SlideShow

Jumaat, 31 Ogos 2012

Merdeka by butterfingers


+powered by youtube+


Video atas ihsan phuturephlow


(pantun 1)
hari isnin bayar cukai,
selasa lalai,
rabu khamis poket pokai,
jumaat sabtu ahad kita…..
(korus 1)
merdeka
bahagia
akhirnya
merdeka
merdeka
(pantun 2)
hari isnin muka garang,
selasa gemilang,
rabu khamis bagi ruang,
jumaat sabtu ahad kita….
ulang korus 1
(perantara)
tiada sengketa antara kita
prasangka perkara biasa
tiada yg mustahil
ulang korus 1 x 1
hari ini
merdeka!

download lagu ni dalam MP3


Khamis, 30 Ogos 2012

MerdekaRaya 55

Selamat Hari Raya Maaf zahir batin dan Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke 55... Yiehaa... MerdekaRaya... maaf, simple sangat... gua bz sket, jap lagi nak gi keje dah... 3 ari ni, gua bz sket... tak berape nak sempat nak update blog... yeah... Peace... Semoga Tanah air yang tercinta ni sentiasa aman damai... Takmo gaduh gaduh ek??... Peace..

Rabu, 29 Ogos 2012

Fenomena Rock Klasik - SUCCESS (2007)



Album lama ni... Kompilasi...

Ada 14 buah lagu semuanya... lagu-lagu yang di muatkan merupakan lagu terbaek dari diorang ni...
Ahakz... Kumpulan rock jiwang... rock kapak... Kumpulan ni top dalam sekitar tahun 1995-2000...
Aper2 pon, rock... yeahhh...

1. Airmata dan Pesona lagu: M Nasir lirik: Keon
2. Aku Cinta Pada Mu lagu: Lan Laga lirik: Syazwan
3. Ku Basuh Luka Dengan Airmata lagu: Kamal lirik: Juwie
4. Memori Cinta Semalam lagu dan lirik: Shah
5. Kerana Cinta Aku Turutkan lagu: Eddie Hamid lirik: Juwie
6. Ada Cinta Dalam Airmata lagu: Lan Laga lirik: Juwie
7. Cinta Itu Milik Kita lagu: Carol lirik: Haliza
8. Buaian Cinta lagu: Lan Laga lirik: Syazwan
9. Senyuman Mu Tangisan Ku lagu: Lan Laga lirik: Syazwan
10. Kecaman lagu: M Nasir lirik: S.Amin Sahab
11. Kejam lagu: Ly lirik: Baiduri
12. Suara Rindu lagu: Ann Kevin lirik: Jabber
13. Selamat Tinggal Sayang lagu: Lan Laga lirik: Bob
14. Biarlah Aku Sepi lagu: Lan Laga lirik: Syazwan


meh kita dengar lagu kat trek 12 ni... Yeah...


+powered by youtube+


Menangis Tidak Ku Sendiri
Tak Sempat Gugur ke Bumi
Di Sapu Jari Jemari Mu
Yang Halus Bagai Sutera
Terpancar jernih Di Mata Mu
Tiba Tiba Ku Takut Mengusung Beban Cinta
Kasih Yang Tak Berpanjangan
Kau Kekasih
MengajarKu Erti Setia
Hanya Engkau Kekasih
Jelaskan Hati Ku Yang Duka
**Berpisah Bukannya Terpisah
Ku Rela Walaupun Terpaksa
Bertahun tak Pernah Ku Lupa
Walaupun Kini Kau Bahgia
Suara Rindu Yang Datang Membelit di Jiwa Ini
Suara Rindu Terbayang Kenangan Dahulu
Bagaikan Bermimpi
Tapi Telahpun Terjadi
Hendak Ku Lupa
Suara Rindu Berbisa


klik SINI untuk downlod lagu ni



Ahad, 26 Ogos 2012

Preview Album MOJO 2012



Mood raya lagi ni.. Yieehaaa... Mojo... Band projek ni... Line up?/ gua rasa luorang kenal kot??
Menampilkan Aweera selaku vokalis... Denny selaku pemain gitar..
Edry synthesizer dan Johar sebgai drummer... Mereka menampilkan genre Synth rock.. Gua rasa untuk memiliki EP diorang ni agak berbaloi... Ep diorang ni pon untuk memperkenalkan band diorang ni sebelum album penuh diorang menyusul.. yieehaaa...
Lagu di trek pertama ni gua rasa luorang dah tau, dah selalu dengar kat radio... berhantu..pergghhh... gua suka lagu ni... Trek ke 2 ni agak rancak, catchy... macam blues pon ader gak... Masuk jer trek ke 3, agak sedap lagu ni... macam bunyi bigpipe pada intro nya.. Ala, macam "rowdy roddy piper's" dalam wwe tue... Ada macam muzik dari Scotland... Maafkan Aku dalam trek ke 4 ni, kita masuk mood slow... Rileks jer...
Gua suka lagu ni...
Gua rekemen luorang beli Ep ni.. tak rugi.. Yeah, rock ooo....

meh dengar preview diorang...


+powered by youtube+

Gua amek preview ni kat youtube, pinjam kat bunkboyz.. Thanks bro...

1. Andai Ku Bercinta Lagi (ciptaan Edry Abdul Halim)
2. Mimpi (ciptaan Johar Lucas)
3. Agar Tetap Indah ( ciptaan Akhadiat Denny)
4. Maafkan Aku (ciptaan Aweera)
5. OPUS F*m (instrumental) (ciptaan Akhadiat Denny)

Sabtu, 25 Ogos 2012

Hahaha... Jejalan Raya


+powered by youtube+





Yup... lama kan gua cutie... ahakz... baru berkesempatan gua nak ushar blog gua nie...
yieehaaa... jejalan kat youtube...pecah perut lak gua tengok video ni... di 'uploadkan' oleh faradyable..
nice... gua nak ucapkan Selamat Ari raya buat semua... yieehaaa...banyak ker dapat duet raya?? 

Sabtu, 18 Ogos 2012

Selamat Hari Raya Maaf zahir dan sahaje...(batin tarak)


Salam semua... Gua nak Amek kesempatan mengucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir dan saheje... yer la, batin mana ada... hehehehehe.... Gua nak mintak maap kat semua, kalu ada salah dan silap dari gua... gua pon nak mintak maap kalu dalam post gua sebelom ni ade terkasar bahase, tersilap tutur bicara...cewah... ampunkan gua... Gua pon x berkesempatan nak letak banyak lagu raya ni.. Bz la sejak kebelakangan ni... ermmm.... sebelom gua nak undur diri ni, jaga la diri luornag bebaik yer... nanti kita jmpa balik ek??
daa.... heheheheh...Adios Amigos al berambus... yeahhh...

Khamis, 16 Ogos 2012

Raya by Jalil Hamid


+powered by youtube+

yup...gua suka lagu ni... Dari orang lama abang jalil hamid...
Gua pon x ingat la lagu ni masa umor gua berape tahun... Tapi memang best lagu ni
yeah... Terbaek...
Video ni kepunyaan mdjaeez.. thanks bro... pinjam bro...

Bila sebut pasal raya
Semua ingat Hari Raya
Tapi jangan pulak kita lupa
Ada seribu satu kata
Berkait dengan raya
Selain Hari Raya

Tak kira apa bangsa
Orang melayu orang cina
Orang putih atau orang india
Orang timur orang barat
Di seluruh dunia
Ada hari raya

Kalau banyak harta benda
Orang itu kaya raya
Kalau tempat lalu kereta
Itulah jalanraya
Hentian bas ibu kota
Itu di Puduraya
Di tengah bandaraya

Kalau banyak jalanraya
Dipanggil lebuhraya
Bunga lambang negara
Namanya bunga raya
Tukang menyelenggara
Mengawas harta-benda
Jabatan Kerja Raya

Gembira kita di hari raya
Makan kenduri di balairaya
Kalau kita malas nak puasa
Kita sama macam hantu raya

Selamat hari raya
Selamatlah beraya



Rabu, 15 Ogos 2012

Kuburan Band - Buka Puasa


+powered by youtube+



Lagu lama ni... Gua pon tak pasti tahun bila?? tapi gua tau lagu ni lama dah...
Lagu dari band seberang... Pernah dengar kuburan band?? Hahaha...xpernah kot??
Peter pan, radja, Padi, ungu tau kan?? Asyik dengar lagu diorang jer, meh kita layan band ni... ahakz... yok..
Peace.... lupa lak, vidoe nya pon gua pinjam dari tuan asal cisolokan

Hei hei hei hei Assalamu alaikum
Ada Kuburan disini dan Ebith Beat A
Puasa beat beat puasa beat beat
Insya Allah puasa dong
Emangnya kalian, kalian puasakan?
Puasa dong
Nih buktinya puasa haah..
Jangan deket deket bau ah

Reff:
Maghrib sudah tiba
Saat buka puasa
Ayo semuanya jangn lupa berdo’a
Makan secukupnya gak usah berlebihan
Perhatikan makan jagalah kesehatan

Sambil nunggu buka puasa
Kita jalan-jalan keliling kota
Sama teman-teman naik sepeda
Baru lima menit sudah cape terasa

Daripada keliling tak karuan
Niat hari ini ikut pengajian
Dapat penuh berkah di bulan Ramadhan
Kalau beruntung kan bisa dapat tajil gratisan

Betul kata orang tua
Biar puasa lebih berpahala
Dai mulai sahur sampai maghrib tiba
Kita isi dengan hal yang lebih bermakna

Back to Reff: 2x

Dalam pikiran cuma ngabuburit
Perut terasa makin menjerit
tanggal tua dompetpun pailit
Mudah-mudahan Ramadhan ini gugur penyakit

Penyakit hati penyakit malas
Penyakit iri penyakit ganas
pengyakit marah penyakit parah
Penyakit khilaf begitu sudah

Yang di desa yang di kota
Yang tua atau yang muda
Yang pria atau wanita
Yang lagi di jalan
Yang lagi di kerjaan
Jangan liatin jam terus
Kalau puasa sabar lebih bagus
Nantipun kalau sudah waktunya
maghrib pasti akan tiba
Setelah maghrib tiba
Jangan lupa berdo’a
Allahumma laka sumtu wa bika aamantu
Wa ‘alaa rizqika afthartu
Birahmatika ya arhamarrohimin

Sori ya, liriknya di ambil dari cenderawasih11.blogspot




klik sini untuk download MP3

Masih cari Idea... Ermmm..


+powered by youtube+


Gua jalan lagi... Pusing-pusing lagi...
Aha... jumpa lak video ni... lagu lama ni... Luhur... pernah dipopularkan oleh kamikaze...
Video ni dinyanyikan oleh Dakmie... Ermmm... Dakmie ex-barongan kan?? ahakz...
petikan gitar oleh Saudara Sham sendiri...
Nice...Really nice... gua memang suka lagu ni... Tak silap gua masa tu umur gua dalam 18 tahun rasanyer..
ahakz... masa tue macho dah... hehehehhehe... thanks tukang upload this video...ramadhan84TV 

Masih jalan2 cari Idea..Pergghhh...


+powered by youtube+



pergghhh... Kerass... Idea...Idea... ahakz... gua masih jejalan kat sini... jejalan kat youtube...
Cari idea beb... idea... ahakz...
Ada banyak gak lagu raya... Tapi xder mood nak upload... Gua jumpa lagu ni... lagu lama.. saja terkenang
zaman kecik2 gua... tak silap gua, darjah 3 kot gua masa tue?? lebih kurang camtue la umo gua... ahakz... hingus lagi... heheheh... saje.. pusing2...hehehhehe...
Amacam ngan puasa luorang?? ada okie?? hahahahha...kantoi...kantoi...
hehehehe... sebelom tue, gua nak bagitau, video ni gua cilok kepunyaan razief ..thanks bro
Zabarjad...Karam...

Isnin, 13 Ogos 2012

Jejalan Cari Mood...


+powered by youtube+



Ahakz... masih buntu...heheheh... ayat...
Xder ar... masih jalan-jalan... Gua tengah carik idea ni... omputih kater aper, ala... ha.. Blogwalking..
heheheheh... Cari mood la ni bro... jejalan, jumpa video ni... nice... gua kalu pegang gitar leh la, petik pon pandai, tapi kodnye gua lupa la... heheheheh... tapi minat gua pada muzik memang mendalam beb..
perghhh... aper gua melalut nie?? heheheh... promote beb... gua pon tak kenal beliau, tapi gua suka muzik.. yeah... selamat hari raya rockers... jom terjah... yieehaaa...

pemilik video ni... thanks... bizonline biodinar

Bila Takbir Bergema - Exist (2004)


+powered by youtube+







Yiehaaa... lagu raya lagi... lagu ni semua orang tau pernah di popularkan oleh Rafeah Buang...
Kali ni lagu ni di nyanyikan oleh Ezad Exist... lagu ni di ambil dari album Hari Raya Yang Mulia tahun 2004...
ermmm... Layanz... yeahh...



Dengar-dengar itu bedok telah berbunyi
Sebulan puasa tamatlah hari ini
Lekaslah adikku hiaskan rumahmu
Biar serba baru untuk para tamu

Jangan kau lupa ketupat di dapur
Rendang di kuali jangan biar hangus
Cuba lihat itu kanak-kanak berlari
Di halaman rumah bermain bunga api

Bangunlah anakku pakai baju baru
Kawanmu semua telahpun menunggu
Dapatkan ayahanda sujud di kakinya
Serta jangan lupa nindamu kedua

Kita bermaaf dengan keikhlasan
Moga bertambah rahmat dari Tuhan
Dengar-dengar itu takbir sedang bergema
Hening dan mulia di pagi Hari Raya



meh.. klik kat sini untuk LAGU dalam format mp3

Ahad, 12 Ogos 2012

Harum Kasih Bersemi - Kristal feat Saleem



+powered by youtube+



Yeah..satu lagi lagu rock rohani dari kristal... Lirik ketuhanan... Memuji ciptaan Allah...
yeah... lagu ni di ambil dari album Kristal - Bongkar... Tahun 2008... peace... masih ada bulan puasa ni... macam mana ngan puasa luorang?? ada okie?? yeah...

Alam yang luas terbentang
Ciptaan Tuhan yang indah
Untuk kita hidup aman
Menjalinkan perhubungan

Kau dan aku adalah ciptaanNya
kau dan aku oh hidup sementara
Janganlah menyakiti hati
Hulurkan kemesraan

Bersama kita hulurkan cinta yang murni
Selagi nafas ini tak terhenti
Oh Tuhan selamatkanlah kami selamanya
Semoga aman damai dunia

Wo... Oh.. Indahnya

Kau dan aku haruslah memikirkan
Masa depan tetang kehidupan ini
Tiba masa semua ditinggalkan

Hanya dibawa amalan kebaikan
Alangkah oh bahagianya
Jika saling menyanyangi

Wo..

Bersama kita hulurkan cinta yang murni
Selagi nafas ini tak terhenti
Oh Tuhan selamatkanlah kami selamanya
Semoga aman damai dunia

Indahnya hidup tanpa sengketa dan benci
Harumnya bila kasih pun bersemi
Bersama kita jalin ikatan nan suci
Bersyukur nikmat dari Ilahi
Wo... Oh...
Ye..


Jom klik kat sini untuk DOWNLOAD lagu ni

Jumaat, 10 Ogos 2012

Sumayyah - Hijjaz (orkestra)


+powered by youtube+




Gua suka lagu ni... suka sangat... ahakz... lagu lama ni...
jejalan cari ilham tadi... jumpa lagu ni kat youtube... versi orkestra... gua amek kepunyaan NASYEEDTV..
trimas sebab upload ye tuan... pinjam ek?? hehehehe...
hehehhe... saper cakap Rockers tak minat nasyid?? rockers x boley dengar lagu nasyeed?/ ahakz... Gua minat beb... ahakz... peace... kenal sumayyah?? Die la wanita pertama mati syahid... ermmm...
Yeah... this song really nice... Peace...



Dalam diri selembut sutra
Kau memiliki iman yang teguh
Kau nyalakan obor agama diri-mu bak lentra
Dibelenggu jahiliah kau tempuh dengan berani
Walau pun jasad-mu milik tuan
Tetapi hati-mu milik Tuhan
Padang pasir menjadi saksi ketabahan keluarga itu
Tika suami dan anak dibaring mengadap mentari
Disuruh memilih iman atau kekufuran
Samar jahiliah atau sinaran akidah

Sabarlah keluarga Yasir
Bagi-mu syurga disana
Dan kau pun tega memilih syurga
Walau terpaksa mengorban nyawa
Lalu tombak yang tajam menikam
Jasad-mu yang tiada bermaya
Namun iman didada-mu sedikit tidak berubah
Darah-Mu menjadi sumbu pelita iman
Sumaiyah kaulah lambang wanita solehah
Tangan yang disangka lembut menghayun buaian
Mengoncang dunia mencipta sejarah
Sumaiyah kau dibunuh didunia sementara
Untuk hidup disyurga yang selama-lamanya
Kaulah wanita terbaik
Sebaik manusia
Nama-mu tetap menjadi sejarah


MemujaMu - ST12


+powered by youtube+



10 malam terakhir dah ek?? Ermmm... dah nak hampir ke penghujung Ramadhan dah ek??
Ermmm... Seronok ader, sedih pon ade... Terus terang gua katakan, gua ada gak perasaan sedih...
ye la, Ramadhan ni banyak ajar gua... Gua banyak belajar supaya penyabar, banyak belajar kurangkan kemarahan gua... Di bulan mulia ni, gua panjangkan kesyukuran gua pada Nya...
Yeah... meh layan lagu ni meh... Jom gi seberang jap... Layan...

Lupa lak... macam biasa, gua cilok video ni kat youtube kepunyaan j4noko.. thanks bro...


Bila ku lihat bintang
Semua begitu indah
Terbentang di langit

Jika ku lihat bulan
Sungguh begitu indah
Membentang di langit
Semua apa yang ku lihat
Hanya Tuhan yang bisa
Menciptakan semua
* Tuhan memberi keindahan
Yang terindah
Seisi langit dan bumi ciptaanMu Tuhan
Reff:
Biarkan aku berada di sini
Biar ku tahan laju angin
Ajarkan aku bersujud padaMu
Ajarkan aku untuk hiduo
Tiada tuhan selain Allah
Allahu Akbar Allah Maha Besar
Ijinkan aku bersujud padaMu
Ku agungkan kebesaranMu
Repeat *
Repeat reff [2x]


mau lagu ni dalam mp3?/ jom klik kat SINI

Mood raya dalam Bulan Puasa


+powered by youtube+




Yeah... jejalan lagi... Golek2 kat youtube... jumpa lak video ni... tengah cari mood...
tengah cari idea ni... ahakz... thanks bro, THRGEGAR1 sebab upload video ni... nice... gua cilok ek??
tengah kering idea ni.. ahakz... Selamat ari rayer yer... Peace... heheheheheh...

Yeah... tengah puasa, cari mood raya gak


+powered by youtube+



Yeah... jejalan kat youtube, gua jumpa video ni... ahakz... Rockers nyanyi lagu raya... heheheheh....
video tahun 1994 ek?? tak silap gua, tahun 1992 ar.. ermmm... xper la, tahun berapa pon...
anyway, thanks to abgcantik for upload.. nice... yeahhh... Selamat Hari Raya rockers...

Khamis, 9 Ogos 2012

Syawal Yang Mulia - Screen



+powered by youtube+

Rock ker?? Boley la... layan la gak... heheheheh... Gua amek kat album Syoknya Raya gak la... heheheh... Selamat  Hari Raya beb... heheheheh... puasa ek... ada 10 hari lagi beb... Puasa mau, raya mau, lailatulQadar pon mau.. ahakz...Peace... yeah...



hai Selamat Hari Raya,
Wahai Muslimin dan Muslimat,
Bersyukur kehadratNya,
Bertemu Syawal yang mulia,

Hai Selamat Aidilfitri,
Buat Rakan rakan dan taulan,
Ku memohon kemaafan,
Ampunilah segala dosa,

jemputlah naik ke rumah,
Kuih muih atas meja,
jangan malu jangan segan,
Minumlah bersama-sama,
Buat hilangkan dahaga,

Janganlah di kenang,
Pahit duga kisah silam,
Yang berlalu,

Marilah adikku,
Ku tunjukkan baju baru mu,
Kenakanlah ke badanmu,
Bergembiralah sayangku,

Marilah kerumah bonda,
Bersalam-salamanlah kita,
Jangan lupa mengucapkan..
Selamat Hari Raya...



jom download lagu ni dalam MP3..

Lailatul Qadar - Gigi


+powered by youtube+

ihsan dari kay3m74



Dah masuk 10 malam terakhir kan?? Macam-macam perasaan yang gua rasa...
Seronok ade, sedih ade... ermmm...Semua taukan ni malam-malam yang di tunggu
oleh semua umat Muhammad... Malam yang penuh dengan keberkatan..
Sesiapa yang dapat kebaikan pada malam terbebut adalah orang2 yang beruntung...
moga kita tergolong dalam orang2 tersebut... InsyaAllah...



MARGASATWA TAK BERBUNYI
GUNUNG MENAHAN NAFASNYA
ANGIN PUN BERHENTI
POHON-POHON TUNDUK
DALAM GELAP MALAM
PADA BULAN SUCI
QUR?AN TURUN KE BUMI
QUR?AN TURUN KE BUMI
INILAH MALAM SERIBU BULAN
KETIKA CAHAYA SORGA MENERANGI BUMI
KETIKA CAHAYA SORGA MENYINARI BUMI
INILAH MALAM SERIBU BULAN
KETIKA TUHAN MENYEKA AIRMATA KITA
KETIKA TUHAN MENYEKA DOSA-DOSA KITA 

meh layan lagu ni... download kat SINI


Rabu, 8 Ogos 2012

Suasana Di Hari Raya - Lan Kristal feat Leez AF


+powered by youtube+






Yeah... Layan lagu Raya ni... ahakz... Lagu asal Anuar Zain ngan Elina...
Lagu lama ni... Dinyanyikan balik oleh Lan Kristal ngan Leez... Yeahh... Layan...
Lagu ni amek kat album syoknya Raya gak.. Tahun 2007... yeahhh...

Lan Kristal:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Leez:
Bertukar senyuman dan salam ziarah-menziarahi
Tutur dan kata yang sopan saling memaafi
Suasana hari raya walau di mana pun jua
Memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa

Lan Kristal:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

Leez:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi
Lan Kristal:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Leez:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri
Lan Kristal & Leez:
Berlalulah sudah ramadan sebulan berpuasa
Tiba syawal kita rayakan dengan rasa gembira
Anak muda di rantauan semuanya pulang ke desa
Ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira

Lan Kristal:
Kuih dan muih beranika macam
Makanlah jangan hanya di pandang

leez:
Ketupat rendang sila nikmati kawan
Penat memasak malam ke pagi

Lan Kristal:
Wajik dan dodol jangan lupakan
Peninggalan nenek zaman berzaman

Leez:
Asyik bersembang pakcik dan makcik
Hai duit raya lupa nak di beri



maulagi ni?? klik kat SINI

Amaran.. baru lepas makan, jangan tengok Video ni..


+powered by youtube+






Hahahaha... korang buat aper?? tengah2 BW ni, gua masuk blog member gua...
Belogkayangan.. hahahahha... pecah perut gua... just nak berkongsi ngan luorang... heheheheh...
puasa ni jangan stress2... rilek jer... adakala serius, adakala kena gelak kan?/ hehehheh peace... anyway, thanks kepada pemilik video ni faradyable


hehehehe... peace....

Anyway, selamat berpuasa...

Selasa, 7 Ogos 2012

KebesaranMu - ST12


+powered by youtube+






Masih dalam mood puasa kan?? walaupun gua dah start nak pasang lagu raya, jangan lupa lak puasa... jangan ingat Ramadhan dah meninggalkan kita... masih jauh lagi ni perjalanan kita... jangan leka, jangan lali ar... ahakz... yeahhh....
 video ni, macam biasa la, gua amek kat youtube... milik D4YY4T



Kau tempatku mengadu hati
Memberi segala hidup
Dunia dan seisinya milik-Mu
Mencintai-Mu sejati

Ku manusia yang penuh dosa
Berharap ampunan-Mu
Lihat di langit kesempurnaan hati-Mu
Kau cinta pertama dalam hidup
Reff:
Allahu Akbar Maha Besar
Memuja-Mu begitu indah
Selalu Kau berikan semua
Kebesaran-Mu Tuhan
Repeat reff [3x]
Kebesaran-Mu Tuhan

mau lagu ni dalam mp3?? klik kat SINI

Seloka Hari Raya - Saleem Feat Wann


+powered by youtube+







ermm... lagu asal dari Hail Amir ngan Uji Rashid... layan lak lagu versi Saleem ngan Wann... yeah... Lagu ni  gua amek dari Album Syoknya Raya tahun 2007... yieehaaaaa....


Saleem:
Indahnya sungguh di hari raya
Ramainya orang bersuka ria
( 2 X )

Adikku manis cantik bergaya
Bolehkah abang ikut bersama
( 2 X )

Wann:
Usahlah abang membuang waktu
Mari menuju ke rumah bonda
( 2 X )

Sanak saudara sedang menunggu
Di hari mulia bertemu mesra
( 2 X )

Saleem:
Katamu itu abang mengerti
Kusanjung budi puteri ibunda
( 2 X )

Pada yang tua kita hormati
Barulah hidup saling bahagia
( 2 X )

Wann:
Miskin dan kaya sama sahaja
Hulurkan tangan berjabat mesra
( 2 X )

Saleem dan Wann:
Saling bermaaf kita bersama
Lupakan saja sengketa lama
( 2 X )


meh klik kat sini  untuk DOWNLOAD mp3



Isnin, 6 Ogos 2012

17 Ramadhan..

Angka 17 dah... ahakz... sori kengkawan, bizi sket... dekat lima hari gua x dapat update blog gua...
keje ar... ermmm.... ni pon gua luangkan masa sket untuk update blog gua... anyway, gua ucapkan Selamat Ramadhan buat luorang semua.. Puasa ar... jangan tak puasa... yeah....

Rabu, 1 Ogos 2012

Insan Hamba - Kristal


+powered by youtube+





Yeah...Selamat Berpuasa semua... Jumpa lagi ar... Alhamdulillah... nak masuk puasa ke 12 ek??
Ermmm... panjat kat kesyukuran kita Pada yang Esa... Panjatkan Pujian kita pada yang Maha pencipta...
Di berikan kita keizinan untuk Bernafas.. Bernafas dalam lumpur... ahakz...
Yeah, meh layan lagu ni... Peace.....






ya.. rabbi...

Setiap insan,
halus fitrah dan jiwanya,
perlukan cinta
perlukan rasa...
kasih dan sayang...

setiap insan
perlukan rasa bertuhan
Hamba padaNya
Pada Illahi.. Pada Allah...

*Aku adalah Hamba..
padaMu yang Esa...
Aku akan berbakti
padaMu oh Tuhan..

Kau yang Maha pengasih
Tuhan Maha Penyayang
pada hambaMu...

ku sujud kepadaMu
ku serahkan jiwaku
memuji... membesarkanMu..

Setiap Insan...
halus fitrah dan jiwanya,
perlukan cinta..
kasih dan sayang...

c/o

Ya...Allah...

ulang *

Kau Tuhan Yang Esa...



meh download lagu ni... klik SINI

Yeah...

Salam rockers semua... ahakz... Ramai yang minta lagu raya... Ahakz...
Ermmm... Lagu raya ek?? Jap... Jap... Ada... Sabar ek??

Kita baru jer Puasa... blom masuk 15 hari lagi... Tunggu ek?? Sabor...
Kita Puaskan Ramadhan dulu... Kita bagi laluan untuk lagu puasa ni dulu... Banyakkan Pujian kat Mha Pencipta ni... Rasa cepat lak kita nak Raya ni, takut cepat lak kita lupa kat Dia... Takut kita cepat lak lalai...
Yeah... peace....




Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu