SlideShow

Ahad, 20 November 2011

Gua tujukan FIKIRKAN BOLEH dari Amuk Untuk Pasukan BolaSEpak sukan sea 2011..

yaeahh yeaahhhh... cayalah... Malaysia masuk Final...jumpa Indon balik.. Gua doakan semoga malaysia bejaya
mempertahankan pingat Emas... cayalah... Yeah Yearrggghhhh....






Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh






PREVIEW ALBUM DEF GAB C - SKALA (1999)

Ermmmm... Album ke 2 Def Gab C... Gua memang minat ngan diorang ni... tak pernah gua miss beli album diorang... hah... memang kena ngan jiwa gua...Album ni gua bagi 4 bintang ar... terbaek...
Menampilkan line up Asheed selaku vokalis, Lee Space drummer, Jemboo gitaris dan eddie sebagai bassist..
Ada 11 buah lagu dalam album ni.. Paling gua minat ialah lagu Cinta Sakti, Apakah Illusi ngan Ranjau kasturi... Yeah yearrggghhhh... Rock ooo...


Cinta Sakti                                                   (M.nasir/Loloq)
Ranjau Kasturi                                              (Andi Rahman)
Mengintai Langit                                           (Jemboo/Ms. Kevin)
Aku Tak Tahu                                              (Ms. Kevin)
Apakah Ilusi                                                 (Jemboo/Asheed)
Bahan Bakar                                                 (Oney/Zubiraizat)
Parasit                                                           (Jemboo/Asheed)
Sendiri Mau Ingat                                           (Jemboo/Asheed)
Mulut Kita Masin                                            (Asheed)
Angaan Di Sebalik Renungan                           (Asheed/Loloq)
Lagu Bonus - Ranjau kasturi (Akustik)             (Andi Rahman)



Penerbit / Producer
JOE WINGS

Penerbit Eksekutif / Executive Producer
ADNAN ABU HASSAN

Penolong Penerbit / Ass. Producer
DEF-GAB-C

Susunan Muzik / Music Arrangement
DEF-GAB-C & JOE WINGS

A&R Eksekutif / A&R Executive
ZULMAHAT

Unit Promosi / Promotions Units
MAN TOBA, SAMIRAH, KAK ANI, JOE SAIFUL

Studio Rakaman / Recording Studio
MENORA & BROADWAY STUDIOS

Studio Adunan / Mixing Studios
BROADWAY STUDIO

Jurutera Rakaman Dan Adunan / Recording and Mixing Engineer
DOTT

Pen. Jurutera Rakaman dan Adunan /Ass. Recording and Mixed Engineer
IS, JAKIE, BOON TAN

Studio Mastering / Mastering Studio
SYNCHRO SOUND STUDIOS

Jurutera Mastering / Mastering Engineer
FAISAL

Studio Latihan / Practice Studio
FLY WINGS STUDIO

Sampul Album / Album Cover
JEPPO

Fotografi / Photography
KELVIN

Pakaian / Styling
IZZAT / SALIKIN



cuba dengar lagu di trek nombor 2


Dingin Terasa
Menusuk Jiwa
Aku Terlena

di Dalam Mimpi Ini
Kita seiring
Dan Seiras Wajah

Tidak Terhenti
Pertemuan Ini
Jika Ku Pasti

Dan Di Jalanan Ini
Kita Berdiri
Lalu Menghampiri
Lafaz dan janji
Ranjau Kasturi

Andai Terhalang Tergoda Terpisah
Di mimpi Kita
Sedangkan Hati naluri Dendiri
Tak Terkata ooo..
Jalan Tak Sehala

leh klik kat sini untuk DOWNLOAD
Ranjau Kasturi









Sabtu, 19 November 2011

PREVIEW ALBUM AXL'S - MENTARI DAN BULAN (2011)

yeah... AXL's muncul kembali dengan line up yang baru...
Album ni menampilkan 13 buah lagu... 9 lagu baru dan 4 lagu lama...
Pada gua, bagi sesiapa yang minat ngan lagu Rock lama-lama ni, rock kapak, rock jiwang, patut beli album ni...
berbaloi-baloi... tak rugi beb... semua lagu sedap-sedap... gua bagi 4 bintang beb,... yah yearggghhhhh...


01. TAMAN RINDU    Lagu ELLY AXL's    Lirik MIE AKAR
02. 100 X     Lagu & Lirik HARON AHMAD
03. CINTA SEJATI    Lagu & Lirik PAK LONG
04. JANGANLAH TAK JADI   Lagu EDDIE HAMID Lirik FITRI
05. ANDAI AKU BUKAN MILIKMU     Lagu AZAM DUNGUN  Lirik AZRI ABDUL AZIZ
06. KAU YANG TAK SETIA    Lagu LAN LAGA Lirik BOB BAWANG
07. TEGUH TAK TERHAKIS   Lagu & Lirik ELLY AXL's
08. DIBAWAH MENTARI DAN BULAN     Lagu LAN LAGA Lirik BOB BAWANG
09. AKULAH KEKASIHMU    Lagu LY Lirik BAIDURI
10. ANDAI DAPAT KU UNDURKAN MASA    Lagu LAN LAGA Lirik AZMIRA
11. SETELAH HATI TERLUKA    Lagu EDDIE HAMID Lirik MAN TOBA
12. UJIAN ASMARA    Lagu LY Lirik BAIDURI
13. TETAP ROCK 'N' ROLL     Lagu & Lirik ELLY AXL's


Terbitan   : MVM Production Sdn Bhd     Penerbit Eksekutif   : Pua Kim San
Penerbit Album   : Lan Laga , Elly Axl's    Pengurusan A & R   : Dexter Koh  Pengurus Produksi  B.Y Teoh
Susunan Muzik   : Idzahar, Bong, Ally Axl's  Studio Rakaman  : NAR, Matahati (kings) Jururakam : Amir, Rumie
Juru Mixing  : Amir NAR  Studio Mastering : Aries music Unit promosi : Mahathir, Lin Imej & konsep kulit album : BY Teoh
Reka Bentuk Kulit Album : Dotzidea.com Fotografi : Ricky Lew Dandanan & Make up Bryan Tan


Dengar la lagu dalam trek 09....
lagu lama nafas baru... yeah yeaahhhhh...



Itukan dia kekasih yang pernah berjanji.* Memberi cinta untukmu sepenuh hati *Ia akan menyesal suatu hari nanti*Apabila ia mengetahui*Kekasihmu ini ingin kembali*Tahukah engkau ia tak sepadan denganmu*walau beribubisik janji ia merayu*Kekasihmu ini terlalu ingin kembali*Semenjak ia mengetahui*Kekasihmu itu membuat kau bersedih*(korus) Oh kekasimu ini akan merasa gembira*Andai dapat bersama untuk selama-lamanya*Hanya untuk menyayangimu*Hanya untuk bercinta lagi*Andai engkau berduka*Aku yang pertama di sisi*Andai engkau bahagia*Akukan terus berdoa*Semoga suatu masa*Pintu hatimu*Kan terbuka*Dan kita akan kembali*Bercinta lagi*Aku akan kembali*Walau jalan berliku*Kernaku kekasihmu*Hingga ke akhir hayat (ulang korus 1)





mau lagu ni? leh tekan kat SINI atau tekan DI SINI




















PREVIEW ALBUM MAY - 25th ANNIVERSARY

ermmmm... album terbaru dari M.A.Y.....
menampilkan 11 buah lagu... gua bagi 4 bintang untuk album diorang ni... yeah yearggghhh...
1. Darah Perjuangan                               lagu Yus MAY   lirik Wan K
2. Menjadi Milikmu                                lagu Mus MAY   lirik Mus MAY
3. Siapa Kau                                          lagu Oney           lirik Ram
4. Nafas                                                 lagu Mus MAY  lirik Mus MAY
5. Menanti                                              lagu Abu MAY  lirik Mus MAY
6. Hipokrit                                              lagu Shamel       lirik Shamel
7. Lerai                                                  lagu Man MAY  lirik Mus MAY
8. Taklukan                                            lagu Man MAY  lirik Ram
9. Huru-Hara                                          lagu MAY         lirik J.Yantzen
10. Pahlawan Mimpi/Tragedi                  lagu MAY         lirik MAY/Mus MAY
11. Nostalgia ( menampilkan dalam kembara, sketsa sebuah cinta, ku dalam dilema, sendiri
                       gadis bertudung putih, abadi, meniti suratan, jemu dan sinar)




penerbit Eksekutif MUS MAY penerbit MAY susunan Muzik MAY orkestra "nostalgia' FIRDAUS
keyboard "menjadi milikmu" "menanti" "lerai" EIM gitar akustik undangan "nostalgia" EDDIE MARZUKI
Rakaman SINAR STUDIO JururakamSHAMILZ JuruadunMUS MAY MasteringC.L. TOH MASTERING ONE Rekabentuk Kulit AlbumJEPPO Rekabentuk Logo NEFARIOUSZ LIGHBEARER
FotografiCHIQAH/FAIZ THE LEGACY ART/MATTE FOTOGRAFI
Tajaan PakaianTIGERZZZ/ JR WEST LEATHER/ UJANG D. KOTA Tajaan RambutD'SIGN
Tajaan Peralatan MuzikGUITAR STORE MusMAY AbuMAY dan YusMAY adalah duta gitar JenamaCORT
Promosi UNIT PROMOSI SINAR STUDIO pengurusan MAYSURAYA 013 3457055/ AZHAR 012 6301991
Kos ProduksiBSN (DANA INDUSTRI KREATIF)















gua minat lagu kat trek no 2...



ke mana langkah pergi
kau mengiringi
lakar wajah di mata
nama di bibir hati setia
pada mimpi ku merindu
pada mimpi nyatamu

resah gekisah
tanpa kasihmu arah ku pudar
demi pasti
sejati ke akhirnya
biar ku jadi milikmu

walau jalan menongkah
rahsia cintamu
dalam hasrat membuak
dalam rayuku restumu
pada mimpi yang indah
nyatakanlah isyarat cintamu

resah gelisah
tanpa kasihmu arah ku pudar

demi pasti

sejati ke akhirnya

biar ku jadi milikmu
menjadi milikmu
biar ku jadi milikmu

solo


lenyaplah gundah
bila ku pandang cinta sebenar
semakin rindu....

menjadi milikmu
biar ku jadi milikmu
menjadi milikmu
biar ku jadi milikmu


mau lagu ni,leh tekan kat SINI











Khamis, 30 Jun 2011

PREVIEW ALBUM WINGS - 21st ANNIVERSARY (live at planet hollywood) 2009

Line up : Awie, Black, Eddie & Joe
Album : Wings 21st Anniversary @ Planet Hollywood
Penerbit Eksekutif : Sony Music Entertainment Malaysia SDN BHD
Di Terajui Oleh : Andrian Lim & Aziana Ali
Penerbit : Joe Wings
Konsep Album : Team 3rd Floor UTD. Studio
Artis Jemputan : Hillary, Ito Blues Gang, Jojet, Mel & Sham
Keyboard Undangan : Roza
PengurusProduksi : Sazs
Studio Latihan : 3rd Floor UTD. Studio
Susunan Muzik : WINGS
Jururakam 'Live' : Zairie & Mamak
Juru Adun : Zairie
Penolong Juru Adun : Joe Wings
Studio Adunan : 3rd Floor UTD. Studio
Jurutera Konsert : Ari
Fotografi : Bob 'Badang'
Rekabentuk Kulit Album : Team Groovy, Grousey Printhouse
Kru Wings : Ayeed, Aki, Bob & Kaduk
Mastering : C.L Loh
Studio Mastering : Mastering ONE
Koordinator GiG : Shaz, Sharina & Admi
Rakaman Video : Seventh Post SDN BHD
Penerbit Video : Eddie Abdul Rahman
Jurukamera : Shaufee, Borneo, Azhar & Lan Taihon
Lokasi Rakaman : Planet Hollywood Kuala Lumpur
Produk Terbitan : Fly Wings SDN BHD (flywings@gmail.com)
Pengurusan A & R : Baharina Kamarul Baharin
Pengurusan Promosi : Farina Sayed Mohamed, Herbert Shamsul Gunadasa, & Adlina Abu Bakar
Urusan Digital : Tam kim Wing, Soo Siow Ling & Jessica Chau
Urusan Jualan : Jack Liew, CHIN SL, Jordan Chow, & Karen Yap



Rasanya ini Album ke 25 diorang... Takleh nak kate aper dah... aper yang leh gua cakap, satu perkataan jer T.E.R.B.A.E.K.........

disc 1 disc 2
1. Inspirasi Taming Sari 1. Midnight Blues - feat ITO
2. Hukum Karma 2. Bernafas Dalam Lumpur - feat ITO
3. Opera Hidup - feat Hillary 3. Ranggi Metropolis
4. Biru Mata Hitamku - feat Hillary 4. Lena Di Ulit Intan - feat Mel
5. Jerangkung Dalam Almari - Hillary & Jojet 5. Semalam Yang Hangat - feat Mel
6. Bazooka Penaka - feat Hillary & Jojet 6. Alam Barzakh
7. Gemala Saktiku - Hillary & Jojet 7. Belenggu Irama - feat Sham
8. R n R Lu Punya Suka - feat Hillary & Jojet 8. Biarkan Berlalu - feat Sham
9. Lipas Kudung - feat Hillary & Jojet 9. Peronda Jaket Biru - feat Mel & Sham


leh try dengar lagu inspirasi taming sari...
mau download, klik kat SINI

SOrrY BeB...

Mintak Maap banyak2 geng...
dah lama gua tak online...
laptop gua rosak... baru repair ni... ermmmm...

 ermmm... rindu lak gua kat luorang... ermmm.... adiosss amigosss...

Khamis, 26 Mei 2011

Aduhh...

Sori geng... Lama tak Update blog gua...
laptop gua rosak ar... tengah repair ni... ahakz...
ni pon pinjam PC member gua... sori geng... nanti2 kita jmpa lagi ek?
adios amigos... ahakz

Isnin, 11 April 2011

Khamis, 7 April 2011

Gua Tujukan lagu DERITA by OKID buat arwah adik Saiful Syazani Saiful..


+powered by youtube+




gua tujukan lagu ni buat arwah adik Saiful Syazani Saiful yang meninggal dunia akibat
di pukul oleh cikgu yang gila...
bangang, dulu nak interview bonzer, tak dapat...
jadi cikgu pon cikgu la... janji leh pukul orang...
ngan budak boley la la tunjuk garang...
nak pukul orang yang tak melawan boley la...
tunjuk la kuat kat orang yang sepatutnya...
gua rasa lepas ni pihak yang berwajib kena la pantau cikgu yang berkelayakan,
kena buat post mortem... ahakz...
xleh amek sebarang orang nak jadi cikgu...
zaman gua pon ada cikgu garang, tapi xdak la sampai bunuh murid... kejam... kejam...
agak2 la kalu nak didik murid sekalipon... ape, die xder anak ke satu hari nanti??
awak tu di amanahkan oleh mak bapak arwah, untuk mendidik, bukan pukul beb... sampai mati lak tu... ayark... ape citer beb??
gua pon panas baran gak, tapi tengok la saper yang kita nak pukul...
kalu budak tak melawan, tak tergamak gua nak pukul sampai mati... renung2kan... selamat beramal... chow...
gua tuju lagu ni buat pendera sekalian... renungkan lah... harap beliau dapat pengadilan yang sepatutnya...





DERITA by okid..

Buka mata dan lihatlah..
Insan kecil yang tak berdosa
Jadi mainan dan hinaan semua
Manusia tiada berpedoman...

Apakah salah mereka
Menjadi mangsa yang terbiar..
Dia disiksa tanpa rasa simpati
Hanya melihat darah merah mengalir ke bumi...

Chorus:

Sengsara kan terasa...
Di sepanjang hayatnya...
Tangisan tak bersuara
Insan yang sekecil tu... Merasa
Peritnya derita....
Ditanggung jua...

Mengapa dia disiksa
Hingga lesu tak bermaya
Haruskah kita menyaksikan
Penderitaan pada mereka

Apa nasib mereka jika ini masih terjadi
Kita sama sama membantu
Melindungi hidup mereka..

Mereka perlukan perhatian
Bukan penyiksaan yang diminta
Berikan kasih dan belaian mesramu
Moga diberi petunjuk dan hidayah yang sejati...


mau lagu ni? klik SINI

Selasa, 5 April 2011

VIDEO KLIP - Khalifah - Mungkinkah Jadi Nyata


+powered by youtube+



Dalam diam hatiku berkata
Kau wanita cinta ku pertama
Hadir kasihmu penuh bermakna
Mungkinkah jadi nyata..

Dalam diam hatiku berkata
Kau yang satu antara berjuta
Bergetar rasanya dalam jiwa
Mungkinkah jadi nyata..

Hadirnya kasih datangnya sendiri
Walau ku di uji ku tetap di sini
Cintamu sejati engkau bidadari
Seribu tahun lagi
Kau tetap ku nanti..

Cintamu sejati engkau bidadari
Seribu tahun lagi kau tetap ku nanti
Kasihmu sejati engkau bidadari
Seribu tahun lagi
Kau tetap ku nanti..

Mungkinkah, adakah
Engkau ku miliki
Hadirlah, nyatalah
Atau ku bermimpi..



mau lagu ni? klik kat SINI

Ahad, 3 April 2011

SORY GENG... SIBUK AR...


Sorry geng... gua sibuk ar lepas baek demam ni...
mintak maaf sebab x sempat nak buat aper2 posting terbaru... gua bizi ar... ahakz...
lepas baek demam jer 4 ari gua kene keje dari 0600 sampai 2400... ahakz... perghhhh...
x sompat nak buat aper... balek umah jer, terus gua bobom... sampai lebam mate gua... sedar2 jer, dah gaji, dah masuk bulan 4... ahakz
sory geng... k la... nanti kita jumpa lagi ar... adios amigos berambus... ahakz... yeah yerrggghhh..

Sabtu, 26 Mac 2011

SAMPAI DEMAM GUA NAK CARI IDEA...


ermmm... gua masih demam lagi ni...
ntah biler nak kebah pon gua xtau...
nak cari idea... nak cari idea... nak cari idea.. nak cari idea...
ahakz...
pening dol... pening kepale gua... aper nak tulis ni ek? ahakz... esok pagi gua keje...
kang terlajak lak... hahahhahahah...
gua ingat nak bobom dulu la prenn... hahahhahaa.... ada masa, kita jumpa... ahakz... adios amigos berambos... yeah yearrggghhhh...



Jumaat, 25 Mac 2011

PREVIEW FILEM A BETTER TOMORROW 2010 (REMAKE) - KOREA


+POWERED BY YOUTUBE+



Ermmmm... layan beb citer ni... memang best...
tak rugi tengok beb... gua bagi 5 bintang..


info :

video
FrameRate 23.976 fps
audio stereo
Audio Advanced Acoustic Engine Mp3,48000 Hz,320 kb/s
Language Korean
Subtitle English (sub hardcoded)
Theatre Date 16 September 2010 (South Korea)
Release Date 18.02.2011
Genre Action | Drama

A_Better_Tomorrow_2010_DVDRip_cd1.AVI
Size: 696582144 bytes (664.31 MiB), duration: 01:01:38, avg.bitrate: 1507 kb/s
Audio: mp3, 48000 Hz, stereo, 320 kb/s
Video: mpeg4, yuv420p, 720x480, 23.98 fps(r)
step: 410 s; # tiles: 2x4, tile size: 512x340; total size: 1024x1443
0.52 s, 15.26 shots/s

A_Better_Tomorrow_2010_DVDRip_cd2.AVI
Size: 772683776 bytes (736.89 MiB), duration: 01:01:46, avg.bitrate: 1668 kb/s
Audio: mp3, 48000 Hz, stereo, 320 kb/s
Video: mpeg4, yuv420p, 720x480, 23.98 fps(r)
step: 411 s; # tiles: 2x4, tile size: 512x340; total size: 1024x1443
0.47 s, 17.03 shots/s

LAYAN KEPALA JAP NGAN CROMOK - LITTLE ONE


+powered by youtube+



tengah cari idea ni... layan kepala jap beb...
pergghhhh... layann...
memang feel lagu ni... berhantu beb..
rugi kalu x layan, cromok... otai beb...
layan jap ar... sementara gua dapat idea ni...
layannnzzz....

Isnin, 21 Mac 2011

PREVIEW ALBUM TUAH- tuah (2002)

Sedap muzik diorang... Tapi sayang, mana diorang hilang selepas satu jer album... merajuk kot??

Penerbit Eksekutif : LIM KOK KEAN
Penerbit : TUAH
Studio : ONE ZERO ONE
Jururakam : ERIC
Juruadun : SOON & ERIC
Mastering : SOON (STUDIO ONE ZERO ONE)
Susunan lagu : TUAH
Penata Vokal : MAN & ERIC
Shaker & Percussion : ERIC
Vokal latarbelakang : ADLY, AIZAM, REZZA & MAN BELL untuk Simpang
RekaBentuk : COLOURS GARDEN ADVERTISING
Fotography : DEBIT
Booking Agent : 7Events Sdn Bhd Azizi 0122170930
Email TUAH : awie-tuah@hotmail.com

line up : Adly - Vokal
Man - Gitar
Aizam -Drum/Tamborine
Wan - Bass/ Akustik Gitar

01 Tuah lagu Man/Wan/Adly/Aizam lirik Adly
02 Ingat-Ingatlah lagu Man/Wan/Adly/Aizam lirik Adly
03 Kandang Lu Berbeza lagu Man/Wan/Adly/Aizam lirik Adly
04 Terpisah lagu Man lirik Adly
05 Hinakah Aku lagu Man/Wan/Adly/Aizam lirik Adly
06 Kau Dan Aku lagu Wan lirik Adly/Wan
07 Sumpitan Senja lagu & lirik DESIRE
08 Mata Dunia lagu Man/Wan/Adly/Aizam lirik Adly
09 Simpang lagu Man/Wan/Adly/Aizam lirik Adly
10 Semoga Semuakan Jadi Nyata lagu Wan lirik Adly

Album ni gua bagi 5 bintang ar... Rock... Yeah Yeargghhhh...

test dengar lagu di trek 10...

Cinta sejati sukar di cari
Untuk sesama di kongsi
Tapi usah kau ragui
Cinta ku hanya untukmu

Pancaran cahaya di mata mu
Ku pasti kau milikku

Mawar merah pengganti rindu ku
Gambaran kasih ku pada mu
Kau beri senyuman yang indah
Segala gundah kini musnah

Pancaran cahaya di mata mu
Ku pasti kau milik ku

Sesudah kau hadir
Hati ini tidak lagi terpinggir
Gemuruh kian tiada
semoga semuakan jadi nyata...



mau lagu ni? klik SINI

PREVIEW FILEM.. TADI GUA NENGOK BATTLE : LOS ANGELES..


+powered by youtube+



perghhh... xdapat di luah ngan kata2...
gamam... kelu... perghhh..
starting jer dah kebabom.. hahahhaha...
dari mula sampai abes ar action jer...
hahahah... tembak menembak...
hahahha... ketepikan propaganda yahudi yang mengatakan dunia nak kiamat la,
bumi nak kena serang ngan alien la... ketepikan semua tu...
bagi yang minat filem aksi, perang, gua sarankan tengok citer ni kat panggung...
tak rugi labur 8 hengget... berbaloi baloi... hahhaha
yeah yearrggghhhh... rock oooo

Ahad, 20 Mac 2011

Gua cuma nak tegur jer...


ermmm... gua cuma nak tegur luorang jer...
ada dua orang bloger ni, takyah sebut nama ar... masuk blog gua, tanggalkan kesan diorang...
sorang ni, dia masuk pastu cakap " follow me an i will follow u back"... ermmm... mende la luorang ni?? lu dah masuk umah orang, patutnya lu la follow gua... ni, lu masuk pastu lu mintak org follow lu??patutnya lu masuk umah org, lu la follow dulu... ni tak... dah macam kuang ajar la pulak...
ha, ni lagi sorang mangkuk... pun sama... dia cakap "op! jom singgah sini? klau suke follow la, i follow u soon.. jgn lupa like fb pages taw!"
mende la lu ni...
Amacam geng, luorang setuju tak ngan gua? betul ker cara 2 mangkuk ni masuk umah org??
pada gua, tak perlu la nak pakse org follow lu... ni siap bagi syarat lak, org kena follow dulu, baru kite follow org...
luorang kene blajar adab la... adab masuk umah org... renung2 kan la... selamat beramal... yeah yerghhhh...

Sabtu, 19 Mac 2011

PROMOTE... SAPER NAK PRINT BAJU??

Errrmmm... kali ni gua nak promote printing baju beb.. member gua print baju..
mau ka?? order ar... cantek ar... gerenti puas ati punya... gua dah tangkap 1... gerenti berbaloi...
berbaloi-baloi beb... harga?? perggghhh... puas ati beb,... memang puas ati... murah.. murah...
promote beb... kat sapa? kat gua pon boleh... tak pon, ushar kat Fb tuan punya badan... bro af'fan farizi... ala, bassist band humilation tu ar...klik kat bawah ni...

Af'fan Farizi


leh ushar... ushar tak kena bayar beb... free jer... berapa kali gua nak bilang? berbaloi baloi.. baloi beb... gerenti pueh ati.. promote... promote beb... terjah... terjah je... yeahh yearrggghhh... layanzzz...

CIAN GUA... DEMAM LA ARI NI...


ermmm.. arini gua demam ar.. cian budu.siam666... cian gua... gua mc arini... gua cuti ar...
luorang tak cian ngan gua ker?? xper, luorang punya pasal, selagi gua mampu, gua posting ar sket2... untuk info luorang... ahakz...


ermmm... thax kat luorang semua, gua demam pon luorang tetap datang jengok blog gua...
ahakz... tengkiu... tengkiu... rumbunandrek macha... vennekam... ahak... bangla cakap, donnobath baiya... hahahhahah... demam-demam pon, rock tetap rock bebeh... yeah yearrggghhh... hahahahah... adios amigos...



Jumaat, 18 Mac 2011

PREVIEW FILEM CLASH aka BAY RONG (VIETNAM)


+powered by youtube+


ermm... arini gua nak promote luorang satu filem baek punya...
kiter asyik nengok citer hollywood, bollywood, malaywood... indon, thailand, korea.. kali ni,
aper kater, kite tengok lak citer vietnam... hahahaah... filem aksi beb, bagi peminat filem aksi, gua rasa tak rugi luorang tengok... layanzzzz...

nak dowload, klik kat bawah ni pakai megaupload... ahakz...

http://www.megaupload.com/?d=5BWA636T
http://www.megaupload.com/?d=5LVHZUSD
http://www.megaupload.com/?d=6FZ8DGUI
http://www.megaupload.com/?d=ET95MLYQ
http://www.megaupload.com/?d=IR5BR32N
http://www.megaupload.com/?d=Q11LJ77O
http://www.megaupload.com/?d=S9X6E0X1
http://www.megaupload.com/?d=W8CFM8CU


mau subtitle english ka??
CARI KAT SUBSCENE.COM... AHAKZ...

PREVIEW ALBUM WALI - CARI JODOH (2010)


Gua nak citer sket tentang album kedua wali ni... ahakz... gua sebenarnya bukan peminat tegar muzik indon... hahahha... tapi, first time gua dengar muzik diorang, gua tertarik nak beli album ni... ermmm... menangkap lak... hahahha... tak rugi gua beli... banyak gak lagu sedap... hahahhaha... promote beb... anyway, gua bagi 4 bintang beb... adakala dengar, macam rock melayu pon ader, x la dengar cam muzik indon sangat... pada pendengaran gua la, x tau lak luorang rasa camner lak...

executive producer : Nagaswara / rR. Kertawiguna
Producer : Saujana
Manager : Adzee' Ridwan
Arrangement by : WALI. Recorded @ The Colosseum Studio
Engineered by : Jimmy & Baron
Mixed by : Joseph Manurung @ Blessing Studio
Mastered By : Joseph Manurung @ Blessing Studio

Cover Design & Image Editing by : Raymond Albion @ BIG FAT
Photographed by : Ade @ Adhouse Photography
Cari Jodoh Logo Designed by : Ichal @ Lobang Semut, Ciputat

Additional Guitar live by Eki Sugandi
Additional Vocal on 'Baik-Baik Sayang' by Tini

Additional Vocal on 'Yank' by Sari
Koor on 'Kekasih Halal' by Tomi,Apoy, Nunu & Ovie
Violin on 'Puaskah' by Henry Lamiri


01 Cari Jodoh
02 Baik-Baik Sayang
03 Kekasih Halal
04 Puaskah
05 Jodi (Jomblo Di tinggal Mati)
06 Yank
07 Adinda
08 Suka Atau Tidak
09 Jangan Tuduh Aku
10 Harga Diriku

semua lagu di atas adalah ciptaan Apoy


gua suka lagu di trek nombor 02 Baik-Baik Sayang

Aku tak ingin kau menangis bersedih
Sudahi air mata darimu
Yang aku ingin arti hadir diriku
Kan menghapus dukamu sayang

Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Reff:
Hanya satu pintaku untukmu dan hidupku
Baik baik sayang ada aku untukmu
Hanya satu pintaku di siang dan malammu
Baik baik sayang karna aku untukmu

Semua keinginan akan aku lakukan
Sekuat semampuku sayang
Karena bagiku kau kehormatanku
Dengarkan dengarkan aku

Back to Reff


mau lagu ni? klik la SINI

Khamis, 17 Mac 2011

TAHNIAH MISS ZYRA... ANDA KE 200 KERAJAAN LANGIT..

ERmmm... thankz my prenn... tahniah gua ucapkan kepada anda... anda ke 200 untuk menjadi pengikut kerajaan lanit di bawah penguasaan budu.siam666 dan layak menerima hadiah misteri... hahahahah... muahhh... muahhh... muahhh... hahahhahaha.... tengkiu for ur support.... hahahhahaha.....

PREVIEW ALBUM JINBARA- SHING KUANG (2003)

JINBARA LAGI... pergghhh gua minat giler ngan diorang ni... sedap suara yabang dol... ahakz..
album ke 2 diorang ngan yabang... gua tak pernah miss beli album diorang...
ermmm...

edaran : NAR records sdn bhd - Gilbert , Ali & Sam
reka bentuk album : Rizal ismail @ Reka Unique
DTP : Farouq A'Fero & Teng
Jurukamera : migo
NAR Records Team : Pn Fatimah (CEO) , Mokhtaza Ahmad (GM)
Eksekutif A & R : Musaradhi
Pengurus Promosi : Man Toba
NAR Promosi Team : Asri Ismail , Mahadhir , Ezwin Haida & Noraishah
Jurutera Rakaman : Jig , Omie & Arif @ Nova Studio
Mixing & Balancing : Jig , J.W & Arif
Jurutera Mastering : Faizal Ghazali @ Synchrosound
Tajuk : Shing Kuang
Album : Jinbara
Penerbit : Andi Rahman & J.W
Studio Rakaman : Nova Studio
Studio Mastering : Syncrosound

01 Kita kawan lagu & lirik andi rahman
02 Nak Tanya? laguBold akin lirik andi rahman
03 Menggenggam Bara lagu lagu akin lirik andi rahman
04 Shing Kuang lagu & lirik andi rahman
05 Topeng-Topeng lagu cepot lirik andi rahman
06 Sudah-Sudahlah lagu cepot lirik yabang
07 Bara Timur Tengah lagu cepot lirik Yabang
08 Mantoi lagu cepot lirik andi rahman
09 Suatu Rasa lagu ajeed lirik baizura
10 Jingga Lagi lagu yabang lirik nur jinbara
11 Outro

Ermmmm... gua suka semua lagu dalam album ni... Gua bagi 5 bintang ar... TerabaIk dari DioRang ar... Yeah Yearrggghhhh... Rock oooo...


gua Tuju lagu di trek pertama untuk luorang semua...

KITA KAwan...

Kau Tersenyum, Mengenyit Mata..
Petir Berdentum, rasa di dada..
Kau berkaata cinta siapa?..
Kau buat aku, berasa-berasa-berasa
Serba salah...

Jangan tercucuk mawar berduri..
Kecoh sseronok kita bermimpi..
kau berkata kawan sahaja...
kita berjalan, jalan-jalan-jalan...
sebagai teman...

Ku melihat sungguh tergoda,
kilat bertabur menyilau mata..
Aku tak tahu cinta siapa?
Tanya aku, tak tahu-tak tahu--tak tahu
Cinta siapa?..

Di lubuk hati..
Di cinta, bercinta, kepayang, melanda, siapa?..
membakar, membara, menyala..

Kita kawan..
Di cinta, bercinta, siapa..
antara kita... (membakar, membara, menyala...)


mau lagu ni? klik kat SINI

PERGHHH... TENGAH PERAH OTAK...


Perggghhhh... tengah cari idea beb... idea... mari la lu... pergghhhh...
pecah otak beb nak cari idea... ahakz... yeah yearrggghhh...
aper2 pon, rock ooooo... adios amigos... gambar di atas adalah otak member gua... cian die... hahahhahahah....

LAYAN KEPALA JAP NGAN CROMOK - I DON'T BELONG HERE


+powered by youtube+



ermmm... buat rockers2 semua... layan kepala jap pagi2 ni...yeahh yeargghhhh
rock oooo.... I Don't Belong here... CROMOK...
Layannzzz....

Rabu, 16 Mac 2011

VIDEO KLIP TERBARU - AMY Feat KARL CROMOK -PETANDA


+POWERED BY YOUTUBE+


Ermmm... Ada rasa la lagu ni... ermmm... feel... ahakz... buat rockers2 semua... gua tujukan lagu ni buat luorang semua... yeahh yearrrggghhhhh....




mau lagu ni leh klik kat SINI

HAHAHa... tengah cari ilham...

GUA tengah cari ilham ni... Blog gua tak siap seratus peratus lagi ar...
gua nak buat yang canggih sket ar... ahakz.. adios amigos... hahahhahahaahha
chow..

Isnin, 14 Mac 2011

PREVIEW ALBUM PENDEKAR PLATINUM IV (2010)


Ermmmm... album buat peminat rock kapak... Yeahh Yearrggghhhh....
Ada 2 disc... 24 lagu la semuanya... menampilkan 2 buah lagu baru.. Ku Pendam siksa Cinta dendangan Dwan Olan berduet ngan Ashira dan Sabarina oleh Mael Swing... Yeahh Yearrggghhhh..
Edaran NSR...

DISc 1

01 KU PENDAM SIKSA CINTA duet dwan olan & ashira
lagu ZALI ghaz lirik SOFEA ain

02 PERGI SELAMANYA kamikaze
lagu SHRED lirik CARCA

03 CEMPAKA DI REMBULAN spring
lagu NAZIR boyo lirik A.RASYID

04 DI LUAR KEMAMPUANKU uk's
lagu SAARI amri lirik FITRI amri

05 BERCANDA KESEPIAN dinamik
lagu AFZANIZAM lirik AZIMAH

06 KENANGAN SEMALAM olan
lagu dan lirik OLAN

07 KAU DI PAKSA AKU TERPAKSA scan
lagu dan lirik SAARI amri

08 JANJI KITA spin
lagu TAM lirik MAEL

09 JIKA KAU MERASA GETARNYA slam
lagu dan lirik JOHARI teh

10 CINTA ANGAN ANGAN akar
lagu dan lirik BOB akar

11 RINDU RINDUAN JADI KENANGAN scoin
lagu EDDIE hamid lirik MAN toba

12 DI BADAI ASMARA sera
lagu WAN zul lirik ARAB

Disc 2

01 SABARINA mael swing
lagu dan lirik SALMAN mansur

02 PESANAN BUAT KEKASIH spring
lagu TAPAI lirik JUWIE

03 LUHUR kamikaze
lagu IMAN wan lirik AKOI

04 BUKTI olan
lagu LY lirik BAIDURI

05 TERBAKAR CINTA sera

06 DI HALAMAN DEWI dinamik
lagu BAHARIN lirik AYANG

07 KEKASIHKU DI MENARA uk's
lagu dan lirik IRAAS irma

08 DAN AKU akar
lagu NAN dengkil lirik SAIFUL bahrin

09 KU MENANGIS KEHILANGANMU scoin
lagu dan lirik PATRICK kamis

10 TAK MUNGKIN BERPALING slam
lagu SAARI amri lirik AZAM dungun

11 YANG KALUT DI FIKIRAN scan

12 MENGUSUNG RINDU spin
lagu SAARI amri lirik AFIQAH m.s


sedap lagu di trek pertama disc 1

Semalaman Ku Tiada Menentu
terbayang kisah di ketika itu
kita mesra berdua tiada berpisah
redup kasih tenang di jiwa
tiada ku duga begini akhirnya
tugu cinta musnah tanpa ku rela
apakah silap apa ku berdosa
sudahnya sengketa....
kau ciptakan perpisahan
di dalam gelap begini merintih sepi
kesalan melewati
indah cuma seketika
kau ku harap dan ku damba....
berubah
oh hentikan lenyaplah seteru
apa yang berlaku biarkan berlalu
tak ingin lagiku bertanya
siapa yang salah.. yang benar
biar saakit di dada...ku pendamkan siksa


mau lagu ni leh tekan kat SINI

Ahad, 13 Mac 2011

VIDEO KLIP TERBARU KRISTAL - LUAHAN HATI




LUAHAN HATI
lagu dan lirik hakmilik terpelihara

Pertama kali kudengar suaramu
Sayunya hatiku merindui dirimu
Walaupun belum kita bersua muka
Namun aku tetap jatuh cinta

Pertama kali ku bertemu denganmu
Sendunya hatiku melihat senyumanmu
Aku mengharap engkau menerimaku
Kerna aku bersedia menyintaimu

Akan ku renang lautan yang berapi
Membuktikan kehebatan cinta ini
Tetapi jika engkau meninggalkan daku
Terhiris hati ini
Terguris jiwa ini
Menangis tak berlagu
Oh... Biar pun ombak yang merubah pantai
Kasih ku takkan hancur berderai
Biarpun hari berganti hari
dirimu tetap ku nanti

Oh... Sayangku pimpinkan tanganku
Menuju mahligai bahagia
Kita bersama nikmati kisah cinta

Hidup bagaikan di syurga oh kasih....



mau lagu ni?? sini leh KLIK

PREVIEW ALBUM BARU SPIDER KITA SATU (2010)


Ermmm... album baru spider?? ermmm... full album pon bukan, mini kot?? ahakzz...
ape-ape pon gua bagi 3 bintang ar... nak dapat 5 bintang, tak leh kot?? ahakz... aper2 pon all da best...

PENERBIT EKSEKUTIF M.NASIR
SANDY MONTIERO
PENERBIT BERSEKUTU KEON OMAR
LOAN CHEONG
PENERBIT ALBUM SPIDER
SUSUNAN MUZIK SPIDER (kecuali versi piano KITASATU oleh firdaus
Mahmud)
SESSIONIST UNDANGAN FIRDAUS MAHMUD
MURIZ
SASHA
FIRDAUS
JESUS JARDIN
FARID AZIZ
SYAFIQ ZAKARIA
ASRI JAMALUDIN
JURUTERA RAKAMAN & ADUNAN FADZLI FAUZY
PEMBANTU JURUTERA ISMAIL ROSLY & AZLAN AZHAR
STUDIO RAKAMAN & ADUNAN STUDIO RONGGENG @ LUNCAI EMAS SDN BHD
(kecuali TAPIBAGAIMANA di mandala record)
MASTERING CL LOH
PROMOSI SHAM AMIR HUSSAIN
MUJAHID ABDUL WAHAB
JUAN DANZA
SHARIFAH
EMRYLL
KOORDINATOR RAHMAN SAHARDDIN
REKABENTUK KULIT ALBUM FAIZLIGHTCATCH.COM/AFNANOMAR.COM
FOTOGRAFI FAIZ AND THE LIGHT CATHCHERS
SOLEKAN ZUL NINI
TERBITAN LUNCAI EMAS SDN BHD
EDARAN UNIVERSAL MUSIC SDN BHD


01 AJAIB
lagu TAM spider
lirik BUDDHI hekayat

02 RASAKAN RESAPKAN
lagu TAM spider
lirik M.NASIR

03 KITA SATU
lagu TAM spider
lirik KEON

04 TAPI BAGAIMANA
lagu TAM spider
lirik M.NASIR

05 BUKAN SALAH AKU
lagu SPIDER
lirik M.NASIR

06 KITA SATU (versi piano)

07 BUKAN SALAH AKU (LIVE AKUSTIKA)

suka dengar lagu last trek ni...

tak dapat bukakan mata
walau diri telah sedar
di pagi hari gusar

semalaman melayani
nasib di tinggalkan pergi
dia telah pergi

katanya perpisahan
baik untuk kita berdua, berdua

bukan aku yang salah
tapi dia yang mahu mencari dirinya
itu katanya tapi aku
hanya orang yang sederhana
kau lihat itu, itulah dia

jangan kau risaukan aku
aku takkan buat tak tentu
aku sedar aku siapa
aku sedar aku sederhana

mau lagu ni?? sini leh KLIK

PREVIEW ALBUM BARU KRISTAL - LUAHAN HATI (2010)

Album terbaru dari Kristal... Yeahh Yearrrggghhhhhh...
Memuatkan 11 buah lagu... perggghhhh... gua bagi 5 bintang beb...

terbitan & edaran UNIVERSAL MUSIC SDN BHD
penerbit eksekutif SANDY MONTIERO
PUAH KIM SAN
penerbit BONG
penyelaras vokal LAN LAGA
pemuzik undangan IDZHAR (KEYBOARD)
susunan muzik KRISTAL
BONG
jururakam LAN LAGA
RUMIE
ALLAHYARHAM KAMAL
juru adun ZAIRI
studio rakaman MATAHATI (KINGS)
studio adunan MATAHATI (KINGS)
masterings ARIES MUSIC PRODUCTION
pengurusan A&R DEXTER KOH
pengurusan jualan MICHAEL CHIA
pengurusan promosi MAHADHIR
LIN
pengurusan produksi B.Y TEOH
imej & konsep kulit album B.Y TEOH
rekabentuk kulit album DOTZIDEA.COM
fotografi RICKY LIEW (PHOTICS PRODUCTION)



01 ADA SADIS ADA MAGIS LAGU BONG LIRIK AZAM DUNGUN
02 LUAHAN HATI LAGU DAN LIRIK HAK CIPTA TERPELIHARA
03 LELAKI TERUJA LAGU LAN LAGA LIRIK NIKJAH
04 AKU, KAU DAN CINTA LAGU RAZLAN KRISTAL LIRIK SHEILANCE
05 ANGGUK METROSEKSUAL LAGU LIEYNUR LIRIK MAEL
06 CINTA KITA PUNYA LAGU LAN LAGA LIRIK NIKJAH
07 KASIH LAGU AHMAD NAWAB LIRIK RINA
08 KEHADIRANMU LAGU JS KEVIN LIRIK ANN KEVIN
09 SERAGAM HITAM LAGU M NASIR LIRIK LOLOQ
10 SATU UNTUKMU LAGU RODY KRISTAL LIRIK SHEILANCE
11 SELAGI ADA RINDU LAGU DAN LIRIK PAK LONG

GUA paling minat lagu di trek yang kelapan...

KEHADIRANMU



senyummu kelmarin
telah kurasai
kemesraannya
hanyut di dalam
bayanganmu

hadirmu ke mari
membawa erti
percintaan ini
terus membara
di hati kecil
ku ini

setelah melanda kesunyian ini
ku tak mahu berteduh keseorangan
puas telah kunyatakan pada dunia
pasti ku pulang memetikkan mu

biarlah ku genggam harumnya kasturi pujaanmu
mengalirkan rasa rindu ku padamu
sebagaimana ku mahu memilikinya

dari sentuhanmu pasti rasa kecintaan ini
bercahaya terangnya memukau aku
di sini akan aku terus menanti
kehadiranmu
oh kekasih



mau lagu ni?? klik kat SINI

Isnin, 31 Januari 2011

PREVIEW ALBUM PRETTY UGLY- DARABKAN SEJUTA


Album terbaru pretty ugly...
memuatkan 8 buah lagu...
1. kelab jiwa luka ciptaan J/Neves
2. itu bukan aku ciptaan Nett/ Neves
3.takut aku kalah ciptaan Neves
4. bunuh kisah lalumu ciptaan J/Neves
5. pandemik ciptaan Neves/Neves
6. adihero ciptaan Neves
7. darabkan sejuta ciptaan Neves
8. club jiwa muzik remix by DJ Fendo

Producer Pretty ugly
Executive Producer Neves
Music Arrangements & Programming Pretty Ugly
Recording Engineer Amiruddin Sulaiman
Mixing Engineer Neves
Recorded & mixed At NAR Studio TTDI
Mastering The Loteng
Album Cover & Art Concept Aman Bakar
Photographed By Takky, Cici, Ocham & Nizam
Record Label All Rights & Publishing Cdbagasi Music

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu