SlideShow

Ahad, 29 Julai 2012

Pergi Tak Kembali - Amuk


+powered by youtube+




video ni gua amek kat youtube... atas ihsan RockKeras... Thanx....

Yeah... Layan jap lagu ni... Lagu asal oleeh Rabbani...
ermmmm... Slow jer... Tak keras sangat... Layan mood Ramadhan ni...
Gua memang suka lagu ni... Layan lak cara bandi bawak lagu ni... meh, kita layan lagu ni versi bandi amuk..
Yeahh.Yeeaarrrggghhh.. ahakz...


Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi




meh sedut lagu ni dalam MP3

Sedarkah Kita?? Propaganda Yahudi...

Bulan Ramadhan ni, ramai yang suka minum air soyakan?? Rockers-rockers semua, yeah, baca ni....



Terlanjur gua baca 'posting' sahabat kita MataCoklat.. gua tertarik lak nak buat posting ni... ermmmm... Sahabat kita ni bertanya adakah soya ni berkhasiat atau sebaliknya?? Tapi, sedarkah kita di sebalik propaganda Yahudi yang mengatakan soya ni banyak khasiatnya?? Pernahkan kita dengar bahawa kopi adalah air yang memudaratkan?? ahakz...  Sedar atau tahukah kita bahawa minuman kopi adalah minuman kegemaran Rasulullah SAW?? Dengan erti kata lain, minum kopi adalah Sunnah Rasulullah... Ermmm... Pandai kan Yahudi ni?? Tahukah kita lagi bahawa Amerika adalah pengeluar terbesar Soya??? Ahakz...

Pernah dengar tak ada dakyah yang mengatakan kalu nak anak kita putih, beri isteri yang mengandung minum air soya?? Semua tu adalah DUSTA.. Ermmmm.. Kesannya, anak yang dilahirkan akan mengalami masalah kulit, gatal-gatal dan berkemungkinan akan mengalami masalah semput... Perrggghhhh....
Mana bukti yang di katakan soya ada protein DSebagainya... Ahakz... Soya ni boleh menyebabkan penyakit lemah prostat bagi lelaki beb... lebih kurang macam tu la... So, SEBARKAN... YEAH.....

Khamis, 26 Julai 2012

Mentari Merah Di Ufuk Timur - Amuk


+powered by youtube+


Dalam maksud lagu ni... Lagu ni asal oleh Search.. pernah di nyanyikan oleh Kamikaze... kali ni kita dengar versi Amuk... Yeah Yearrrgghhhh... Ahakz... Luorang perhatikan bait Kekal selamanya Cintaku dengan cahayaMu... ermmmm... Kita memuji KebesaranNya... kebesaran Allah.. Memang, Gua tak nafikan, tiada yang besar melainkan Dia yang Maha Besar... Yeah..... Di bulan yang mulia ni, gua ucapkan Selamat menyambut Ramadhan... Adios.. Amigos... Berambuss... ahakz...



Ada yang tertinggal
Setelah terbenam Mentari
Ada yang tertinggal
Setelah kering air di kali

Alam telah menyakinkan
Kau mesti pergi… Kau mesti
Alam telah menyakinkan
Kau mesti kembali
Bagai yang telah dijanjikan Illahi

Ada yang tertinggal
Setelah musnah semua mimpi…

Kekal selamanya
Cintaku dengan cahaya mu
Kekal selamanya
Tetap dalam ingatanku

Lemas dalam rindu
Tenggelam dalam tangisan
Engkau telah pergi
Tapi masih ada…
Yang kau tinggalkan dalam kalbuku

Yang tinggal…





Jom download lagu ni dalam format MP3

Save Maryam (amek dari http://www.apesal.com)

Yeahh... Kali ni kita lupakan muzik jap... Kita support kempen save maryam seperti mana yang di postkan oleh sahabat kita kat blog APesal ni.... Sanggupkah kita tengok ramai sahabat kita murtad?? pergghhh... MasyaAllah.... Klik sini untuk sopport saveMaryam.... yeah....

thanks kepada sahabat gua atas 'post'nya... ihsan dari apesal.com

Selasa, 24 Julai 2012

Keinsafan - krabat


+powered by youtube+


Yup... lagu lama lagi ni... saja, gua nak kenang balik zaman kecik2 gua... gua membesar ngan lagu rock kapak.. ahakz... rock leleh... orang cakap rock karut marut... ahakz... Saper cakap rock ni takde pegangan, rock buat orang jadi jahat?? rock xder mesej?? ermmm... terpulang pada individu ar.. 
Ermmm...  ape2 pon, gua tujukan lagu ni buat luorang... Kita panjangkan pujian kita pada Maha pencipta...
Bulan Puasa ni moga di tambahkan Iman kita padaNya... InsyaAllah... Yeah...

Lupa lak... thanks kepada pemilik video ni HairiAhmad gua cilok kat youtube...



Sayup terdengar hujan mencurah ke bumi
Kini terasa memecah kesunyian malam
Dan aku di sini sendiri dibaluti resah
Dibayangi sesal yang tak sudah

Renung langit sepi tiada purnama
Di dalam kelam ku lihat bayangku sendiri
Terpaku membisu tanpa suara dan segala
Apa petanda, apa rahsia

( korus )
Oh Tuhanku Yang Maha Esa
Maha Penyayang Maha Pemurah
Andainya malam yang begini
Memberi pengertian untukku
Mencari hidayahmu...

Maka kutadahkan setulus
Pengampunan dan pengharapan
Untuk aku menebus dosa-dosa semalam

Cukup setakat ini... aku merasa
Terasing terhukuman dalam sengsara
Balasan dari kehancuran
Yang aku ciptakan

Dan kini ku mengerti
Antara dosa pahala
Yang mana lebih utama
Dalam meniti hidupan dan hari kematian
oh...

( solo )

( ulang korus & 1 )

( 1 )
Andai malam ini satu peringatan
Bersyukurku pada Illahi
Andai malam ini satu kesudahan
Ku pintakan... satu pengaduan
Untukku menyudahkan kalimah
Terakhir...



bro, download lagu ni kat SINI..

Isnin, 23 Julai 2012

Bersabarlah - Warisan


+powered by youtube+

gua amek video ni kat youtube... pinjam dari NurNilam001






Lagu lama ni... Layan gak lagu ni... Masuk ramadhan ke 3  ni amacam?? okie?? ahakz... gua harap semua okie la ek?? gua pun Alhamdulillah, x kantoi lagi... hahahahha... kalu kantoi pon, takkan gua nak beritahu luorang... ahakz.... yeah... layann...

Bersabarlah dan bertawakkallah
Dalam kehidupan ini
Sesuatu yang terjadi itu
Tentu ada hikmahnya

Penderitaan yang engkau alami
Hanya suatu dugaan
Dan janganlah kau bersedih hati
Tuhan maha penyayang

Hatiku memahami derita yang kau alami
Diriku menyayangi oh dirimu
Linangan airmatamu
Hanya tuhan yang tahu
Peritnya kau tanggungi tak terkata
Sabarlah wahai insan
Yang sedang menderita
Janganlah putus asa

Kasih yang kau harapkan
Menanti dihadapan
Bahagia yang kau rindu
Terbuka diakhirat

Kuhulurkan tangan ini
Sebagai tanda kasih
Semoga kau menyedari
Niatku suci murni...




meh download lagu ni kat SINI 

Ahad, 22 Julai 2012

Tuhan - Gigi


+powered by youtube+


1 hari dah lepas.. Alhamdulillah, gua berjaya melepasi 1 Ramadhan dengan penuh dedikasi... ahakz... Gua panjatkan kesyukuran gua kepada Allah yang Satu... Dia permudahkan segala urusan gua pada ari ni... Yeah, gua tujukan lagu ni buat luorang semua... yeah...
Gua cuma nak berkongsi ngan luorang, betapa Besarnya Dia... Gua hilang satu benda yang gua sayang masa tempat keje, gua buat solat hajat.. Tau tak, betapa Besarnya Dia.. tak lama lepas tu, gua jmpa balek barang tu dalam beg gua.. SubhanAllah... yeah...

Tuhan....
Tempat aku berteduh
Dimana aku mengeluh
Dengan segala peluh

Tuhan....
Tuhan yang Maha Esa
Tempat aku memuja
Dengan segala doa

Aku jauh, engkau jauh
Aku dekat engkau dekat
Hati adalah cermin
Tempat pahala dan dosa bertarung

Tuhan....
Tuhan yang Maha Esa
Tempat aku memuja
Dengan segala doa











meh klik kat sini untuk download LAGU

Jumaat, 20 Julai 2012

Ramadhan Tiba - Opick

Selamat Menyambut Ramadhan gua ucapkan pada semua... Yeah.... Bulan puasa ni, gua slow sikit la... ahakz... mana Rock?? ahakz... bulan puasa ni, perjualan album pun nampak slow ar... takpa, kita bagi sebulan je... relik selama sebulan... Rock2 jugak, buat ibadat sket... ahakz.... Yeah, esok puasa...
gua tuju lagu ni buat luorang...


Ramadhan tiba 3X
Marhaban Ya Ramadhan 4X

Ramadhan tiba 3X
Marhaban Ya Ramadhan 4X

Ramadhan tiba semua bahagia
Tua dan muda bersuka cita
Bulan ampunan bulan yang berkah
Bulan terbebas api neraka

Andaikan saja Ramadhan semua
Bulan yang tiba bulan yang ada
Karena besarnya setiap pahala
yang di janjikan kepada kita

Marhaban Ya Ramadhan 4X

Dalam bersahur ada pahala
Dalam berbuka alangkah indah
Menahan diri menahan lidah
Menjaga hati menjaga mata

Banyakkan amal hari-harinya pahala
Datang berlipat ganda
Berlomba-lomba untuk ibadah
Dunia bahagia surga nanti gantinya

Ramadhan tiba 3X
Ramadhan tiba 3X

Dan semoga setiap jiwa
Diberikan ampunan-Nya
Dan semoga hapus semua
Kesalahan setiap jiwa

Marhaban Ya Ramadhan 4X
Marhaban Ya Ramadhan 4X
Marhaban Ya Ramadhan 4X
Marhaban Ya Ramadhan 4X




meh klik sini untuk DOWNLOAD

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 2012... Ahakz..


+powered by youtube+



Sengal... satu jer perkataan yang leh gua ungkapkan...
ahakz... memang pecah perut gua tengok iklan ni... Anyway, selamat menyambut bulan puasa..
Gua ada satu soalan... banyak--banyak kerete, kereta ape paling nest?? ahakz....

layan... thanx for this video...ihsan videotop01.. gua amek kat youtube...

Ramadhan Datang - Wali Band



+powered by youtube+


Hari di tunggu telah tiba... Yeah.... Selamat Datang Ramadhan... ermmmm....Malam ni tarawikh ar...
Bulan yang berkat ni, gua doakan yang baik2 untuk semua... semoga di permudahkan dalam segala urusan dan perbanyakkan ibadat... InsyaAllah... Yeah.... Lupa lak... video ni gua rembat kat husneyazza di youtube... yeah.... Thanks...





Ramadhan datang alam pun riang,
Menyambut Bulan Yang Berkah,
Umat Berdendang Kumandang Azan,
Petanda Hati Yang Senang..

Hoo... Hati Yang gembira,
Hoo..Penuh Suka Cita,

Sebulan Kita Kan Berpuasa,
Menahan Lapar Dahaga,
kalahkan Nafsu Rayuan Syetan,
Menjadi Insan Yang Taqwa,


Hoo... Hati Yang gembira,
Hoo..Penuh Suka Cita,

Tarawih dan Tadarus,
Bersujud Di Tengah Malam,
Berzikir dan Berdoa,
menyebut AsmaMu Allah,

Dan Tak Lupa Berzakat,
Sempurnakan Kewajiban,
Mensucikan Jiwa,
Sebagai Insan Yang Fitri..



Khamis, 19 Julai 2012

Ya Allah - Wali Band


+powered by youtube+



Ahakz... jumpa lagi... yup... kita gi seberang jap... first time dengar lagu ni, gua jatuh cinta lak...
ahakz... Bulan Ramadhan nak datang dah ni, mari la kita sama2 panjatkan kesyukurun, pujian ke atas Maha Berhak... Yeah.... Ops, lupa lak... video ni gua amek kat youtube... atas ihsan AliahAlias


(Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah) 2X

Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku
Ya Allah bila memang Kau coba
Aku percaya Kau sayang padaku
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah lindungilah diriku
Dari yang menjahati menzhalimiku
Ya Allah Kaulah Maha Segala
Engkaulah pelindung hidup dan matiku
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah
Ya Allah jangan Kau coba aku
Melebihi batas mampu dan sanggupku

Meh kita sedut lagu ni dalam bentuk MP3

Mencari -Giegiel feat Waheeda


+powered by youtube+

Lagu lama ni... saja gua post kali ni... ermmm... dalam maksud lagu ni... yeah.... yearrgghh....
terimas buat pemilik video ni... gua amek kat youtube...milik manakian.. tengkiu...
Lagi 2 hari nnak puasa kan?? ahakz.... mantop lagu ni kan?? nostalgia.. rock kapak... ahakz....



Aaaa…aaaa…aaaa…

Sesat disini..arahnya tak pasti
Sepi dibelenggu mimpi
Masih mencari..

Walaupun pergi..jasadmu disini
Nakku cari tapi dimana..
Bukalah mata..

Yang Berkuasa..tolonglah hamba
Bukalah pintu segala..agar sempurna
Tangan ditadah..agar menerima
Apa yang diberi olehmu
Aku bersyukur….
Aaa…aaaa..aaaa…

Yehhhh..yehhhh..yehhhh
Bangunlah dari tidur
Buka mata pandang ke sana
Moga berjaya..

[solo]

Yehhhh..yehhhh..yehhhh
Bangunlah dari tidur
Buka mata pandang ke sana
Moga berjaya..

Sesat disini..arahnya tak pasti
Sepi dibelenggu mimpi
Masih mencari..

Walaupun pergi..jasadmu disini
Nakku cari tapi dimana..
Bukalah mata..

Yehhhh..yehhhh..yehhhh
Bangunlah dari tidur
Buka mata pandang ke sana
Moga berjaya..

Aaa..aaaa..aaaa…

Yang Berkuasa..tolonglah hamba
Bukalah pintu segala..agar sempurna
Yaaa..hiiiii
Agar sempurna..
Agar sempurna..



jom download lagi ni.. klik kat SINI

Rabu, 18 Julai 2012

Barongan- Kalimah Cinta Agung


+powered by youtube+



Masih mood bulan puasa... Ahakz... mood jiwa-jiwa beb... tapi masih rock... ahakz.... Jiwa-jiwa luka... hehehehehe... Yeah, ni lagu first single diorang dalam album kedua diorang... ermmmm... dah ready nak sambut puasa?? ermmmm... Yeah.....


Di hening subuh menitis embun terlihat bagai permata
Ku rentas gelap tuju rumahmu sebelum terang suria
Aduh kasih aduh nyawa

Tersungkur jatuh sujud di pintu kenangan datang menyapa
Seluruh nafas bertarung iman antara sedar dan leka
Aduh kasih aduh nyawa

Kalimah cinta agung bergema dalam jiwa
Berikan satu harapan
Kalimah cinta agung
Meresap dalam jiwa
Jadi sayap ku pulang
Meleraikah rinduku?

Tersungkur jatuh sujud di pintu kenangan datang menyapa
Seluruh nafas bertarung iman antara sedar dan leka
Aduh kasih aduh nyawa

Kalimah cinta agung bergema dalam jiwa
Berikan satu harapan
Kalimah cinta agung
Meresap dalam jiwa
Menjadi sayap ku pulang
Meleraikah rinduku?

Kalimah cinta agung bergema dalam jiwa
Berikan satu harapan
Kalimah cinta agung
Meresap dalam jiwa
Menjadi sayap ku pulang

Kalimah cinta agung bergema dalam jiwa
Berikan satu harapan
Kalimah cinta agung
Meresap dalam jiwa
Menjadi sayap ku pulang
Terurailah rinduku




lagu ni?? leh dapat dalam bentuk mp3... download kat SINI

Selasa, 17 Julai 2012

Pengumuman Puasa 2012 hahahahaha...


+powered by youtube+


Hahahaha... sekadar berjenaka... gua jumpa video ni kat youtube,... ihsan dari raziq29 hahahaha...
terkono den... ahakz..... Sempena Bulan Puasa Al-Mubarak ni, gua nak susun sepuluh jari... Mohon ampun dan maap kalu ada salah dan silap gua... Ahakz,... peace....

Allah the Almighty - Opick



+powered by youtube+
**ihsan dari AjQari gua amek dari youtube... thanks..
ermm.... lagi 4 ari ek nak puasa?ahakz... gua menanti ngan penuh sabar...gua tujukan lagu ni buat luorang semua... Segala puji bagi Allah, khaliq yang mencipta muka bumi ni... Ermmm... gua masih bernafas untuk tahun yang ke 30 gua sambut Ramadhan..Terima kasih Ya Allah... Moga di panjangkan usia kita pada bulan Ramadhan ni, di murahkan rejeki kita... amin... 


Allah Maha Besar
Dengan segala keagungan milik-Mu
Allah Maha Besar
Segala puji Untuk-Mu

Bayi yang lahir 
Nyawa yang hilang
Setiap insan semua tlah dituliskan
Burung yang terbang
Ikan berenang karena Allah

Tiada satupun tak terencana 
Daun yang jatuh dan hujan yang turun
Setiap musibah dan kematian tlah dituliskan

Allah Sang Maha Pencipta 
tak satupun kekurangan
Allah yang Maha Besar
Segala puji untuk-Mu

mau lagu ni dalam Mp3?? leh klik kat SINI

Isnin, 16 Julai 2012

Dari Tuhan - Wings feat Raihan , Man keedal...



+powered by youtube+



Yeah... satu minggu lagi nak datang bulan yang mulia... Bulan Ramadhan Al- mUbarak.. ahakz... yeah... gua tujukan lagu ni buat rockers-rockers semua... Yeah....


Tuhan
Berombak lautan
Tajam duri di hutan
Begitu kuasaMu
Kepada alam

Yaa Rabb..

Insan renangi lautan
Tempohi onak tajam
Ada balasan
Untuk mu insan

Bila mentari terpadam
Kita akan dibangkitkan
Menerima harapan
Atau kepanasan

Insan berseri cahyamu
Bersinarlah budimu
Kerana ketaqwaan
Kepada Tuhan

Bila mentari terpadam (terpadam)
Kita akan dibangkitkan (dibangkitan)
Menerima harapan (harapan)
Atau kepanasan (kepanasan)

Ooohhh..
  


Yeah... download lagu ni dalam format MP3

Rabu, 11 Julai 2012

Di Balik Keghaiban Kasih Mu - Yantzen


+powered by youtube+


video atas ihsan  kat youtube...

Yeah... Gua suka lagu ni... lagu lama ni... Minggu depan nak puasa dah... gua tuju lagu ni kat luorang... ahakz... pada yang minat dangdut pon boley dengar... tak semestinya peminat rock jer... ahakz....
Dalam  maksud lagu ni... dengar la...



Di balik keghaibanNya
Ada kenyataan terlindung
Tidak dapat ku gambarkan
Dengan kertas dan pena ku ini

Hanya dengan perasaan
ku bayangkan keindahan
Kekasih paling sejati
Yang ku cintai

Dalam renungan mustika
Berpadulah kasih dan cinta
Tersingkaplah tabir sangsi
Melimpah cahaya nurani

Seluas laut terbentang
Emas dan permata terhidang
Namun kau lebuh berharga dari segala

Biar aku dihina
dan aku di keji
Tak mungkin ku berganjak dari sini

Kerana keyakinan hakiki
Menyuluh mata hati
Dang Engkau kukenali
Sepenuh hati

Di balik Keghaiban ini
Terlindung cinta yang murni
Murni dari segala yang murni....



dowload lagu ni?? meh klik kat SINI

Selasa, 10 Julai 2012

Khalifah - Nur


+powered by youtube+


video ni ihsan hackerkl kat youtube...

Ahakz... Masih mood untuk menyambut bulan Ramadhan ni... Rocker-rockers semua, gua tuju lagu ni buat luorang semua... Ahakz...Layannzzz....


Nur cahayaMu bersinar
mancar pelusuk dunia
terangi segala

kutersentuh gementar
alunan suara azan
manggilku yg terleka

lamunanku tersedar
silau dari cahaya
gelombang mala gempita

baru kini ku sedar
padaMu Maha pencipta
ku insan terlupa

berikan aku
hidayah Mu
kupenuhi jiwa

hanya padaMu
ya Tuhanku
sinar permata hatiku

padaMu tuhan ku sujud keampunan
ampunkan dosaku padaMu
hanya padaMu ku pohonkan sejahtera
ya Tuhanku yang Maha Esa

lamunanku tersedar
silau dari cahaya
gelombang mala gempita

baru kini ku sedar
padaMu Maha pencipta
ku insan terlupa


nak lagu ni?? meh klik kat SINI.. meh...

Ahad, 8 Julai 2012

Ungu - Sesungguhnya


+powered by youtube+



 salam semua...
gua suka lagu ni... ermmmm... lagi berapa ari nak puasa ek?? ermmm...
gua tujukan lagu ni buat luorang semua... ahakz... yeah yeaarrgghhh...



Saat dunia berhenti berputar
Saat manusia tak sanggup lagi berharap
Ketika mentari tak sanggup lagi berjanji
Menyinari dunia yang tlah kau singgahi
Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Di hadapan-Nya…
Di hadapan-Mu ya Allah…
Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya
Mampukah kau untuk berbagi
Tanpa hasrat ingin diberi
Di hadapan-Nya
Di hadapan-Mu ya Allah
Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menikmati surga
Tanpa ikhlas di hatinya
Sesungguhnya manusia takkan bisa menyentuh nikmat-Nya
Tanpa tulus di hatinya


mau lagu ni?? download kat SINI

Jumaat, 6 Julai 2012

Zivilia - Pintu Taubat


+powered by youtube+


Ermmm... on the way nak masuk Ramadhan ni, gua tuju lagi ni kat luorang semua... 
yeah yearrgghhhh.... 


tersadar ku dari khilafku
bersujud memohon ampunan
atas segala dosa-dosaku
yang telah khilafkan hatiku

kebesaranMU Ya Allah kasih sayang dan rahmatMu
dalam sadarku terlupa mengucap syukur
dalam sujud ku berdoa
dalam tangisku mengesa
Astaghfirullohu Kalla
pintu taubatmu

ntah kapan ajal menjemputku
mungkin esok hanya kau yang tahu
mungkin usiaku tak cukup lagi
untuk hapus segala dosaku

kebesaranMU Ya Allah kasih sayang dan rahmatMu
dalam sadarku terlupa mengucap syukur
dalam sujud ku berdoa
dalam tangisku mengesa
Astaghfirullohu Kalla
Pintu taubatmu

Aku hina dan tak pantas memohon ampunan
tapi hanya engkau tempat ku untuk meminta
ooo..oooooo........

kebesaranMU Ya Allah kasih sayang dan rahmatMu
dalam sadarku terlupa mengucap syukur
dalam sujud ku berdoa
dalam tangisku mengesa
Astafgfirullohu Kalla
Pintu taubatmu


meh, klik kat SINI untuk dowload ...

Khamis, 5 Julai 2012

Ramadhan - Ramli Sarip


+powered by youtube+




Naluri kita manusia
Selalu leka
Hanya sujud dan sembah
Padanya jua

Kini engkau ku datangi
Berserah diri
Bersama kehitaman masa
Nan silam

Ampunan Mu kuharapkan
Tiada daya... aku menghindarkan
Kesalahan dan dosaku
Hanya Engkau Yang Tahu
Di Ramadhan ini kabulkan doaku

Suluhkanlah cahaya Mu
Di malam yang penuh syahdu


Gua tujukan lagu ni kat luorang semua... yeah... welcom to Ramadhan... coming... yeah yearrgghhh....


mau lagu ni?? download kat SINI

Ramadhan 2012 dah hampir....


Salam semua... hahahhaha... gua tau Ramadhan lambat lagi... Tapi gua rasa mcm dah dekat jer... Tak sabo rasanya nak sambut bulan posa... hahahhaha... xder la, gua tengah sibuk keje ni, takut tak sempat lak nk ucap Selamat Berposa... Ahakz... gua amek kesempatan ni, kalu belom ganti Poasa yang lama-lama tu, gi la cepat2 ganti... nanti x sempat... nyesal... rugi oooo... Adios amigos... berambus.. Yearghhh... Yeaaargghhhh...

Ahad, 1 Julai 2012

Album Revival of the Forgotten ROCK KAPAK - MELISSA (2011)


Ermmm... sebenarnya ni bukan album baru pon... Album ni repacking balik... Album lama, buat memberi penghargaan pada band-band otai ni... ahakz... Melissa... sapa yang tak kenal ngan diorang... Sedap lagu-lagu dalam album ni... Memang berbaloi-baloi... tak rugi beli album lama ni... Rock... Gua membesar ngan zaman rock ni... Yeahhh...

Ada 10 buah lagu..

1. Memberi & Menerima - Lagu dan Lirik Melissa
2. Boneka Kaca - Lagu dan Lirik Melissa
3. Sensitif - Lagu dan Lirik Batu Cair
4.Ummi -
5. Mas Malaysia - Lagu dan Lirik Melissa
6. Grunch (Satu Matlamat) - Lagu dan Lirik Melissa
7. Laduni - Lagu dan Lirik Melissa
8. Takdir Sebuah Cinta - Lagu Harun BPR Lirik Melissa
9. Mistik - Lagu dan Lirik Melissa
10. Puteri Nagasari - Lagu Harun BPR Lirik S. Amin Sahab

Edaran Hup Hup Sdn Bhd (Life Records)

meh dengar lagu kat trek nombo 8...

Sampai bila kau menanti dan terus menanti
Jawapan yang tulus suci dari mu oh kekasih
Heruskah berdiam durja, melihat kau
Berlaku Curang, di hadapan mata ku ini
Terbuktilah segalanya
Apalah yang ada pada ku jika kau pergi kasih
Apalah yang ada pada ku kernadia lebih berharga
Tak pernah aku mendambakan
Kesetiaan dari mu
Kerna aku menyedari, cintamu bukanlah untuk selamanya
Solo
Kembalilah kepada ku, ku tetap menyayangimu
Andainya, kau takkan bersama
Pudar segalanya
Diri ku bagai terbuai, dalam alunan rasa
Kau pergi meniggalkan ku selama-lamanya
hanyutlah aku dalam kenangan
di dalam rintihan
Tiada lagi kasih sayang, hanyalah bayangan
kembalilah kau kepadaku
ku tetap menyayangi diri mu...


meh download kat SINI

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu