SlideShow

Rabu, 30 September 2015

OST Suamiku Jatuh Dari Langit - Atikah Suhaime ft Shals, Carla & Sabique

Atas permintaan seorang sahabat, CT CHEERY, gua upload dan update lagu ni...yiieehaaaaa...



   +ihsan youtube+



mau lagu ni? download kat SINI la....

Aku Tahu - Ungu (dari album Mozaik-2015)


                               +ihsan youtube+

Kita ke seberang yok.... layan single dari Ungu... dipetik dari album terbaru diorang MOZAIK... yeahh...layannzzz....

Aku tahu, aku tahu, aku tahu aku salah
tuk memintamu tuk memintaku
aku tahu, aku tahu, aku tahu aku salah
ini egoku menggantungkanmu

Ku mohon sabar sabar sebentar, beri aku waktu
tuk meninggalkan cinta lama yang masih bersamaku
bukan maksudku untuk mempermainkan dirimu

Cobalah untuk mengerti keadaan ini
karena hanya kau yang bisa memahami semua ini
sedih dan air mata tak dapat lagi ku tahan

Aku kan datang, aku kan datang ooh
tuk hapus air matamu dengan bahagia

meh download lagu ni kat SINI

Layan Bola JDT Semi Final Pertama AFC Cup - Boys of Straits (sehati sejiwa)

 Tengah cari idea ni, gua layan bola jap.. semi final pertama AFC cup kat kuwait...
Sambil tu layan ar youtube... Boys Of Straits - Sehati Sejiwa... yeah... layan, jangan tak layan....


               +ihsan youtube+

Selasa, 29 September 2015

Metallica - death magnetic (2008)





Death Magnetic merupakan album studio mereka yang ke 9. Album ini dikeluarkan pada 12 September 2008 melalui Warner Bros. Records. Album ini adalah album band pertama yang dihasilkan oleh Rick Rubin, menjadikannya album pertama mereka sejak tahun 1988 ini ... Death Magnetic adalah album pertama kumpulan itu untuk menampilkan pemain bass Robert Trujillo.  yeahhhh.... Album ini menampilkan 10 lagu baru...yiieehaaaa.....



01. That Was Just Your Life
02. The End Of The Line
03. Broken, Beat & Scarred
04. The Day That Never Comes
05. All Nightmare Long
06. Cyanide
07. The Unforgiven III
08. The Judas Kiss
09. Suicide & Redemption
10. My Apocalypse


layan jap lagu di track nombor 4....



     +powered by youtube+


Born to push you around
Better just stay down
You pull away
He hits the flesh
You hit the ground

Mouth so full of lies
Tend to black your eyes
Just keep them closed
Keep praying
Just keep waiting

Waiting for the one
The day that never comes
When you stand up and feel the warmth
But the sunshine never comes
No, the sunshine never comes

Push you cross that line
Just stay down this time
Hide in yourself
Crawl in yourself
You’ll have your time

God I’ll make them pay
Take it back one day
I’ll end this day
I’ll splatter color on this gray

Waiting for the one
The day that never comes
When you stand up and feel the warmth
But the sunshine never comes

Love...is a four letter word
And never spoken here
Love...is a four letter word
Here in this prison

I suffer this no longer
I’ll put an end to this, I swear
This, I swear
The Sun will shine
This, I swear
This, I swear
This, I swear!

jom download lagu ni kat SINI


Isnin, 28 September 2015

Maghrib - BPR


    +ihsan youtube+

Salam Maghrib semua rockers....
Layan lagu ni jap... lagu lama ni... Tahun 1987... ermmmm....
lagu bersifat ketuhanan....

Kala mentari mulai tenggelam...
Awan di langit mulai menguning
Terdengar suara azan
Memuja nama tuhan
Namun tiada kau endahkan
Menyahut seruan...

Maghrib...

Suara bilal menyebut nama Allah...
Pesuruhnya Muhammad Rasulullah...
Suasana sedu sedan
menghening keadaan
Namun tiada kau endahkan
menyahut seruan

Maghrib...

*
Ku tahu di hatimu
mungkin berat nak kau tunaikan
Ku tahu alasanmu
Mungkinkah esok nanti
akan kau cuci dosa dosamu....

Ulang *

Di bumi inilah kita tinggal...
Izin hidup hanya satu penggal
Mungkin esok kan mati
Dunia tiada lagi
Barulah kau nak menyesal
Banyak yang kau tinggal

lagi...


yeaahhhh....

Streets Fruttare Tv Ads



Lepak makan ais krim jap... layan cari idea... yeah....

Fruttare Fruit Smoothies are real fruit pieces blended into a frozen fruit smoothie, for real fruit refreshment.
Check out the delicious Strawberry Smoothie, Banana Smoothie and Coconut Smoothie in ice cream freezers everywhere!   Yiieehaaaaa....

visit HERE...


     +powered by youtube+

Ahad, 27 September 2015

Rintihan Jiwa by SUP

Layan jap lagu lama, lagu jiwa-jiwa.... yeahhhh... tahun 2001 tak silap aku...


   +ihsan youtube+

Terbayang gambar wajahmu
Menjelma di sudut hatiku
Tak terdaya aku
Membiarkan ia pergi

( 2 )
Walaupun telah berlalu
Tiada lagi kau di sisi
Masih belum pudar
Kenangan untukmu

( 3 )
Apakah salahnya diriku
Hingga sanggup kau tinggalkanku
Setelah ku beri kasihku padamu
Dan telah ku sandarkan
Harapan melangit pada dirimu

( 4 )
Dengarkanlah rintihan jiwa ini
Yang menjerit memanggil oh namamu
Hanya Tuhan yang tahu
Betapa aku cinta padamu
Dan kerana-Nya jua
Kita terpisah



download lagu ni kat SINI

Kuburan Band - Jesika

Pernah dengar band ni?? kompem tak pernah kan??
aha... band lama ni... Kuburan Band adalah sebuah band beraliran Metal Hidrolik berasal dari Bandung, Indonesia dibentuk pada 11 September 2001,  band ini terkenal dengan lagu-lagunya seperti "Lupa Lupa/Tapi Ingat", "Fatamorgana/Pagi Semu" dipetik dari album BOOMING!!! Bee Are The Kill Young Pen Think Gun Thank.
Dengan motto: THE 2ND MOST GOTHIC BAND IN THE WORLD!, pada dasarnya band ini mampu memainkan pelbagai genre seperti muzik keras, dangdut, pop, rock hingga muzik bertema jenaka seperti hits lagu mereka Lupa Lupa/Tapi Ingat.
Band ini agak terkenal kerana pakaian dan kostum yang menyerupai band Kiss berasal dari  New York, Amerika Syarikat.
Pada Oktober 2011, band  ini muncul di 8/11 Show di Metro TV dengan penampilan dan nama baru: The KUBS. Penampilan mereka berubah, dari serba hitam, kepada berwarna-warni. Perubahan ini bersempena dengan usia band mereka yang ke-10. Dengan nama baru ini, mereka membuat album baru yang berjudul 24 Jam Nonstop Musik Hits.
Dikhabarkan band ini berkubur pada bulan September 2011....

Jom kita layan antara single diorang.. JESIKA



   +ihsan youtube+

download lagu ni KAT SINI...

GIEGIEL - Eksklusif (2004)

Album kedua giegiel dan album yang terakhir dari diorang.. album tahun 2004... dah lebih 10 tahun...
lama dah....

PENERBIT EKSEKUTIF                                  : tok janggut
PENERBIT                                                         : edrie hashim
P.PENERBIT                                                      : giegiel
STUDIO RAKAMAN                                        : synchrosound
STUDIO MARKETING                                     : mastering one(toh)
JURUTERA RAKAMAN                                   : zairi, hafiz dan amy (syncrosound)
FOTOGRAFI                                                      : botak
MAKE-UP                                                          : mas
PROMOSI                                                          : azhari, amy, yusry, yana, shireen, diana, iwan, ita & elyn


1. KEMANUSIAAN                                2. KORA                             3. MENCARI (duet waheeda)
  lagu : tok janggut                                        lagu : E                                  lagu : E
  lirik : E                                                       lirik : E                                   lirik : E

4. GIEGIEL 2004 instrumental                  5. EPILEPSI CINTA           6. PERCAYALAH
                                                                   lagu : shanazron                     lagu : jambo
                                                                   lirik : E                                  lirik : tok janggut/ jambo

7. RAMPAS                                             8.MISTIK FERISHA           9. ANAK TIONG
  lagu : tok janggut                                       lagu : D                                 lagu : hak cipta terpelihara
  lirik : E                                                      lirik : tok janggut                   lirik : hak cipta terpelihara

10. SENTIASA & SELAMANYA
  lagu : edrie hashim
  lirik : edrie hashim


kita layan jap lagu di track yang terakhir...


     + ihsan youtube+


lirik SENTIASA DAN SELAMANYA

Bukalah matamu
Pandanglah sekeliling
Dunia kita, kini di mana
Bertahun lamanya kita mencuba
Sekelip mata musnah hilang sudah
Hey, bukalah matamu, itu pinta lakumu
Maafkan aku
Kerna mengasarimu
Perlu kau tahu, bukan niatku
TIap kata-kata menyakitimu
Kau fahamilah parahnya hatiku
Hey..maafkanlah aku, itu bukan mahuku
Kini berakhir sudah cerita
Bersama mencuba, akhir aku terluka juga
Satu kata-kata, sentiasa selamanya
Kini nyata mendustai kita…
Masa tentu segala
sentiasa dan selamanya
Bukalah matamu
Pandanglah sekeliling
Dunia kita dimana
Bertahun lamanya kita mencuba
Sekelip mata musnah hilang sudah
Hey, bukalah matamu
Itu pinta lukamu


nak lagu ni? klik kat sini untuk DOWNLOAD

Album A Tribute to JS Kevin - Tangisan Di Gelanggang Fana (2007)

Album keluaran 2007.. tribute to Zul Adnan mohd Razali atau lebih dikenali dengan nama JS Kevin...
Juga pernah menggunakan nama seperti Masterpiece, ZN Kevin, Nasha Kevin, Zul Kevin, Joe Kevin dan An Kevin merupakan seorang penulis lirik dan penggubah lagu rock yang terkenal suatu masa dahulu. Komposer yang banyak menyumbangkan di dalam menulis lagu dan lirik untuk kumpulan rock tempatan sekitar ‘80-an dan ‘90-an....

Album ini, keluaran Life Records Sdn Bhd, dengan kerjasama komposer Haron BPR, telah mengeluarkan sebuah album khas bagi memperingati perjuangan beliau. Dengan judul Tangisan Di Gelanggang Fana- A Tribute To JS Kevin, lagu yang pernah dipopularkan oleh sebuah kumpulan Mentor pada awal tahun 1990an dahulu ditujukan kepada komposer tersebut.

Memuatkan 10 buah lagu yang dikatakan lagu-lagu terakhir karya beliau yang belum sempat direkodkan seperti :

1. Tangisan Di Gelanggang Fana (Theme Song)
                  Lagu: Haron BPR
                  Lirik : Abdullah Romany
2. Salji Putih- Asheed (Def Gab C)
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : JS Kevin
3. Dari Lena Yang Panjang- Mus (May)
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : JS Kevin
4. Bahtera Di Bulan- Joey (BPR)
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : Billy
5. Aku Insan Sepertimu-Shamrin (Fotograf)
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : JS Kevin
6. Tak Henti Mengalir- Ucop (Baji)
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : JS Kevin
7.  Datang Dan Pulang- Ali (M'Pire)
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : JS Kevin
8.  Dari Kekasih- Ary (Fahrenheit)
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : JS Kevin9. Meeting Di Tengah Laut- Faizul
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : Ann
10. Saudara- Andy (Flop Poppy)
                  Lagu : JS Kevin
                  Lirik : JS Kevin


Layan jap salah satu lagu dalam track ke 8...



             +ihsan youtube+


Lirik Dari Kekasih

Dari kekasih ku terima harapan
Sekuntum bunga hadir dalam percintaan ini
Aku melayari pantai sepi
Mendayung mencarimu di mana ku dapati
Dan tidak sampai memeluk cinta
Sayang aku tetap berada di sini
Sayang aku masih menanti
Pulang kedakapan yang ada begini
Hilang dendam lama terbenam

Bukan mudahnya hendak aku jadi penanti
Siang malam aku membilang hari
Ingin ku petik ketika kau terang dan mengambang
Tapi ku melihat diri,oooh
Sayang aku tetap berada di sini
Sayang aku masih menanti
Pulang kedakapan yang ada begini
Hilang dendam lama terbenam
Bukan mudahnya hendak aku jadi penanti
Siang malam aku membilang hari
Ingin ku petik ketika kau terang dan mengambang
Tapi ku melihat diri,oooh
Dari kekasih hadir dalam pencintaan ini

nak download lagu ni? klik KAT SINI

Sabtu, 26 September 2015

SELAMAT ULANG TAHUN KE 33 buat gua...yeahhh...



                                                                 +powered by youtube+


by Jamrud...yeahhhhh....

As Salam... hampir 3 tahun menyepi....Coming SOON..

Salam sayang semua sahabat... berabuk dah blog gua...
hampir 3 tahun kan? gua menyepi... terlalu BZ... sibuk... sejak join UNION gua sibuk...
sibuk atas tuntutan KESATUAN or UNION... demi PEKERJA... gua akan kembali update yang terbaru...
tungguuuuuu...yeah.....

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu