SlideShow

Ahad, 24 Jun 2012

Di Ambang Wati Unplugged - Wings Zoom In


+powered by youtube+


Ermm... Gua cuma nak berkongsi jer... Salah satu lagu otai yang paling gua minat... Gua memang minat lagu ni... Ahakz... Layang jiwang lak... Jiwa-jiwa... hahahhaha... Ntah naper lak gua teringat citer lama... Ahakz, ayat... ahaha... 

Lagu ni memang banyak kenangan untok gua... Gua x akan lupakan sampai bila2... ahakz... Rockers leleh...
hahahaha... Gua tujukan lagu ni kat beliau ar... lalalallala...

Lupa lak nak bagitau, video ni ihsan dari jaiswings... thanx bro....


Yang putih bersih
Dalam gita kama
Si ratu yang di rindu
Persis citra sakti mimpi
Insan
Di ambang wati
Di dasar hati
Dan diri yang menyeru sumpahan
Sehangat nyawa bergelora
Terbuka hendaknya pintu segala azam
Malam antara malam sepasang rembulan
Kembali terpatri panji sejahtera
Mengotakan janji silam
Asmara kejar mengejar
Mendungnya sepanjang hari beredar
Asmara kejar mengejar
Mendungnya sepanjang hari
Asmara kejar mengejar
Mendungnya sepanjang hari beredar
Menunggu bayangan berahi
Menghitung detik perpisahan
Mendamba ke pangkuan kekasih
Menangis dalam kesyahduan


mau lagu ni dalam versi mp3?? download kat SINI

Sabtu, 23 Jun 2012

Kawan Baru Aku...



Yeah... ni member baru gua kat blogspot ni...
Ahakz... gua balas kunjungan beliau ngan buat post kali ni... Sementara tengah carik idea tu, gua buat la post pasal blog beliau... meh kita reramai terjah blog beliau... kasi trafic bebanyak... bantu sesama kawan buat duit... ahakz... jo.. Terjah...

sempena nama beliau, gua tuju lagu ni untuk beliau...


+powered by youtube+



klik sini untuk ke page BELIAU

Under Construction...

yo, my prenn semua... gua tengah xder keje ni... nak modified sket blog gua... bosan lak tengok hak lama tu... tengah xder keje ni... nak modified sket jer... ahakz... layan kepala jap... lalalalalala....

Jumaat, 22 Jun 2012

Suara Kampung - Cinta Suatu Penantian feat Harry Mala


+powered by youtube+

Video ihsan dari SuaraKampung


seiringan kita Bersama,
menuju bahagia..
Bulan bintang
yang menjadi tanda..
Kasihku yang setia..

**Di kala malam,
Ku dendangkan Lagu Cinta,
Untukmu Sayang
Ku serah segalanya..

Seri cinta yang indah ku rasa,
Bersinar bahagia,

Alam Maya dan hembusan Cinta,
Menterai janji kita,

Untukmu sayang,
Ku korbankan segalanya,
Kita berdua menuju bahagia..

*Dua jiwa kembali membara,
Dua cinta kembali terasa,
Dalam Cinta adanya rahsia,
Kerana cinta adanya bahagia..

#solo

syurga cinta yang hampir terasa,
kita genggam bersama
khalimah cinta,
semakin membara hangatnya
Oh Asmara..

Hadirlah Sayang
Puisikan kata cinta
Semakin dalam Cinta
Satu penantian

ulang*

ulang**

klik kat sini

Kumpulan Baru - Suara Kampung

 Ermmm... Gua nak rekemen kat korang.. Ermmm... Band ek?? Yup... sebuah band...
Info diorang pon gua tak berapa tau sangat... Misteri ar... ahahahha... Gua cuma sempat sembang ngan diorang kat facebook.. gambo atas pon gua amek kat facebook doirang.. Ahakz, sebelom melalut lebih jauh, lpa lak, diorang yang gua maksudkan ialah "Suara Kampung"... penah dengar x?? cuba search kat youtube takpon klik kat Sini tengok fesbuk diorang...

Kat sini gua citer sket serba sedikit pasal diorang.. Yang gua sempat korek citer sket..
Diornag ni buat masa ni takder lagi line up yang tetap... Diorang ada menghasilkan satu single... memang sedap... Mantoooppp... "Cinta Satu Penantian"... memang karat... Gua bagi 5 BINTANG...
Lagu ni di rakamkan bersama Harry Mala selaku vokalis jemputan... Memang terbaekk...
Nanti gua dapat info lagi pasal diorang, gua citer lagi ek?? okie, adios amigos...



Khamis, 21 Jun 2012

Gua Tengah Tunggu EP MOJO



Ermm... maybe ramai dah tau kot band ni?? MOJO... hahahhahaha... line up mantap..
Band terbaru daripada KRU Music yang terdiri daripada Aweera (bekas finalis OIAM) selaku vokalis utama, penampilan istimewa komposer/penerbit ternama, Edry sebagai pemain synthesizer, Denny selaku gitaris yang merupakan pemuzik undangan studio dan pentas berpengalaman, dan pemain drum, Johar adalah anggota kumpulan Tilu dan bekas beberapa kumpulan Indie...

Sekarang gua dapat tahu dengan kemunculan EP pertama MOJO yang mengandungi 3 buah lagu iaitu ”Andai Ku Bercinta Lagi” ciptaan Edry, ”Agar Tetap Indah” ciptaan gitaris Denny, dan ”Mimpi”ciptaan pemain drum Johar. EP ini bertujuan untuk memperkenalkan konsep ’Synth-Rock’ MOJO kepada peminat seni tanah air. Tapi x silap gua, ada 5 atau 4 buah lagu kot?? Ape2 pon, gua kena tunggu cukup bulan ar baru gua leh serbu kedai cd... hahahahha...

Sementara tu kita dengar video klip band ni dengan 1st single diorang "Andai Ku Bercinta Lagi".. Ihsan dari KRUstudios.. amek dari youtube ar.. Gua suka lagu ni... Terbaekkk...




Rabu, 20 Jun 2012

1st Album 30 cent - Serasi Bersama (2012)



So, arini gua nak kita kongsi bersama sebuah album baru... 1st album diorang ni... ermmm... gua 1st time jmpa... tengah belek2 kat kedai cd tu, gua jmpa album ni... tak pernah dengar pon album diorang ni... Main sebat jer...  ahakz...

Line up diorang.. Mat Yep selaku vokalis, Hilmy gitaris, Farid pemain bass dan Azfa drummer...
Ermm... pernah dengar ker?? Ntah ar... Tak perasan lak gua.. Ahakz...

Album ni ada 8 buah lagu... ahakz, terselit lak 1 lagu raya... hehehehehe...
Album diorang ni, gua rasa tak rugi gak nak beli... tapi, gua bagi 3 bintang ar... boley la kalu nak layan... Ahakz...

Kita ushar lagu kat album diorang ni... Lagu diorang ni semua agak catchy... Gua suka lagu kat trek 1, 30sen, ngan trek nombo 2... Yuna dan gitarnya... paling ggua suka lagu kat trek nombo 4... Tikam Belakang.. lagu ni ada bunyi rock sket... ahakz,... Luorang try la dengar dulu... gua rasa okie kot?? ahakz...





Penerbit Eksekutif | Mohammad Farid Hamdan
Penerbit                  | 30 Cent
Studio Rakaman     | RADC Studio
Juru Audio              | 30 Cent
Konsep kulit Album | Nilza
Fotografi                 | Nilza
Studio Fotografi      | IdeasComm Studio
Promosi                   | FC Enterprise
Pengurusan Artis     | AF Entertainment
Pemuzik Undangan | Rosli Ahmad (Piano)
                                 | Dzul (Keyboard)


1. 30 Sen Lirik Farid
2. Yuna & Gitarnya Lagu Faridzul Lirik Farid
3. Serasi Bersama Lagu Faridzul Lirik Farid
4. Tikam Belakang Lagu Faridzul Lirik Farid
5. Chai Chai Chai Lagu Faridzul Lirik Farid
6. Aiman Lagu Faridzul Lirik Farid
7. Jom Raya Kampung Lagu Rosli Ahmad Lirik Farid
8. Tunggang Jangang Tunggang Langgang feat Black  Lagu Faridzul Lirik Farid/ Schumie



Fish?? Haahahahahhahaha










Jika di beri peluang, saya ingin menjadi adiwira yang kuat seperti... errrmmm.. ikan keli?? hahahhaha.. seperti yang kita tahu, ikan keli kan ada sengat.. Sengat ni boleh melumpuhkan musuh... hahahahhaha..... yeah, this is my superheroes.. hahahahhaha...





Selasa, 19 Jun 2012

Preview Album Data 2012 - SyasyaLyana






Yup..  Dah lama sebenarnya album ni dalam simpanan gua, tapi Bz sket la gua sejak dua menjak ni..
ermmm.. album ni?? Ermmm... bagi peminat2 rock kapak, gua bagi 4 bintang untuk album ni... Gua rasa tak rugi kalu korang dapatkan album ni... Berbaloi baloi... ahakz... Bagi peminat yang sukakan lagu rock sentimental, slow rock, ni la album yang sesuai untuk korang miliki..

Lagu kat trek pertama, pada gua dah menangkap... Pergghhh... Jiwang karut marut... ahakz.. SyasYalyana membuka tirai.. Memang menangkap lagu ni... Masuk ke trek ke-2, jiwang lagi.. Orang ketiga masuk line.. ahakz... karut marut gak... jiwang.. best... Trek ke-3?? Agak catchy lagu ni.. Aku di Tipu lagi... jiwang gak... agak rancak lagu ni... gua suka gak... Meraih Simpati di trek ke-4, memang slow... Gua suka lagu ni gak... Relaks jer... feel tu ader... Rancak.. Goyang kepala sikit... hahahaha... Syahira on the line... Boley la layan... Trek ke-6 ni gua rasa dah ramai tau lagu ni... pergghhh... meleleh... kuar hingus gua.. Ku Menanti Ku Menangis... Ahakz...

Ada ku kisah?? hahahaha...MAsuk je trek ke-7 ni, kita goyang kepala balik... Gua suka lagu ni... tak berapa keras, goyang kepala sikit jer.. jangan lebih2... ahakz... Nombo 8 ni?? Gua memang suka.. Tukar feel gua balik.. memang jiwang.. gua suka lagu ni.. Feel, relaks sket... bagi mat jiwang tu, gua rekemen lagu ni, Kau Yang Bernama Cinta... Memang mantap...

Mengejar Mimpi... Lagu kat trek 9 ni.. Rancak balik lagu ni.. Trek ke 10 ni pon gua rasa ramai tau lagu ni... famous gak gua rasa lagu ni kat yuotube... Duka Dalam Rindu... Nangesss... Hahahahha...
Lagu iban.. kat trek 10 ni.. ku Menanti ku Menangis versi iban.. Ku Nganti Ku Beraie... Pada gua, sapa nak menangis buat peminat rock kapak, ni album yang luorang patut miliki... mantopp...


meh dengar preview album ni kat youtube...





Terbitan : MVM Production Ssdn Bhd / Penerbit Eksekutif : Pua Kim San
Penerbit Album : Lan Laga, Harry, Data / Urusan A & R : Dexter Koh
Susunan Muzik : Harry, Idzahar, Bong, Data / Pemuzik Undangan(keyboard&piano) Idzahar,Harry
Back Up Vokal : Wani, Lan Laga, Harry / Studio Rakaman : NAR Studio
Juru Adun & Juru Rakam : Amir / Studio Mastering : Aries Music
Urusan produksi : B.Y Teoh / Urusan Promosi : Mahathir, Lin
Imej dan Konsep Kulit Album : B.Y Teoh / Rekabentuk Kulit Album : Dotzidea.com
Juru Gambar : Ricky liew (Photics Production) / Dandana dan Make Up : Bryan Tan


1. Syasyalyana : Lagu & Lirik Mala
2. Orang ketiga : Lagu & Lirik Pak Long
3. Aku Di Tipu Lagi : Lagu Eddie Hamid Lirik A Aida
4. Meraih Simpati : Lagu Mat Din Lirik Nohan
5. Syahira : Lagu Mat Din Lirik Nohan & Yassuri
6. Ku Menanti Ku Menangis : Lagu Mala Lirik Arix-UC
7. Ada Aku Kisah : Lagu Mala Lirik Yabang
8. Kau Yang Bernama Cinta : Lagu Mala Lirik Mie Rawo
9. Mengejar Mimpi : Lagu & Lirik Oney
10. Duka Dalam Rindu : Lagu & Lirik Hak Cipta Terpelihara
11. Ku Nganti Ku Beraie : lagu Mala Lirik Nai Dinamik



Rabu, 6 Jun 2012

EURO 2012... mau sampai dah... Hahahahhaha..

Yeah... Demam datang lagi... Yeah... Rockers-rockers semua... demam bola... hahahahaha.... Yearggghhhh...
Sokong Malaysia!! Hidup Malaysia!!... hahahhaha... gua sokong Bosnia beb... tapi sayang, x masuk... apa2 pon, gua rasa Belanda leh pegang Euro taun ni... ahakz.... Boley ker?? Ada ku kesah... Ahakz...


Selasa, 5 Jun 2012

Preview album baru Anak-anak jin... Ahakz...





Yeah... yeargghhhh... Meh dengar dulu preview album Anak-anak jin...
ahakz.... memang mental beb... hahahhaha...
Luorang nak lagu ni?? beli la yang original beb... album ni baru sangat... support la artist kita beb...
Rock ooooooo.... hahahahahahah.... memang Mantop...
tak rugi neli wooo.... Gua rasa,lagu Chinta ni memang terbaik beb....

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu