SlideShow

Jumaat, 28 September 2012

Jinbara berinstumental...


+powered by youtube+




Ermmm... gua sebenarnya tengah cari idea ni...
Laptop gua pon baru je 'pulih'...
tgh cari ilham ni... gua jmpa video ni kat youtube... atas ihsan MUHAMMAD KASIH..
anyway, thanks  to him sebab upload video ni...
Layann....


Rabu, 26 September 2012

Cuti Kelepasan Am - Sempena Hari Keputeraan Gua ke 30

Sempena Hari baik bulan baik ni... Gua mengisytiharkan, hari ni sebagai Cuti Kelepasan Am di seluruh Wilayah Persekutuan bersempena hari Keputeraan Gua yang ke 30... Hahahahhaa... so sweet to Rockers... Yeah...

Ahad, 23 September 2012

Laptop Gua Buat Hal...



Sori kengkawan, lama tak update blog, lama tak BW...
laptop gua mengalami masalah... ahakz... rosak..
nanti ada jodoh, kita jumpa lagi ek?? daa...

Isnin, 10 September 2012

Album Kobra - Patuk (2001)



First album... Anak-anak buah Jac FTG ni...
ermmm... Menampilkan genre Heavy metal, album ni memuatkan 13 buah lagu...
hahaha... asyik layan lagu slow pon, jiwa gak kan?? Heheheh... kalu luorang minat yang keras, gua rekemen luorang layan band ni... ahakz... pada gua, x la keras pon, semua orang still leh layan lagu diorang ni... kira still sesuai la untuk semua peringkat umo... ahakz... yeah...

Penerbit : Jac FTG
Penerbit Bersama : Kobra
Jururakam : Jig, Aleed & Umme
Juruadun : Jig & Umme
Studio Rakaman : Menora Studio
Mastering oleh Andy Pok, Genesis Mastering
Grafik : Acai Baharin (Cloursgarden Adv.)
A&R : Lim Kok Kean
Promosi : Lim, Ayob, Azie & Mahadhir

Semua Lagu dan Lirik Adalah hak milik PonyCanyon Music kecuali madu tiga

Line up Kobra
Vokal - Edie
Gitar - Adik
Bass - Yus
Drum - Alim

sedap lagu2 diorang dalam album nie... tapi sayang ek, mana diorang ilang??

Serakah Keegoan                         Lagu dan lirik Jac FTG
     Memburu Masa                       Lagu dan Lirik Mohd Rafli Moh Desa
        Pesan Untuk Kawan             Lagu dan Lirik Mohd Rafli Mohd Desa
Raja Syaitan                                 Lagu dan Lirik Jac FTG
   Serba Salah                               Lagu dan Lirik Jac FTG
Madu Tiga                                    Lagu dan lirik Copyright Controlled
 Warna Kehancuran                      Lagu dan Lirik Jac FTG
       Kembara Ilusi                        Lagu dan Lirik Jac FTG
Janji Yang Sama                           Lagu dan Lirik Jac FTG
 Biarkan Saja                                Lagu dan Lirik Mohd Rafli Mohd Desa
Mimpi dan Hidup                          Lagu dan Lirik Jac FTG
Mostalgia Rock n Roll                   Lagu dan Lirik Jac FTG
                   Karmila                      Lagu dan Lirik Jac FTG


Sedap gak lagu Warna kehancuran, meh kita dengar..


+powered by youtube+


Riakmu, banggamu
Ku Rasakan
Bukan kata bukan Cinta
Kau luahkan

Bisa terasa seluruh tubuh
Jiwa seakan hilang kemana

Ketenangan buat dirimu
Hanya Palsu
Carilah arah
erti hidupmu
Yang berharga


Bisa terasa seluruh tubuh
Jiwa seakan hilang kemana

Sampai di sanalah nantinya
Kau kan dengar lagu-lagu sepi
Masa seakan terhenti
Namun Janganlah engkau percaya


meh, download lagu ni dalam mp3 kat SINI

Sabtu, 8 September 2012

Preview EP Metallica - Beyond Magnetic (2012)





Memuatkan 4 lagu,  album ini adalah titik kepada produser Rick Rubin berjaya membawa band ini kembali dari lamunan... heheheh... Gua suka bunyi drum Lars yang mengembalikan semula beliau sebagai pemain drum  yang terbaik.. yeah....

'Hate Train' memperkenalkan dirinya dengan bunyi gitar dan gendang yang berbunyi, mantap... yeah... seolah-olah band dah bersedia untuk beberapa jenis pertempuran epik. Bunyi vokal  
Hetfield agak 'growls'...
Kemuncak kat album ni  adalah 'Neraka dan Balik' ...heheheh... lagu kat trek nombo 3, Hell and Back yang silih antara alur yang lebih tenang, dengan groove yang relax  dan gitar yang crunching.. gua suka lagu ni...

Yeah, lu orang minat trash metal?? leh la dapatkan album ni.. Ahakz...


1. Hate Train
2. Just A Bullet Away
3. Hell And Back
4. Rebel Of BAbylon



+powered by youtube+


thanks to the007k01 for upload this video... yeah...



Nak download full album?? klik kat SINI

Rabu, 5 September 2012

Preview Siri Harga Runtuh - Kompilasi terbaik Terra Rossa (2006)



Kompilasi lagi... ermmm... keluaran 2006...
Menampilkan 14 lagu terbaik dari album Terdahulu terra rossa... Yeahh..
Line up asal mereka ialah Ali selaku vokalis, Anjang(gitar utama), Wazir (drum) dan Nan(bass)...
Terra berpecah selepas tiga album...

1. Bunga Angkasa                                    8. Cinta Berduri
    Lagu/Lirik : Anjang                                   Lagu/Lirik : Anjang

2. Gering                                                  9. Surat Khabar Lama
    Lagu/Lirik : Ly/Baiduri                              Lagu/Lirik : Umi Ain/Usop

3. Terjemahan Cinta                                  10. Mungkir
    Lagu/Lirik : Azmira/Seni Bayan                    Lagu/Lirik : Adinda Amiro

4. Happy Go Lucky                                  11. S.O.V
    Lagu/Lirik : Rosli IS                                    Lagu/Lirik : Umi Ain/Usop

5. Kasih                                                    12. Ratapan Memori Usang
    Lagu/Lirik : Anjang                                      Lagu/Lirik Anjang

6. kehendakNya                                        13. Penggoda Kotaraya
    Lagu/Lirik : Anjang/ S. Amin Sahab              Lagu/Lirik : Hassan/Eddy

7. Parasit Cinta DiSula                               14. Belaian Rinduku
    Lagu/Lirik : Anjang                                      Lagu/Lirik : Rosli IS


testing dengar lagu kat trek nombo 3...


+powered by youtube+

Masih lagi ku terasa
Manisnya ikrar cinta kita
Namun tak berdaya kau putuskan kata
Lalu hilang lenyap segalanya


*Apakah yang sebenarnya
Lukisan kasih diwarnakan
Sirnalah akhirnya
Yang dipandang indah di matamu


**Sembunyilah harum sembunyilah rindu
Kau kuburkan kerna hadirnya dia
Betapa hebatnya terjemahan cinta
Di dalam kamus rasa di hatimu

Mungkinkah
Aku yang bersalah menagih cinta
Kernaku tahu
Aku hanya rumput di bumi

Terbanglah ke awan sebebas-bebasnya
Ada yang menanti di sana
Hinggaplah ke dahan teguh dan menawan
Berteduhlah kau selamanya

(Ulang  *)

Apakah yang sebenarnya
Lukisan kasih diwarnakan
Sirnalah akhirnya
Yang dipandang indah di matamu

(Ulang **)



download lagu ni kat SINI

Ahad, 2 September 2012

Preview Album Lela - Amankan Palestin


Ermmm... Album terbaru dari Lela... Tahun 2009...
Line up baru nie... Tak silap gua, sorang jer line up asal iaitue penyanyi dier... Dulu main bass... skang jadi penyanyi lak... Ermmm...
Muzik diorang pon dah lain, tak jiwang macam masa band ni time 90-an dulu....
Album ni?? gua rasa okie la.... Yeah..ape2 pon, rock...
Genre diorang pada album kali ni, Psyco metal...
Lirik pada lagu Harapan adalah di"cedok" dari puisi Perdana Menteri kita yang ke 6, Dato' Seri Najib Tun Razak pada teks ucapan beliau sempena 100 hari pemerintahan beliau...
line up diorang dalam album ni:
Ali/Arab vokal
Pid drum
Dell gitar
Adik gitar
Adam bass

1. Insaf lagu dan lirik Dell
2. Sendiri Mau Ingat lagu dan lirik Lela
3. Amankan Palestin lagu dan lirik Lela
4. Harapan Lagu Lela lirik Dato' Seri Najib
5. Setialah lagu dan lirik Dell
6. Empayar Kuku Besi lagu Met/Dell lirik Met
7. Peti Misteri lagu dan lirik Lela
8.Maafkanku lagu dan lirik Lela
9. Rahsia lagu Ali lirik Dell
10. Harapan [Minus one]

Gua suka lagu kat trek ke-5 ni...


+powered by youtube+


Dahulu Tiada
Rahsia Antara Kita
Janji Setia Bersama
mengapa Kini
Alasan Yang Di beri
Bagai tenteramkan Hati

Usah Selindung
Di sebalik Ceriamu
Tulus Hatimu Ku Ragu
huraikan Saja
Yang tersirat di Benakmu
Agar Terlerai Sangsiku

Walau kau kekasihku
Walau Kau Ku Rindu
Setia Hanya Milikmu
Hanya Kau Kekasihku
Hanya Kau yang Satu
Curahan kasih Sayangku

Jikaku Puncanya
Ampunkan Ku Tak Sengaja
Mencurigai Hatimu
Membuat Kau Keliru
Biar Apapun Halangan
Akan Ku Pertahankan
Bersamamu Mengejar Impian

Setialah Kasih Padaku
Kau Hidupku
Bicaralah Sayang Oh Kasih
Suburkanlah
Cinta Kita KAsih
Sinarkanlah Impian Kita

setialah...Sayangku
Setialah...Wooo...
Setialah...Kasih...Wooo..


meh kita download lagu ni kat SINI

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu