LAYAN JAP.. GADIS BERTUDUNG PUTIH LIVE AND UNPLUGGED-may


+powered by youtube+




tengah takder idea ni... layan kepala jap... yeah yeargghhh....



Wajah seri yang memukau
Pesona kau dipandang
Tersenyum dan terkhayal sejenak
Matamu gemilang
Bagaikan ada syurga
Di dalamnya

Aku ingin bersama
Memilik sebuah kota
Bersamamu aku diyakinkan
Ku berada di tengah-tengah
Persimpangan tak ke mana

Bawalah ku pergi
Ke mana saja
Bawalah ku lari
Dari sengsara
Manalah berhenti
Di situ terhenti
Mana kembara terselit kita

Capai tanganku
Kita berganding berdua
Genggam tanganku kita nyanyikan
Lagu yang seirama

“DiGi iPhone 4 Real”.

what I love about the DiGi iPhone 4 Plans?
Ermmm...


For those who are still confused to pick witch plan, don't worry, you can always upgrade your plan later. You can find an iDiGi plan that's right for you after the first 90 days on your current iDiGi plan.You can update your iDiGi call plan if you feel that your current plan does not suit your mobile lifestyle. Upgrading your iDiGi plan may help maximize the value of your money and may be a better fit for how you choose to use your phone.

Yeah, using this plan u can get those benefits
  • All plans above are Postpaid plans on a 24 month contract.
  • The promotional monthly fee is only applicable for the first 24 months.
    After the first 24 months, the monthly fee will be charged at the normal rate.
  • Auto Billing rebate of RM5 per month will be reflected in the monthly Postpaid bill if you sign up for Auto Billing at the point of purchase. Auto Billing is not activated automatically.
  • Free voice minutes, SMS and MMS are only applicable to Malaysian mobile networks.
  • Free voice minutes do not include calls to International / IDD numbers or 1-800 / 1-300 numbers.
  • Speed of local Internet usage will be reduced to 128Kbps after exceeding the monthly quota.
  • International Internet Roaming is only applicable in selected countries and with selected mobile operators.

Hentam je lah..hehehe

VETERENS MUSICIAN SET TO BRING ROCK TO LIFE

To prove that rock music is not dead, a mini-concert slated for Oct 3 at One Café, Jalan TAR, is called 'Rock A Live'.
"Rock will never die," said legendary Lefthanded guitarist Man Kidal dur­ing the Press conference at One Café.
He will perform with Omma Akeera and Zul Handy Black. The headliners will be performing at 8.30pm, while an earlier set from noon till 5pm is for new rock and heavy metal bands Nalo (from Sin­gapore), Cropox, Clay, Sniperz, Ma­tellah the King as well as KL bands Rosewell, Aridity and The Mission.

Rock A Live will be at One Café on Oct 3. Opening acts start from 12 noon to 5pm.

Mainliners Man Kidal, Omma Akeera and Handy Black will per­form from 8.30pm onwards.

Tickets are at RM30 each. Call 016-380 2782 for more information. Yeah yeargghhh...

info : http://www.mmail.com.my/content/

Isnin, 27 September 2010

PROMOTE BAND MALAYSIA- PROJEK PISTOL



gua nak promote band ni...
album diorang gua dah ada... Gua bagi 4.5 bintang... yeah yaerghhhh...

XPDC- curahan rasa





Tika begini
Aku juga mengerti
Perasaanku terganggu
Malam penuh dengan bintang

Indah khabar rupamu
Menawan setiap waktu
Apa lagi yang dinantikan
Bukan bertepuk sebelah tangan

Cintaku tidak
Aku pastikan sampai tujuan
Berarak mendung bintang
Berlagu sepi semalam

Aku hanya seorang insan
Tak mampu keajaiban
Jika perlu engkau tinggalkan
Demi relakan kemanusiaan

Sejernih kasih
Selembut sinar mutiara
Belaian kau yang lembut
Tak dapat aku melupakan

Sentuhan kasih
Irama merdu dalam dakapan
Suara yang membisik
Bagai gelora menghempas pantai..

Sejernih kasih
Selembut sinar mutiara
Belaian kau yang lembut
Tak dapat aku melupakan

Sentuhan kasih
Irama merdu dalam dakapan
Suara yang membisik
Bagai gelora menghempas pantai..

Aku hanya seorang insan
Tak mampu keajaiban
Jika perlu engkau tinggalkan
Demi relakan kemanusiaan

oooo...
ooooo...


mau lagu ni? tekan kat SINI

“DiGi iPhone 4 Play”.

My favourite Apps is APPS for music because,With innovative apps that help you compose songs, create radio stations, and name that tune, music lovers have even more to love about iPhone.
Using this apps, u can :

1)Tune in.

Choose a favorite song or artist and Pandora
Radio plays the music you want to hear and music
just like it. Discover new artists with similar sounds
and skip over songs you don’t like.

2)Create a soundtrack.

Turn the world around you into a song with RjDj. This music-making app picks up ambient sounds, then bounces them back through your headphones. Record as you go and enjoy your creative compositions again later.

3)Name that tune.

If you hear a song you like, point your iPhone at the speaker and Shazam tells you the name of the song and who sings it. It also lets you download the song from iTunes, tag it, and watch the video.



4)See the music.

Bloom, a mesmerizing app from ambient music pioneer Brian Eno, turns your iPhone into a 21st-century music box. Touch the screen to layer and loop sounds. Then sit back and enjoy the elaborate patterns and relaxing soundscapes.

5)Pick up the axe.

Download GuitarToolkit and play 500,000 chord variations on your iPhone. Simply touch the notes on the fretboard that make up a chord, and GuitarToolkit tells you what that chord is. It also includes an accurate tuner and metronome.

6)Tap out the jams.

Your iPhone becomes a fully loaded music studio with the BeatMaker mobile music creation app. Compose professional-sounding beats, record audio samples, and arrange patterns to create songs. Then export your compositions and share them with friends.

7)Snag the solo.

Get private singing lessons from the coolest geeks in school. The Glee app perfects your pitch and harmonizes your vocals so you can record your greatest hits and share them with the world.

8)Hear a live show.

Get free access to the world’s largest collection of live recordings right on your iPhone. With Concert Vault, you can listen to live concerts from the 1960s to today, from rock to jazz to country and everything in between.

9)Hit the beat.

With the free Beatwave app, you'll be turning out amazing beats and tracks in no time at all. Choose from a huge range of instrument samples and mix them together using just your finger.

SERULING ANAK GEMBALA- XPDC feat DATUK JEFFRYDIN


+POWERED BY YOUTUBE+


Di lembah sungai nan indah
Terdengar suara memecah
Melayang bunyi seruling
Kala senja hening

Gembala meniup lagu
Berteduh di rumpun bambu
Dengan tak merasa jemu
Menghiburkan rindu

( korus )
Sawah luas terbentang
Hijau nan mengawan
Jauh pandangan
Di situ tempat permainan

Di situ tempat dilahir
Di mana aku dan dia
Memadu kasih asmara
Akhirnya berpisah

( ulang dari korus )


mau lagu ni? leh klik SINI

Ahad, 26 September 2010

DiGi iPhone 4 Me

There are 4 reason why i want an iPhone 4 :
i. With the tap of a button, you can wave hello to your kids, share a smile from across the globe, or watch your best friend laugh at your stories



ii. With iPhone while using Text in books, web pages, and email is crisp at any size. Images in games, movies, and photos pop off the screen. And everything is sharper.

iii. Now you can run your favorite third-party apps — and switch between them instantly — without slowing down the performance of the foreground app or draining the battery unnecessarily.

iv.And with iPhone 4, you can capture every moment in stunning high definition. Its advanced backside illumination sensor delivers great-looking video in both bright and low-light settings. And in dark environments, you can brighten the scene with the built-in LED light.




28 years.. hehehehe.. so sweet for rockers

Yeah yeargghhhh... Rock, rok gak... arini besday gua beb... Selamat ulang tahun yang ke 28 untuk gua beb... wuiyoooo... makin muda lak rasaa gua.. sweeettt... hehehe
gua pon tak ingat arini besday gua, tau2 dapat wish... hehehe... so cute... ekekeke


+powered by youtube+

PREVIEW ALBUM DR KRONIK- buragas (2000)


Kumpulan Dr Kronik merupakan sebuah kumpulan pemuzik dan penyanyi yang aktif di Malaysia. Kumpulan ini menyampaikan lagu-lagu Melayu.

Kumpulan Dr Kronik merupakan sebuah kumpulan rock moden yang bernaung di bawah label KRU Records. Pada mulanya kumpulan ini bermula pada zaman persekolahan sebagai kumpulan Reds, dan membuat persembahan semasa persandingan, ekspo dll.

Mereka mendapat beberapa tawaran dari syarikat rakaman, tetapi enggan menerimanya kerana tidak diberi kebebasan memainkan muzik corak mereka. Bagaimanapun selepas mereka memenangi pertandingan Battle of the Bands, KRU Records membuat tawaran termasuk membenarkan mereka mamainkan corak lagu mereka tersendiri. Mereka kemudiannya menukar nama kepada Dr Kronik.

Memainkan konsep Rock Moden..

lagu-lagu dalam album seperti:

1.Harley

2.Buragas

3.Hidup-hidup di bakar

4.Cronic

5.Bodoh Macam Yoyo

6.Kibarkan

7.Dejavu

8.Telah kukatakan

9.Di Waktu itu

10Lagu Orang Gila

Pada gua lagu sedap ialah Buragas, Hidup-Hidup Di Bakar dan Dejavu...

lirik lagu DEJAVU

Renunganmu, dejavu
Senyumanmu, dejavu
Sentuhanmu, dejavu
Lirikanmu, dejavu...

Bagaikan satu kejutan
Keluar pintu lamunan
Masuk ke pintu impian

Bisikanmu dejavu
Belaianmu dejavu
Sentuhanmu dejavu
Rangsanganmu dejavu

Leburkanlah kekalutan
Yang yang kaburkan oh! Pandangan
Aku dalam pencarian...

Leraikanlah rantai yang membelenggu
Ku yang dah jemu, aku dah lesu
Ku yang tak tentu hala tuju
Aku merayu...

Leraikanlah rantai yang membelenggu
Ku yang dah jemu, aku dah lesu
Ku yang tak tentu hala tuju
Aku merayu...

Hanya mampu merayu...


mau lagu ni? klik kat SINI



sumber : http://ms.wikipedia.org

Sabtu, 25 September 2010

PROMOTE SIKIT.. KALU RAJIN, TEKAN LA


Ermmm.. Gua nak promote sket.. Pada sapa yang dah kenal, dok diam-diam..
bagi yang tak kenal lagi, leh mai dekat-dekat sket...
Gambar kat atas tu bukan gambar sebenar beliau, tapi gambar kembar beliau... ahakz..
Beliau ni mentor gua ar.. beliau ar banyak ajar gua buat blog ni..
beliau ar banyak tolong gua bt templete(btol ka ejaan dia?) kat blog gua..
terimas gua ucapkan pada beliau... terima kasih cakap melayu, omputih kata tengkiu, bangla cakap donnobath, vietnam lak cakap kam en.. vannekam untuk beliau..
mau kenal beliau, masuk la blog beliau di http://insecretlovewedrown.blogspot.com

caiyok.. caiyok..

PREVIEW FILEM TERBARU- SPIDERMAN 4.5

Kepala gua tengah kusut ni dol...
spiderman nak jadi venom tapi tak jadi...
balik umah, lapar lak lepas lawan ngan venom, terus beliau gi dapor...
tanpa check bungkusan yang beliau amek, terus masuk mulut...
tanpa beliau sedari, bungkusan yang beliau pegang ialah pedigree... kuikuikuikui

MATEMATIK

Nak rehat-rehat kan kepala jap?
ke nak bagi lagi pening?
kusut?
Yeah Yearghhh... Rock Ooooo...
Hentam la dol... nak baca, baca... kalu maleh, buat bodo sudah...
Ni member la promote, x pasal-pasal gua terjebak... Aiyakk


sumber : http://insecretlovewedrown.blogspot.com

Jumaat, 24 September 2010

LAGU BANGSA JOHOR


Lagu Bangsa Johor adalah lagu kebesaran negeri Johor Darul Takzim. Lagu ini digubah oleh konduktor muzik Armenia, Mackertich Galistan (juga digelar MG Abdullah) dan liriknya dikarang oleh Kapten Hj. Mohamed Said bin Hj. Sulaiman (1876-1955).
Dipadankan pada tahun 1897 daripada "Dondang Sayang", sebuah lagu Melayu yang masyhur, dan dipersetujui oleh Sultan Ibrahim, ia tidak mempunyai lirik sehingga 1914. Semasa itu, Hubert Allen Courtney (1878-1959), seorang kakitangan daripada Hong Kong Bank di Johor Bahru, mengarangkan liriknya dalam Bahasa Inggeris dan ia diterjemahkan oleh Kapt. Hj Mohamed Said dalam Bahasa Melayu.

LIRIK
Allah peliharakan Sultan
'Nugerahkan dia
segala kehormatan
sihat dan ria
kekal dan makmur
luaskan kuasa
naungkan kami
rakyat dipimpini
berzaman lagi
dengan merdeka bersatu hati
Allah berkati Johor
Allah selamatkan Sultan.


sumber  :  http://ms.wikipedia.org/wiki/Lagu_Bangsa_Johor

Sabtu, 18 September 2010

AL-FATIHAH UNTUK M.RAJOLI

KUALA LUMPUR, 18 Sept:Seperti yang kita ketahui kita kehilangan seorang pelakon dan pelawak, M Rajoli, 64, atau nama sebenar Haji Mohd Rajoli Mohamed Zain meninggal dunia di Hospital Ampang, Kuala Lumpur, jam 10.45 malam tadi akibat sesak nafas selepas terlantar sakit lebih setahun lalu.

Allahyarham sebelum ini menerima rawatan sejak 2008 selepas disahkan menghidap penyakit lymphoma ataupun barah kelenjar otak.

Akibat penyakit dan rawatan yang dijalani, beliau lumpuh hampir seluruh anggota.

M Rajoli merupakan seorang pelakon veteran dari era lewat 70-an dan cukup dikenali dengan lakonannya yang begitu versatil dan bersahaja.

Selain berlakon, beliau juga merupakan seorang pelukis.

Selain membawa watak komedi dalam lakonannya, beliau juga pernah membawakan watak seorang yang warak dan kuat pegangan agama dalam banyak filem dan drama.

Jenazah Allahyarham dijangka dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Keramat, sebelum Zohor hari ini.

Beliau meninggalkan dua orang balu Hajah Wan Chik Daud dan Hashimah Mohd. Din dan lapan orang anak.

Semoga  arwah di tempat kan di kalangan orang-orang yang beriman... InsyaAllah... Al-Fatihah...

sumber: harakahdaily

Jumaat, 17 September 2010

FIQ- SUKMA KE SUKMA


+powered by youtube+

Desiran sang bayu membelai wajahmu
Bayangkan engkau yang datang sentuh
Merawat luka memujuk rayu
Diri terkulai memuja cintamu

Hujan yang menderu basahi tubuhku
Bayangkan engkau yang sedang rintih
Mengadu pilu melamar jiwa
Kasih terpendam sudi kau terima

Biarpun jauh jarak antara kita
Seperti bintang dan bumi
Cahaya cinta pantas melewati
Sukmamu sukmaku

Bercinta bukan soal beradu
Siapa dahan dan dedalu
Bercinta bukan soal beradu
Tegar dan termangu

Biarpun jauh jarak antara kita
Seperti bintang dan bumi
Cahaya cinta pantas melewati
Sukmamu sukmaku

Bercinta bukan soal beradu
Siapa dahan dan dedalu
Bercinta bukan soal beradu
Tegar dan termangu

Jangan kau sesekali sangkakan cinta tercipta
Kita yang memilih bisa disingkir
Pabila kasih tak terukir

Bercinta bukan soal beradu
Siapa dahan dan dedalu
Bercinta bukan soal beradu
Tegar dan termangu

Jangan kau sesekali
Sangkakan cinta tercipta
Kita yang ukir



mau lagu ni dalam mp3? leh download kat SINI

Khamis, 16 September 2010

PREVIEW ALBUM KRISTAL- SEMUT DAN LEBAH (1999)

Album pertama kristal tahun 1999... ermmm... Permulaan yang baik untuk mereka...
Mendapat sentuhan dan didikan dari Awie wings bai.... Rock ooo... yEahh Yeargghhh....
Line up asal mereka menampilkan
Razlan-vokal
Rody- Gitar
Izal- Bass
Ainul- Drum
Bob- Gitar kedua

Menampilkan lagu
01 - Intan 02 - Funky Bukan Ahwee (Aku Bukan Pendekar) 03 - Seragam Hitam 04 - Ku Membisu 05 - Macam Kentang 06 - Cinta Zarina 07 - Bersalin Kulit 08 - Merdeka Di Minda Sfera 09 - Siapa Semut Siapa Lebah 10 - Tak Naik Tocang
Pada gua lagu yang menangkap ialah Seragam Hitam dan Ku Membisu..


lagu di trek ke-empat
Cerita hidupmu
Yang penuh berliku
Menginsafkan diriku
Debu tinggal debu
Terkulai layu tanpa doa restu
Mengidam kasih merawat rindu

Mungkin kau perasan
Ku hanya terdiam
Sepanjang luahan
Jujurmu oh sayang
Suka ku di sini berterus-terang
Sungguhnya dalam ku sedang berperang

Rasa nak ku dakap kau dalam pelukan
Tiada kekuatan
Takut ku pula yang tidak sanggup
Bercerai badan
Sehingga membebankan ooo...

Meronta-ronta batinku
Mahu memiliki jiwa
Setulus jiwamu
Tapi mengenangkan siapa aku
Ku membisu


leh download lagu ku membisu dengan klik SINI

PREVIEW ALBUM HANDY BLACK- SAKIT KEPALA(2000)

Ermmm... album sakit kepala keluaran tahun 2000... best gak album ni...
Semua lagu gua suka... Menampilkan lagu hits Kau yang bernama Seri dan Seiras Bayang dan Mentari... Yeah Yearghhh....
penerbit eks: tan su loke
penerbit: belle , rosli handy black, zulkefli majid,
salman , awang bpr,
rosli selasih, johari teh
jurutaip list: ain
studio rakaman; pro recording studio (cheras perdana)


line up:
lee - gitar
zul black - vokal
ari - bass
elly - drum

1. Naga Sakit Kepala
2. Seiras Bayang Dan Mentari
3. Luahan Terakhir Ku
4. Bukan Aku Menagih Kasih
5. Putar Belit
6. Pilihlah Jalan Mu
7. Jangan Macam Lalang
8. Puncak Yang Berapi
9. Baby Namanya
10. Dilema
11. Kau Tanggunglah
12. Kau Yang Bernama Seri

boley dengar lagu di track ke-empat, klik kat SINI

Isnin, 13 September 2010

PREVIEW ALBUM CRASH-LAYAR NAKHODA(2002)

Ni salah satu album dalam simpanan gua... album dari kumpulan CRASH... Album kedua dari mereka..
Keluaran tahun 2002...
ni lineup mereka... vokal: Amar
Gitar: Dinz
Drum: Zack
Bass: Ujang
Sekarang vokalis mereka Amar menyertai kumpulan Handy Black...
Lagu-lagu yang di muat di dalam album ini ialah :
1.Rantai serigala
2.Metalic Bangsa
3.Benar Tapi pelik
4.Abadikan salam
5.Speedometer

6.Tiang seri
7.Bayangan
8.Aku Adalah Aku
9.Best Beluti
10.Kejam
gua minat lagu Abadikan salam, Aku adalah aku dan kejam.... rock oooo... Yeah yearghhhh....


leh dengar satu lagu di trek yang keempat.. Abadikan Salam dengan klik SINI

sumber : http://melayurock.blogspot.com

Ahad, 5 September 2010

ROCK RAYA- MUSAFIR DI AIDILFITRI(gitar solo) by ROLL UNICORN


+powered by youtube+


yeah yeargghhh... rock beb... lagu rock raya by unicorn... solo guitar by roll nrocinu...
yeah yeargghhhh....


mau download dalam mp3? klik dol kat SINI

Sabtu, 4 September 2010

ROCK RAYA KEINSAFAN DI HARI RAYA- LEFTHANDED


+POWERED BY YOUTUBE+


Bila Ramadhan menjelma
Kita pun menyambut bulan puasa
Dengan penuh kesedaran
Serta keinsafan kita puasa
Syukur pada Yang Maha Esa
Di atas segala pemberian Nya
Kini syawal pun menjelma
Kita bergembira meraikannya
Dengan pakaian yang indah

Di dalam suasana sungguh meriah
Zakat fitrah jangan di lupa
Tanda kita bersaudara
Insan yang mulia
Di... dalam suasana takbir bergema
Kita bersyukur
Di... atas rahmat Nya
Dengan segala puji bagi Nya
Insaflah kita di hari raya
Hari mulia


mau lagu ni? klik la SINI

ROCK RAYA- CAHAYA AIDILFITRI by KRISTAL


+POWERED BY YOUTUBE+


Bila tiba hari raya
Semua insan bergembira
Tetapi bagiku hanya kesedihan
Yang menyelubungi hidup

Ayah dan juga ibuku
Telah pergi selamanya
Terbiarlah aku ibarat musafir
Yang haus di padang pasir

( korus )
Siapakah yang sudi
Menghulurkan simpati
Kepada nasibku ini
Agar dapat kurasa
Nikmat di hari raya
Seperti insan yang lain

Ku meminta dan berdoa
Kepada Yang Maha Esa
Tabahkan hati berilah pedoman
Cahaya Di Aidil Fitri

( ulang dari korus )





nak lagu ni dalam mp3? boley download SINI

Jumaat, 3 September 2010

ROCK RAYA- RINDU RAYA (SPIDER)


+POWERED BY YOUTUBE+

Dihening pagi mulia ku melayari sepi

Sementara tangisan menitis tak kusedari

Terbawa angan mengetuk daun pintumu kasih

Memohon maaf sekian kali

Setelah jauh terpisah baru aku mengerti

Sungguh sinar ku tercari-cari selama ini

Terlalu hampir hingga mengabur mata hati

Tanpamu tak bisa aku berdiri

Mengecap segala keindahan alam fana ini

Apalah lagi hendak untuk menyelam cinta ilahi

Ketika takbir hari raya

Seluruh umat bergembira

Terbawa angan mengetuk daun pintumu kasih

Memohon maaf sekian kali

Mengecap segala keindahan alam fana ini

Apalah lagi hendak untuk menyelam cinta ilahi

Ketika takbir hari raya

Seluruh umat bergembira

Tersentuh jiwa sedang lara

Dibelai rindu tak terkata

Di hari raya . . . ohh



mau lagu ni dalam mp3? siniboley KLIK

Khamis, 2 September 2010

ROCK RAYA SELAMAT DATANG SAYANG- HATTAN

+powered by youtube+
Selamat datang sayang
Berlabuh ke pangkuan ku
Pintu hati ku lama menanti mu

Selamat tiba sayang
Dihari yang gemilang
Kau telah ringankan satu beban penantian

Selamat datang sayang
Bersama kebesaran hari yang indah
Datang mu sebagai satu hadiah

Selamat datang sayang
Bersama sejahtera
Mengisi halaman yang terbiar kesunyian

Bersyukur menerima segalanya
Menadah dengan hati yang terbuka
Di hari indah ini tiada lagi sepi
Riang ku tak terperi
Melihat kau di sisi
Di hari mulia kau datang
Membawa sebuah kedamaian di singgahsana
Pintu hati ku terbuka memberi dan menerima
Akulah seadanya tiada pernah berbeza
Selamat datang sayang aku ucapkan

Selamat pulang sayang
Berlabuh ke pangkuan
Kau tiba menghilangkan satu beban penantian
Selamat datang sayang aku ucapkan

Bersyukur menerima segalanya
Menadah dengan hati yang terbuka
Di hari indah ini tiada lagi sepi
Riang ku tak terperi
Melihat kau di sisi
Di hari mulia kau datang
Membawa sebuah kedamaian di singgahsana
Pintu hati ku terbuka memberi dan menerima
Akulah seadanya tiada pernah berbeza

Selamat pulang sayang
Berlabuh ke pangkuan
Kau tiba menghilangkan satu beban penantian
Selamat datang sayang aku ucapkaN
mau lagu ni dalam mp3? sini leh DOWNLOAD

Rabu, 1 September 2010

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu