SlideShow

Sabtu, 25 Disember 2010

PRomote


Panaskan badan jap... semalam gua ada beli album baru kristal... ermmm... buah tangan baru, line up pon ada sket baru... nanti la gua citer sket pasal album ni... promote dulu... adios amigos

SALAM

Salam semua, dah lama rasanya budu.siam666 cuti... dah lama xonline... dah lama xupdate blog ni...
xder ar, ada masalah sket... sajer, nak cari ketengan sket... heheheh...
ermmm... rindu lak kat blog ni... dah nak masuk tahun baru dah... yup tattatatat...

Rabu, 24 November 2010

AKAN DATANG DI PAWAGAM 25 NOVEMBER 2010


gUA tengok preview citer ni cam best jer... Macam pecah perut jer... moh kite sabtu ni... meh... meh...




Jom serang pawagam... JOM...JOM

14 Buah Lagu ke final AJL25...

Keputusa semua dah tahu kan? sebanyak 14 buah lagu telah terpilih daripada 30 pencalonan untuk berentap di final AJL25 pada 9 Januari depan... Yeahh Yeaarrgghhh...

lagu-lagu tersebut ialah Pelita (A.P.I), Berlari (Tomok), Extragavanza (Bunkface), Selamat Malam (Faizal Tahir), Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir), Aku Ada Kamu (Adira), Noktah Cinta (Hafiz), Mencari Konklusi (Hujan), Hujan Bunga Di Kuala Lumpur (Ana Rafalli), Cinta Sempurna (Yuna), Drama King (Meet Uncle Hussain), Jahat (Stacy) dan Sofea Jane (Black)...


pilihan gua Kebahagiaan dalam perpisahan, Noktah cinta dan sofea jane....

PENAMPILAN SPIDER DI AJL25 2010



MENAMPILKAN RELAKU PUJUK DAN KITA SATU(LAGU BARU)


mantap... itu yang boleh gua cakap... HEBAT... selaku bekas juara PoP rock dan AJL19, mereka membuat penampilan bertenaga... cayalah....

PENGUBAT BUAT MALAYSIA

SEJARAH TERCIPTA...itulah ungkapan paling sesuai untuk skuad hoki negara...
kemenangan ini, pada gua pengubat untuk skuad bola sepak yang terkandas di pusingan kedua... okie la tu...
pada gua, lepas ni kalu kalah pon dah kira baik, perak pon okie la... tapi, takkan nak mengalah sebelum berjuangkn? yeah yearrgghhhh... gua tujukan lagu ni buat korang...
dendangan amuk... yeah yearggghhh...

Jika kau fikirkan kau boleh
Kau hampir boleh melakukan
Jika kau fikirkan ragu-ragu
Usahamu tidak menentu

Jika kau fikirkan kekalahan
Kau hampiri kegagalan
Jika kau fikirkan kemenangan
Kau hampiri kejayaan

Engkaulah apa kau fikirkan
Terkandung dalam pemikiran
Kau fikir boleh melakukan
Fikirkan boleh

Percaya apa kau lakukan
Tabah apa kau usahakan
Bertindak atas kemampuan
Engkau boleh




mau lagu ni? klik kat SINI



SKUAD hoki lelaki negara mencatat sejarah gemilang apabila buat julung kali layak ke final LinkSukan Asia dengan menewaskan India 4-3 pada perlawanan separuh akhir cukup mendebarkan di Stadium Hoki Aoti, semalam.

Kejayaan itu diserikan lagi dengan kehadiran Sultan Perak, Sultan Azlan Shah yang turun ke padang memberikan tahniah kepada pemain negara sebaik tamat perlawanan.


Muhamad Amin Rahim muncul wira negara apabila menjaringkan gol kemenangan sudden death minit ke-75 menerusi gerakan set piece hasil pukulan sudut penalti.

“Kemenangan ini cukup bermakna bagi saya kerana menjaringkan gol kemenangan ini. Tiada apa yang dapat saya katakan melainkan bersyukur kerana memastikan kemenangan negara untuk mara ke final.


“Kemenangan ini adalah milik setiap rakan sepasukan yang mempamerkan aksi menakjubkan hari ini.


“Sudah pasti saya tidak akan melupakan detik bersejarah ini,” kata Muhamad Amin.


Malaysia yang turun selaku under-dog mendahului India 1-0 menerusi gol padang Tengku Ahmad Tajuddin m-32 namun pantas diikat Sandeep Singh tiga minit selepas itu.


India yang memenangi pingat perak Sukan Komanwel New Delhi pantas mendahului 2-1 hasil jaringan Khandker Tushar m-37, bagaimanapun semangat melawan kental barisan negara berjaya menyamakan kedudukan m-49 hasil gol pukulan sudut penalti Azlan Misron.

Permainan bertambah rancak apabila India bangkit mendahului 3-2 m-54 sebelum Muhamad Amin menidakkan impian India mara ke final dengan gol penyamaan 3-3 m-67.


Perlawanan memasuki masa tambahan sudden death dan dari gerakan set piece pukulan sudut penalti, Muhamad Amin yang menunggu ditepi pintu gol India pantas menolak masuk untuk gol kemenangan.


Pada temasya di Doha, empat tahun lalu, Malaysia hanya menduduki tempat ke enam dan akan menentang Pakistan di final esok yang mengecewakan Korea Selatan menerusi pukulan penalti 4-3 selepas terikat 1-1 selepas masa tambahan berakhir.


Nada gembira diluahkan jurulatih Stephen Van Huizen yang memuji semangat melawan kental dan tidak putus asa selepas dua kali ketinggalan 2-1 dan 2-3.


“Ini bukan perlawanan mudah apalagi memasuki masa tambahan sudden death. Sesiapa sahaja melakukan kesilapan akan membawa padah.


“Namun pemain menunjukkan disiplin dan fokus tinggi serta tidak tertekan. Dua gol Muhamad Amin ternyata merubah keputusan.


“Puji saya kepada setiap pemain yang mencipta sejarah hoki negara layak buat pertama kali ke final Sukan Asia,” katanya.


info myMETRO

Sabtu, 20 November 2010

PREVIEW ALBUM LEON- KEJORA (2008)


Ermmm... album leon keluaran tahun 2008...

PENERBIT EKSEKUTIF : LEON MUZIK
PENERBIT : FANCY
JURU RAKAM : ABOT DAN RYAN
JURU ADUN : ABOT DAN RYAN
STUDIO RAKAMAN : AVENUE ONE STUDIO
UNIT PROMOSI : ARYUNA ENTERTAINMENT
TERBITAN : LEON MUZIK
EDARAN : INSICTECH MUSICLAND SDN BHD

Album ni memuatkan 10 buah lagu termasuk satu lagu lama saling merindu yang di gubah semula... yeah yearrgghhhh...

01. ANTARA MATA DAN... cipt: aboy leon & cikgu jefry
02. KAMU cipt: fancy & citra dewi
03. B.A.K.U.L cipt: me leon & aboy leon
04. BINTANG TERPILIH cipt: rudy iskandar
05. SETIA cipt: aboy leon & cikgu jefry
06. PILIHAN TERPAKSA cipt: dino s.o 7 & aboy leon
07. LINDA cipt: fancy
08. TERUNA DAN DARA cipt: fancy & citra dewi
09. DI DASAR FANTASI cipt: fancy & es
10. SALING MERINDU 2008 cipt: fancy & afidah


album ni pada gua okie la, bagi peminat rock lama-lama, leh cari album ni... gua bagi 3 bintang la... aper2 pon... rock oooo... Yeah yearrggghhhh....


lagu SALING MERINDU 2008

Usah kau tangiskan pada cinta lama
Usah kau impikan kita 'kan bersama
Biarkan ia terus berlalu...
Bagaikan mimpi hilang di mata

Kini kau kembali merayu lagi
Kaitkan semula madah-madah cinta
Harapkan bebunga berputik semula
Yang telah lama...
Gugur ke bumi

Dalam sukma mimpiku
Ia telah berlalu
Cinta yang dulu suci
Bagiku tiada lagi...

Aku yang masih
Ditaman ini
Mencari bunga
Mawar berduri
Ku sangka madu
Racun berbisa
Itulah Hakikatnya...

Nak ku tinggalkan
Terasa sayang
Ingin ku belai
Tangan tak sampai
Pastinya kita
Saling merindu
Ku masih cinta pada mu...





mau try dengar satu lagu di trek ke 10? klik kat SINI

Selasa, 16 November 2010

SALAM AIDILADHA DARI BUDU.SIAM666


Buat semua bloggers, gua di sini ingin mengambil kesempatan mengucapkan Selamat Hari raya Haji a.k.a salam aidiladha buat semua...
Adios amigos... Rock ooooo...

Isnin, 15 November 2010

ANAK MELAYU ZAMAN SEKARANG...





GUA maleh nak cakap aper2... luorang pandai nilai sendiri... kalu gua, gua pon akan pilih klcc pasal budak laki camni, rugi kalu pilih.... heheheeh... nak buat laki ker kalu camni? cam mabuk jer... apa2 pon, dua2 bangang... bt rakaman untuk tontonan umum... gua dah kawen pon xreti nak rakam bagi orang tengok, apatah lagi bercium di khalayak ramai... Tolol...

Ahad, 14 November 2010

PREVIEW ALBUM KHALIFAH- NI HAO MA (2010)

Ermm... album ke 3 khalifah... mantap... Gua suka...

terbitan : universal music sdn bhd & mvm production sdn bhd Edaran : universal music sdn bhd
Penerbit eksekutif : Sandy Montiero, Pua khim San Penerbit : Haarry, yabang A& R : Dexter Koh Penyelaras Vokal : Lan Laga, Harry Susunan Muzik : Khalifah, Harry, Yabang Urusan Promosi & Persembahan : Mahadhir, Lin Jururakam : Lan Laga, Amir, Rumie JuruAdun : Zairi, Amir NAR Studio Rakaman & Adunan : Matahati (kings) ,NAR Mastering : Aries Music Pengurusan Jualan : Michael Chia Pengurusan Produksi : B.Y Teoh Imej & Konsep Kulit Album : B.Y Teoh RekaBentuk Kulit album : Dotzidea.com Jurugambar : Ricky Lew-Photics Production ihsan Tajaan (kereta) : Mubari sound, Light & Trust Ihsan Tajaan : INSATO



memuatkan 11 buah lagu...
1.Ni hao Ma lagu Mala Lirik Mie "rawo"
2. cikgu Ayu lagu Mala lirik Yabang
3. satu Hakikat Cinta lagu & lirik Yabang
4. Si Jantung Hati lagu & lirik Hak cipta terpelihara
5. Yang Cantik lagu & lirik Yabang
6. Mungkinkah Jadi Nyata lagu Mala lirik Mie "Rawo"
7. cek mek molek lagu & lirik hakcipta terpelihara
8.sayangilah Daku lagu & lirik Yabang
9. Wali cinta lagu Mala lirik Mie "Rawo"
10. ampun lagu Bong lirik Azam Dungun
11. lagu Untuk Adinda lagu Mala Lirik Mie "Rawo"




kepada tuan cover album, mintak kebenaran, maleh la nak scan.... tengkiu
ihsan jiwang.org

Sabtu, 13 November 2010

HARI NI AKU BELI ALBUM BARU...


Hari ni tanggal 13hb November, gua beli album yang dah lama gua tunggu-tunggu... Album terbaru dari khalifah... Abum ke 3 khalifah berjudul Ni Hao Ma... Perghhh... Berbaloi-baloi...
Gua promote beb... Rock oooo... belilah yang ori beb... Cayalah.... malam, ni xsempat gua cerita lebih2... nnt la gua cerita lagi pasal album ni... Chow...


5 Bintang untuk album ni... Rock...

Jumaat, 12 November 2010

AL-FATIHAH- SHAMRIN FOTOGRAF MENINGGAL DUNIA


KUALA LUMPUR 11 Nov. - Penyanyi utama kumpulan Fotograf, Shamrin meninggal dunia sebentar tadi.

Penyanyi yang cukup popular dengan lagu Di Alam Fana Cinta itu dibawa ke hospital selepas rebah ketika bermain bola sepak di padang bola Kelab Sultan Sulaiman di sini petang ini.

Jenazahnya kini berada di Hospital Pakar Al-Islam, Kampung Baru di sini. - Utusan


info utusan online



Penyanyi Shamrin (gambar) atau nama sebenarnya Mohd. Shamrin Abd. Samad,45, dari kumpulan Fotograf meninggal dunia petang, Khamis.

Allahyarham yang popular dengan lagu Di Alam Fana Cinta pada era 90-an dikatakan rebah ketika bermain bola sepak di padang Kelab Sultan Sulaiman, Kampung Baru, Kuala Lumpur kira-kira pukul 6 petang.

Menurut rakannya, Johan Aziz, Shamrin yang berasal dari Taman Mesra, Kajang, Selangor jatuh di padang selepas kira-kira 15 minit mereka bermain bola sepak.

“Ketika dia jatuh, kami terus membawa dia ke Hospital Pakar Al-Islam, Kampung Baru dan disahkan doktor dia meninggal dunia,” katanya.

Jenazah Allahyarham kemudiannya di bawa ke Hospital Kuala Lumpur untuk bedah siasat.

Sehingga berita ini ditulis kira-kira pukul 9.15 malam, Khamis, Johan yang juga bekas pengurus kumpulan Slam masih belum dimaklumkan oleh pihak hospital punca kematian penyanyi itu.

Shamrin telah melibatkan diri dalam lapangan muzik secara serius bersama kumpulan Fotograf yang menampilkan album pertama berjudul Iramanya Bergetar pada tahun 1989.

Setelah kejayaan album itu mereka terus mengorak langkah dengan menghasilkan lima buah album penuh 7:30 Psikosis (1990) , Fotograf 92 (1992), Fantasi (1994), Fokus (1995) dan Juara Mimpi (1997).

Fotograf pernah memenangi Lagu Pop Terbaik, pertandingan Juara Lagu 1992 untuk lagu Di Alam Fana Cintamu.

Antara lagu yang mempopularkan Fotograf ialah Nafas Kekasih , Asmara Gerhana, Panah Tak Bermata, Aku Yang Kecewa, Salam Buat Juwita, Mengejar Bayangan dan Luka Seribu Rindu.

**kawan mengucapkan takziah, semoga roh di letakkan di kalangan orang-orang yang beriman.. Amin...

info www.mstar.com.my

BON JOVI GREATEST HITS WILL BE RELEASED IN NOVEMBER

COMPILATION INCLUDES FOUR NEW SONGS INCLUDING 1st SINGLE & VIDEO: “WHAT DO YOU GOT?”

World-renowned music icons Bon Jovi are releasing a career-spanning greatest hits compilation November 9th on Island Records. Bon Jovi GREATEST HITS will transport listeners back in time through Bon Jovi’s worldwide monster hits of the past and offer a bridge to the future with the debut of four brand new tracks.

Bon Jovi GREATEST HITS will be a 16-song single disc chock full of the band’s biggest chart-toppers including “Livin’ On A Prayer,” “Always,” “It’s My Life,” “Wanted Dead or Alive,” and “Who Says You Can’t Go Home.” Two new songs, including lead single “What Do You Got,” round out the tracklisting. “What Do You Got?” will hit radio airwaves globally at the end of August.






Bon Jovi GREATEST HITS - THE ULTIMATE COLLECTION will be a 28-song two disc edition made up of the GREATEST HITS CD from the standard edition and a second disc featuring beloved fan favorites including “Bed of Roses,” “Blood on Blood,” “These Days,” and “Keep The Faith” plus the third and fourth new tracks created for this project.

The four new songs (“The More Things Change,” “No Apologies,” “This Is Love, This Is Life” and the first single, “What Do You Got?”) were written specifically for inclusion in this compilation.

The complete tracklistings for Bon Jovi GREATEST HITS and Bon Jovi GREATEST HITS - THE ULTIMATE COLLECTION will be unveiled exclusively at www.bonjovi.com.


For more information, please visit www.bonjovi.com



Ahad, 7 November 2010

BACA LA CITER NI... UHUKK... UHUKKK

Gua tengah xder idea ni... tengah belek2 facebook, gua jumpa lak citer ni... banyak pengajaran dari citer ni... thanks kepada cik mentari hidup.






Ini sebuah kisah yang bisa mengundang air mata siapa sahaja yang membacanya. Kisah ini saya dapat dari seorang rakan melalui e-mail. Setiap kali membaca kisah nie mesti bergenang air mata. Walaupu manusia memang sering melakukan kesilapan...mungkin ada kesilapan yang dilakukan boleh di maafkan atau diperbetulkan semula..dan mungkin juga ada kesilapan yang dilakukan bakal mengundang kekesalan yang tidak berpenghujungnya. Kerana itu Allah telah memberi akal kepada setiap manusia supaya boleh menilai menimbang dan berfikir sebaik-baiknya dalam melakukan sesuatu samada baik atau sebaliknya..terlajak perahu boleh diundur..terlajak perbuatan..sesal selamanya...

Kisah Si Kecil Ita...

Suatu hari dia terjumpa sebatang paku karat. Dia pun melakar simen tempat letak kereta ayahnya tetapi kerana diperbuat daripada marmar,lakaran tidak kelihatan. Dicubanya pada kereta baru ayahnya. Ya....kerana kereta itu bewarna gelap, lakarannya jelas. Apa lagi kanak-kanak ini pun melakarlah melahirkan kreativitinya. Hari itu bapa dan ibunya bermotosikal ke tempat kerja kerana laluannya sesak sempena perayaan Thaipusam.

Penuh sebelah kanan dia beredar ke sebelah kiri kereta. Dilakarnya gambar ibu dan ayahnya, gambarnya sendiri, lukisan ayam, kucing dan sebagainya mengikut imaginasinya. Kejadian itu langsung tak disedari si pembantu rumah.

Pulang petang itu, terkejut besar pasangan itu melihat kereta yang baru setahun dibeli dengan bayaran ansuran yang belum habis berbayar, berbatik-batik.

Si bapa yang belum pun masuk ke rumah terus menjerit, 'Siapa punya kerja ni?' Pembantu rumah yang tersentak dengan jeritan itu berlari keluar. Dia juga beristighfar. .Mukanya merah padam ketakutan tambah-tambah melihat wajah bengis tuannya.

Sekali lagi diajukan pertanyaan keras kepadanya, dia terus mengatakan 'Tak tahu... !''Saya tak tahu Tuan..!

''Duduk di rumah sepanjang hari tak tahu, apa kau buat?' herdik siisteri lagi.

Bila anak yang mendengar suara ayahnya, tiba-tiba berlari keluar dari bilik. Dengan penuh manja dia berkata 'Ita buat ayahhh.. cantik kan !' katanya menerkam ayahnya ingin bermanja seperti selalu.

Dengan kasih murni seorang anak yang belum memahami apa-apa, menarik lembut poket seluar abahnya, manja.

Si ayah yang hilang sabar merentap ranting kecil pokok bunga raya didepannya, terus dipukul bertalu-talu tapak tangan anaknya. Si anak yang tak mengerti apa-apa terlolong-lolong kesakitan sekaligus ketakutan.

Puas memukul tapak tangan, si ayah memukul pula belakang tangan anaknya. Si ibu cuma mendiamkan diri, mungkin setuju dan berasa puas dengan hukuman yang dikenakan.Pembantu rumah melopong, tak tahu nak buat apa-apa, sungguh kesian dan teramat sedih, namun dia sangat takut .

Si bapa cukup rakus memukul-mukul tangan kanan dan kemudian tangan kiri anaknya. Selepas merasa puas, si bapa masuk ke rumah dituruti si ibu. Pembantu rumah segera memeluk dengan penuh sayang dan duka, cepat-cepat menggendong anak kecil itu, membawanya ke bilik.

Dilihatnya tapak tangan dan belakang tangan si anak kecil calar balar.Menangis teresak-esak keduanya, dalam bilik.Pembantu rumah memandikan anak kecil itu. Sambil menyiram air sambil dia menangis. Anak kecil itu pula terjerit-jerit menahan kepedihan sebaik calar-balar itu terkena air.

Si pembantu rumah kemudian menidurkan anak kecil itu. Si bapa sengaja membiarkan anak itu tidur bersama pembantu rumah.

Keesokkan harinya, kedua-dua belah tangan si anakbengkak. Pembantu rumah mengadu. 'Sapukan minyak gamat tu!' balas tuannya, bapa si anak.

Pulang dari kerja, dia tidak melayan anak kecil itu yang menghabiskan masa di bilik pembantu. Si bapa konon mahu mengajar anaknya.

Tiga hari berlalu, si ayah langsung tidak menjenguk anaknya sementara si ibu juga begitu tetapi setiap hari bertanya kepada pembantu rumah. 'Ita demam... ' jawap pembantunya ringkas. 'Bagi minum panadol tu,' balas si ibu.

Sebelum si ibu masuk bilik tidur dia menjenguk bilik pembantunya. Apabila dilihat anaknya ita dalam pelukan pembantu rumah, dia menutup semula pintu.

Masuk hari keempat, pembantu rumah memberitahu tuannya bahawa suhu badan Ita terlalu panas. 'Petang nanti kita bawa ke klinik. Pukul 5.00 siap' kata majikannya itu.

Sampai waktunya si anak yang longlai dibawa ke klinik. Doktor mengarahnya ia dirujuk ke hospital kerana keadaannya serius. Setelah seminggu di wad pediatrik doktor memanggil bapa dan ibu kanak-kanak itu.

'Tiada pilihan..' katanya yang mencadangkan agar kedua-dua tangan kanak-kanak itu dipotong kerana jangkitan yang sudah menjadi gangren sudah terlalu teruk.

'Ia sudah bernanah, demi nyawanya tangan perlu dipotong dari siku ke bawah' kata doktor. Si bapa dan ibu bagaikan terkena halilintar mendengar kata-kata itu. Terasa dirinya tunggang terbalik, tapi apalah dapat dikatakan.

Si ibu meraung merangkul si anak. Dengan berat hati dan lelehan air mata isterinya, si bapa terketar-ketar menandatangani surat kebenaran pembedahan.

Keluar dari bilik pembedahan, selepas ubat bius yang dikenakanhabis, si anak menangis kesakitan. Dia juga terpinga-pinga, melihatkedua- dua tangannya berbalut putih.

Direnung muka ayah dan ibunya. Kemudian ke wajah pembantu rumah.Dia mengerutkan dahi melihat mereka semua menangis. Dalam seksaan menahan sakit, si anak yang keletah bersuara dalam linangan air mata...

'Abah.. Mama... Ita tak buat lagi. Ita tak mau ayah pukul. Ita tak mau jahat. Ita sayang abah.. sayang mama.' katanya berulang kali membuatkan si ibu gagal menahan rasa.

'Ita juga sayang Kak Narti..' katanya memandang wajah pembantu rumah, sekaligus membuatkan gadis dari Surabaya itu meraung seperti histeria.

Tidak seorang pun yang melihat suasana itu tidak menangis.... 'Abah.. bagilah balik tangan Ita. Buat apa ambil.. Ita janji tak buat lagi! Ita nak makan, macam mana? Nak main macam mana? Ita janji tak conteng kereta lagi,' katanya bertalu-talu.

Bagaikan gugur jantung si ibu mendengar kata-kata anaknya. Meraunglah dia sekuat hati namun takdir yang sudah terjadi, tiada manusia dapat menahannya..

"Didiklah dan pukullah anak anda dengan penuh kasih sayang, bukan untuk lepaskan geram & marah anda...." (,")(",)




sumber ni gua dapat dari facebook... cik mentari hidup

30 LAGU LAYAK KE SEPARUH AKHIR MUZIK-MUZIK 25(MM25)







Ermmmm... dah nak masuk separuh akhir dah... rasa cam cepat btol... malam esok (08 November 2010) berlangsung la acara separuh akhir MM25..
Sebanyak 30 lagu telah layak untuk bertanding...
Di bahagikan kepada tiga sesi pertandingan, separuh akhir pertama yang bermula jam 10 malam esok (08 November 2010) mempertandingkan 12 lagu iaitu Hujan Bunga Di Kuala Lumpur (Ana Rafalli), Sejujur Hatimu (Adibah Noor), Cinta (Mohd), Mencari Konklusi (Hujan), Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir) dan Noktah Cinta (Hafiz).Enam lagu lain Hanyut (Faizal Tahir), Oh Juwita (Nubhan), Cinta Sempurna (Yuna), Nadiku (Sabhi Saddi), Inikah Cinta (Akim) dan Gerak Hati (Azlan & The Typewriter)...
Minggu kedua pada 15hb November lak, lagu Tika Masanya (Hujan & Mirwana), Jahat (Stacy), Tolong Ingatkan Aku (Ana Rafalli), Drama King (Meet Uncle Hussain), Sofea Jane (Black), Susun Silang Kata (Aizat), Cinta Kosmik (The Fabulous Cats), Kau Harus Ada (Hujan), Aku Ada Kamu (Adira), Menggegar Dunia (Stacy & Adam), Manifestasi Cinta (Fiq & Mirwana) dan Adrenalin (Faizal Tahir).
Enam lagu lagi akan bersaing pada minggu ke 3 pada 22 November 2010 iaitu Realiti Dewi (Alyah), Xtravaganza (Bunkface), Bersamamu (Joe Flizzow), Selamat Malam (Faizal Tahir) dan Pelita (A.P.I) ....
Frust gak gua pasal banyak lagu feveret gua dari band2 rock tak masuk... ptuiihhhh(bunyi sarip dol ludah)... hehehehe... Amuk, Jinbara, Handy Black,Axl's xdak?? Apa cita??

Apa2 pon gua pilih Kebahagiaan Dalam Perpisahan, Manifestasi Cinta, Selamat Malam, Mencari Konklusi, Noktah Cinta, Drama King, Sofea Jane, Cinta Kosmik, dan Jahat masuk final... Apa-apa je la... janji Rock... Yeah Yearrgghhhh....

Sabtu, 6 November 2010

RINGTONE HP ABDUL HALIM a.k.a WAK (member aku la) dulu pakai ringtone sudirman... heheheh


+youtube+


Jumpa lagi kengkawan... dulu ingat tak gua ada buat post pasal ringtone member gua abdul halim a.k.a wak? aiseyman, lupa la tu? ala, yang pakai ringtone patah hati dari sudirman tu... kalu lupa, baca balik kat entry INI gua suka lagu tu... kali ni member dah tukar ringtone baru... gua minat giler... huhuhu... cayalah...



[Sohaimi Mior Hassan]
Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibubapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Chorus:
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

[Ana Raffali]
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarlah rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasih mu disambar buaya

ulang chorus

[Altimet]
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Aku lah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

ulang chorus 2 kali

PREVIEW ALBUM RADJA- LANGKAH BARU

Ermmm... sebelum ni gua ada post album ST12... Ni pon post pasal album dari seberang.. Album indon gak... Ni album pertama dari indon yang gua beli.. Susah betul gua nak masuk ngan lagu band indon... tapi, first time dengar, gua terasa lak nak beli... best gak...

A1 - A3
EXECUTIVE PRODUCER : EMI MUSIC INDONESIA
PRODUCER : RADJA
CO-PRODUCER : MARWANTO
RECORDED BY : WANTO & JERRY AT KANTONG STUDIO
MIXED BY : WANTO AT KANTONG STUDIO
ADDITIONAL VOKAL : A2 - YUNI P.S

A4 -A6 ; B1 - B6
PRODUCER : ISFAN FAJAR SATRYO
RECORDED BY : DAUS & HERI AMIRUDIN AT MUSICA STUDIO
MIXED BY : HERI BUCHAERI AT MUSICA STUDIO
MASTERED BY : IMRAN ST SATI AT SOUNDSTATION
ADDITIONAL VOKAL : A4, A6, B4 - TIA
PLAYER : A4- MALVINAS (VIOLIN 1)
DEM TULASEKET (VIOLIN 2)
MELLA (VIOLA)
RICKY (CELLO)

COVER DESIGN : JULDI FOR PERFECTOAD.COM
PHOTOGRAPHED BY : LATERAL.WEB.ID
WARDROBE : ELEVATE WEAR CO

LINE UP : IAN KASELA (VOKAL)
MOLDY (GUITAR)
SENO (DRUM)
INDRA (BASS)

lagu-lagu dalam album ni
1.tulus
2.jujur
3.bulan
4.ta'kan melupakanmu
5.wahai kau cinta
6.tetaplah kau jadi milikku
7.selalu jauh dari cinta
8.manusia biasa
9.tak seperti dulu
10.butuh waktu
11.lepas masa laluku
12cinderella

dengar la lagu di trek yang ke 2... jujur


+powered by youtube+

duhai kekasih pujaan hatiku
dapatkah kau memberi satu arti
sedikit rasa yang bisa kumengerti
bukan sumpah atau janji

buktikanlah bila kau ada cinta
setulus hatimu bisa menerima
sebatas kejujuran yang kau miliki
bukan sekedar bersama

Reff:
jujurlah padaku
bila kau tak lagi cinta
tinggalkanlah aku
bila tak mungkin bersama
jauhi diriku lupakanlah aku

jujurlah padaku
bila kau tak lagi suka
tinggalkanlah aku
bila tak mungkin bersama
jauhi diriku lupakanlah aku selamanya




mau lagu ni? tekan kat SINI

Rabu, 3 November 2010

PREVIEW ALBUM BARU ST12 2010-PANGERAN CINTA


Gua bukanlah peminat lagu-lagu indon ni... tapi lepas dengar album ni, gua ada tertarik la... ermmm... Gua rasa ni album terbaik dari indon dalam simpanan gua selepas Radja dengan album "LANGKAH BARU" dan Wali band dengan "CARI JODOH"...
Ada macam-macam rasa, rock ada, nasyid ada... macam-macam ada... huhuhu

Ada 12 buah lagu dalam album ni...
1.terlalu
2.Setiaku
3.Aku Padamu feat Charly's Angels
4.Dunia Pasti Berputar
5.Pangeran Cinta
6.Masa Kecil
7.Lady Sky
8.Aku Terjatuh
9.Anugerah Cinta
10.I Love You
11.Sayyidina
12.Sebuah kenyataan

leh try lagu PANGERAN CINTA

+powered by youtube+


biarkan aku malam ini
sejenak tuk mengkhayalmu
aku tlah lama menunggu
tuk esok bisa bertemu

biarkan aku malam ini
mimpikan indah dirimu
terlena ku dibuatmu
terlena ku bersamamu

* indahnya aku malam ini
ingat pertama bertemu
kini ku telah menyadari
aku telah jatuh cinta

reff:
akulah sang pangeran cintamu
yang bisa membuatmu hidup
biarkan aku selalu memandang wajahmu
puaskan diriku

akulah sang pangeran cintamu
yang bisa membuatmu hidup
ajarkan aku selalu melihat senyummu
menambah hasratku lagi

repeat *, reff

akulah sang pangeran cintamu
yang bisa membuatmu hidup
biarkan aku selalu memandang wajahmu
puaskan diriku



leh download lagu ni kat SINI

PREVIEW FILEM ZOO 2010- MENGARUT? LAWAK BODOH?


Secara ringkasnya sinopsis dan review awal filem zoo ini seperti yang disiarkan dalam sinemamalaysia.com adalah merupakan sebuah filem komedi fantasi yang mengisahkan seorang jejaka bernama Lan (lakonan Mazlan Pet Pet) yang mempunyai minat mendalam terhadap haiwan. Pada suatu hari, ketika sedang menjual minuman di hadapan Zoo, Lan secara tidak sengaja masuk ke sessi temuduga yang dibuat oleh pengurus disitu, En. Din (lakonan Bob Lokman) dan Lan mendapat jawatan tersebut. Dari saat itu bermulalah kisah Lan bersama haiwan-haiwan di zoo sebagai pengawal keselamatan.

Lan telah diperkenalkan kepada seorang lagi pekerja di situ iaitu Sheila (lakonan Lisa Surihani.) Menurut Sheila, ramai pengawal di situ telah lari selepas semalaman berkerja. Mereka mendakwa haiwan di zoo itu boleh bercakap tetapi Sheila sendiri tidak mempercayainya. Pelbagai insiden lucu yang berlaku pada hari pertama rondaan Lan di zoo tersebut. Lan sendiri melihat haiwan-haiwan di situ seperti singa, gajah, zirafah, monyet dan sebagainya bercakap dan menegur Lan.

Plot cerita seterusnya berkembang bila zoo tersebut kecoh dengan kes kehilangan haiwan-haiwan exotic dan bagaiman Lan yang bekerja di situ mampu menyelesaikan masalah tersebut. Kalau nak tahu lebih lanjut kenalah saksikan cerita komedi lakonan mantap Lisa Surihani dan Mazlan Pet Pet ini di pawagam.



Ermmm... Komen gua pasal citer ni?? Gua rasa pada sesiapa yang berniat nak beli cd "ORIGINAL" lupa kan la, nak beli cd "CETAK ROMPAK" lak? fikir dua kali la... kena tangkap, tak berbaloi la... Dah la citer mengarut, kena tangkap la pasal beli barang buatan haram yang memaparkan filem lawak bodoh... huhuhuhu... Filem ni langsung takder kekuatan... buang masa je luorang gelak... buat sakit perut jer... tuuuuuuttt you...

Khamis, 21 Oktober 2010

PREVIEW ALBUM AMUK- TANPA PREJUDIS (1998)


Yeahh Yeaarrggghhh... Ermmm... Album pertama dari Amuk... Album ni, ada rasa cromok...
tak tau lak gua aper sebabnye... mungkin album memperkenalkan Amuk dulu.. Masih mencari identity mereka kot? Ermm.. percubaan yang okie la... Gua bagi 4 bintang beb...

Penerbit : Mat Belang
Penerbit Eksekutif : Mohd Arzmy
Penyelaras A & R : Iqmal Ali, Raja Faizal & Rina
Urusan Pemasaran : Erland Kok dan Shafee Yusof
Urusan Promosi &
Pengiklanan : Normahiran, Shima, Nawar, Jaja, Mashana & Rahim Che Din
Susunan Muzik : Tok Belang
Penerbit Vokal : Mak Belang
Suntingan Muzik &
Jurutera Adunan : Pak Belang
Rakaman : Awang Metal
Jurutera Rakaman
Vokal : Mak Belang
Studio Rakaman : Hutan Simpan
Pemuzik
Gitar : Metal Jawa
Bass : Din Taring
Drum : Budu Siam
Vokal : Bandi
Digital Mastering : Gunung Tahan
Idea dan Konsep
Rekabentuk Album : Wan
Grafik : Wan Rimau

album ni memuatkan 10 buah lagu.. ada rasa cromok? cromok melayu? ermmm...
1. dalam semak
2. racun
3. tanpa prejudis
4. alasan
5. ribut
6. seakan menguji
7. amuk
8. hantu yang takut
9. tak merdeka
10. anugerah

gua nak promote lagu di trek yang ke 10 ANUGERAH


Dari kolam mata
Purnama nan jingga
Berkiaslah hiba
Alam maya
Luruh berderai Jambangan nan suci
ke jelapang noda
tiada berbeza, jaguh atau hamba
hitam semua...

Di anjung malammu
kalam menulis dosa
Di telapak rayu
Kau terleka
Semai bertunas, tunaskan merendang
Berbuah sudahnya
Bila di buka, Hijab kekufuran
Kau gementar...

Anugerah Tuhan
Dari kekhilafan
Kau takbirkan dia
Tanpa redha
Kasih sayang, tulus murni
Beri sepenuhnya
Dia anak
Anugerahnya
Fitrah kita


mau lagu ni? leh klik kat SINI

Rabu, 20 Oktober 2010

PREVIEW ALBUM KHALIFAH- KELAHIRAN (2007)


Album pertama dari kumpulan KHALIFAH.. Pecahan dari kumpulan Jinbara... Ape-ape pon, yeah yeargghhh... Gua minat giler ngan suara gemersik vokalis mereka.. Yabang...
Ermmm... menampilkan Yabang selaku vokalis, Harry selaku 1st gitaris, Vai 2nd gitaris, Dino pemain bass dan Tony sebagai drummer.. gua minat semua lagu dalam album nie... Gua bagi 5 bintang beb... Yeah yearrggghhhh...

Penerbit YABANG dan HARRY
Penolong Penerbit KHALIFAH dan PAK ONE
Urusan Penerbitan MAHMUD
Penasihat Penerbitan dan Promosi MAN TOBA
Susunan Muzik YABANG dan HARRY
Jururakan dan Juruadun AMIR NAR
Studio Rakaman dan Mixing NAR STUDIO
Studio Mastering C.L TOH DAN TERN
MASTERING ONE P.J
Demo Studio HEAVEN STUDIO
Rekabentuk Artistik JEPPO
Kulit Album JEPPO
Fotografi ARIFMUSTANZA
Studio Fotografi IMPIAN STUDIO
Production Team HARUN BPR, ZEEZAM SHAH
Promosi ISMAIL ALI, SARIAH, ASRI
MAIL KB, OSMAN LIFE SINGAPORE

Album ni memuatkan 10 buah lagu
1. SIAPA LAILA lagu Mala lirik Yabang
2. MIRA lagu Pak One lirik Mie Rawo
3. MADU dan RACUN lirik dan lagu Ari Wibowo
4. NUR lagu Mala lirik Mie Rawo
5. JOGET SOPAN SANTUN lagu Mala lirik Yabang
6. KHALIFAH lagu dan lirik Yabang
7. KISAH SATU CERITA lagu Mala lirik Mie Rawo
8. SAIBA lagu dan lirik Copyright Controlled
9. SAKIT lagu dan lirik Yabang
10. JIKA TIADA lagu Arrey lirik Yabang



gua promote lagu di trek yang ke 10 JIKA TIADA
Jika tiada matahari
Apa jadi pada bumi kegelapan ini
Mahukah kau mengerti apa erti hidup ini
Cinta yang engkau miliki
Kasih sayang empunya diri
Diberikan kehidupan

Apa erti cinta ini
Jika tiada mengenali siapa diri
Mahukah kau mengerti mengapa aku menyintai
Walau apa yang kau benci
Walau aku tidak kau peduli
Namun apa kuasa ku ini

Bagai buih-buih ombak pantai
Terhempas lalu tiada
Hilang begitu saja setiap masa
Kasih ku tiada berubah
Kerna cinta yang kau bawa
Indah yang menjadi tanda jiwa dan nyawa

Mahukah kau mengerti
Apa maksud ini berkali ku ulangi
Tanpa engkau sedari jika tiada sedari
Hari-hari ini yang ku nanti

Bagai buih ombak pantai terhempas lalu tiada
Hilang begitu saja setiap masa
Kasih ku tiada berubah
Kerna cinta yang kau bawa
indah yang menjadi tanda
Jiwa dan nyawa


mau lagu ni leh tekan kat SINI

Selasa, 19 Oktober 2010

DI SINI BERMULA.. CEWAH

LANGKAH PERMULAAN

Hello dan selamat datang ke Nuffnang! :) Menjadi seorang ahli Nuffnanger bukan sekadar demi menjana pendapatan sambil blogging; anda kini merupakan sebahagian dari sebuah komuniti blog yang terbesar di Malaysia! Terdapat banyak peraduan dan aktiviti eksklusif menanti anda sebagai ahli Nuffnanger tetapi ini akan dijelaskan kemudian. Sebagai permulaan, mari kita lihat bagaimana untuk memasang unit iklan Nuffnang ke dalam blog anda dengan mengikuti 3 langkah mudah di bawah:

  1. Lengkapkan Biodata Blogger
    Sila ambil beberapa minit untuk melengkapkan tinjauan Biodata Blogger bagi memperkenalkan diri anda. Ini dapat membantu kami meneliti blog serta pembaca anda untuk dicadangkan ke dalam kempen artikel tajaan yang sesuai.
  2. Daftar blog anda ke dalam Pengurus Blog
    Setelah selesai menjawab tinjauan Biodata Blogger, daftarkan blog anda ke dalam sistem kami melalui ikon "Pengurus Blog" (Blog Manager) di dalam menu dashboard anda.

    Getting Started Image
  3. Pasang iklan Nuffnang ke dalam blog anda
    Sila rujuk ikon "Pemasangan Iklan" (Add Ads) di dalam menu dashboard bagi mendapatkan kod-kod iklan untuk blog anda.

    Getting Started Image

Jumaat, 15 Oktober 2010

VIDEO NIKAH PALING PECAH PERUT... AMARAN UNTUK PEREMPUAN MENGANDUNG, JANGAN TENGOK!!


+POWERED BY YOUTUBE+






Rehat kan kepala jap... Gua takder idea... Harap dengan tengok video ni, segala perasaan
sedih anda terubat... Adioss... Yeah yeaarrggghhhh...

Rabu, 13 Oktober 2010

PREBIUW FILEM 3ALAM.. HEHEHE....


+POWERED BY YOUTUBE+


Ermmm... gua nak promote beb... Filem akan datang... banyak alam... hehehe...
citer ni rasanya dah banyak kali cakap, nak tayang pada... nak tayang pada... tapi tak tayang TAYANG lagi.. ntah Biler naK taYANG NTAH?? Canang- canang dah, tapi?? ermmm...
bila tayang nanti, meletup ker ek? ermmm... gua tunggu ar... Adioss...

PROMOTE BLOG BARU AKU JUMPA... SUPPORT WEI...


singgah dol... bagi support kat member soraNG ni... hensem lak aku tengok...
kecian pon ader... baru lagi beb... orang puteh cakap aper? ermmm... ar, RAW lagi... heheheh...
baru nak masak... support beb... beli barang buatan Malaysia.. hehehe... singgah... jangan tak singgah... Yeah Yeaarrggghhhh... Rock OOoo...


tekan sini... http://skywalkerblade.blogspot.com

Isnin, 11 Oktober 2010

AZIE- BERPUTIK DALAM DIAM (1996)

Hehehe... rock, rock gak... sesekali jiwang gak... kerak nasi kalu kena air, lembut gak... heheheh...






Berputik dalam diam
Cinta suci kupendam
Kasihku nan membara
Malu atasi segala
Tak pernah ku cuba bersuara

Kita sering bersama
Tanpa mengungkap cinta
Arah dan minat sama
Dan aku jadi lupa
Kita hanyalah teman biasa

Engkau terlalu istimewa
Buat ku tiada celanya
Dikau tampan idaman semua

Tapi kucuma gadis desa yang setia
Cinta dan diriku jadi pinggitan hati
Masih adakah ruang buat diriku
Mengecap bahgia bersamamu

Akan kusetia menunggu
Ucapan cinta kasihmu
Di saat aku tersiksa begini
Fahamilah sayang




mau lagu ni? klik la SINI

Sabtu, 9 Oktober 2010

PREVIEW ALBUM JINBARA- PUI AIYA HOI (2000)


Album pertama dari kumpulan Jinbara... Yeaah Yearrgghhh...
Keluaran tahun 2000.. Di terbitkan oleh Allahyarham Andi Rahman...
Di rakamkan di Menora Studio...
Susunan muzik oleh Saudara Andi Rahman dan Jinbara sendiri..
Album ni gua bagi 5 bintang beb... Yeah yeaarrgghhh....
Menampilkan 11 buah lagu..

1.Jinbara lagu/lirik (Andi Rahman)
2.Pungguk lagu/lirik (Akin/Jinbara)
3.S2000 lagu/lirik (Andi Rahman)
4.T.O.T.O (tolong orang tipu orang) lagu/lirik (Andi Rahman)
5.Anak Merdeka lagu/lirik (Ajeed)
6.Bower Satin Biru lagu/lirik (Cepot/Andi Rahman)
7.Ribut Merah lagu/lirik (Lynx/Loco)
8.A.D.A.M lagu/lirik (Cepot)
9.Angin Api Itu Padamkanlah lagu/lirik (Lynx)
10.Untung Batu Timbul lagu/lirik (Jinbara)
11.Tropika lagu/lirik (Andi Rahman/Baizura)

Gua minat semua lagu dalam album ni... best...
Dengar la lagu di trek yang ke 8.. A.D.A.M

Ramai Yang Datang Menjulang
Banyak Yang Pergi Menghilang
Ketika Ribut Melanda
Seluruh Jiwa Yang Kecundang
Menantikan Perjuangan

Ahaaa...

Aku dan Anak-anakMu itu
Berlindung Di sebalik Yang Satu
Keamatan fikiranku
Yang Mengharapkan Kepada Mu
Berikanlah Setitik

Ahaa...

Kupanjangkan Doa Lindungi Kami
Lindungilah Kami Semua
Kupanjangkan Doa Lindungi Kami
Lindungilah Kami Semua

Ahaaa...



mau lagu ni? leh download kat SINI

PREVIEW ALBUM WINGS- BEST OF WINGS (1992)


Album pertama Wings yang aku miliki... ermm... Keluaran tahun 1992.. Masa ni darjah 4 beb.. hehehe... Yeah yeaarrgghhhh...

Line Up mereka masa ni...
Awie (penyanyi)
Joe (Gitar)
Eddie (Bass)
Jojet (Drum)

Album ni di terbitkan sepenuhnya oleh wings sendiri...
Menampilkan 10 buah lagi terbaik dari mereka seatelah 3 buah album iaitu Belenggu Irama(1987), Hukum Karma(1988) dan Teori Domino(1990)... Ada 1 lagu baru iaitu di trek yang ke 6 berjudul Hutan Simpan ciptaan wings dan M.Nasir manakala lirik oleh Wings dan Nasir Jani.
Berikut ialah senarai lagu dalam album ini...

1.Inspirasi Taming Sari (Usop/Bob)
2.Belenggu Irama (Awie & Syam/Bob)
3.Intan Ku Kesepian (M.Nasir/Bob)
4.Misteri Mimpi Syakila (JS Kevin)
5.Hikayat Penuh Ranjau (M.Nasir)
6.Hutan Simpan (Wings & M.Nasir/Wings dan Nasir Jani)
7.Sejati (M. Nasir)
8.Harapan (M.Nasir)
9.Taman Rashidah Utama (Bob)
10.Aku Pun Tahu (M. Nasir)

Selasa, 5 Oktober 2010

PREVIEW MOVIE ALTITUDE 2010


+powered by youtube+

STORYLINE

After a mysterious malfunction sends their small plane climbing out of control, a rookie pilot and her four teenage friends find themselves trapped in a deadly showdown with a supernatural force.


Director : Kaare Andrews
Writer : Paul A. Birkett
Genres : Horror, Sci-Fi, thriller.
Cast : Jessica Lowndes, Julianna Guill, Ryan Donowho, London Liboiron, Jake Weary, Mike Dopud..

Ahad, 3 Oktober 2010

PREVIEW ALBUM DEF GAB C-CITARASA(1997)





Album pertama DEF GAB C... Yeahh yeargghhh...
Seperti judul album, memang memenuhi Citarasa gua... Rock oooo...
Ermmm... Album ni telah di terbitkan oleh saudara Joe Wings... Susunan muzik pula oleh Joe Wings dan Def Gab C sendiri...
Line Up mereka ialah :
Asheed(vokal)
Jemboo(Gitar)
Nizam(Bass)
Lee Space(Drum & Tamborin)
Album ni memuatkan 11 buah lagu..

1.Tak Sanggup Lagi (Oney/Nuar Botak)
2. Ini Harapanku (Mawar)
3.Change Your Life (Sarah Nisa/Long Wing)
4.Citarasa (Mawar)
5.Huru-Hara (Sarah Nisa/Taffa)
6.Konsentrasi Yang Hilang (jemboo/Taffa)
7.Maniq Kayangan (jemboo/Abdullah Romani)
8.Hasrat dan cita-cita (jemboo/Taffa)
9.Di Umpan Mimpi (Umarul/Aizat)
10.Ibu Kota Cinta (Benny Ardjuna/Bob)
11.Story of Wings (Jemboo & Acid/Long Wing)

Pada gua semua lagu menangkap... caya ar... Gua bagi lima bintang beb... Lagu yang memang Hits ialah ibu kota cinta dan maniq kayangan... Yeahh Yeargghhh...

LIRIK : Ini Harapanku

Kabus malam membisik
Yang Datang bersama semalam
Kita yang bertali ikatan indah
Mengikat asmara
Degngan air mata kau berikan aku
Penghilang dahaga

Sayup telah melambai
Harapanku yang hilang
Masih setia kau padaku

Cinta yang sama yang aku lakukan
Maafkah harapan darimu itu
Membuatkan ku rindu

Pulang kepulangan ku nanti
Dengan harapan yang sangsi
Kaliku melangkah
Menghala ke arah
dengan penuh siksa

(*)
Hilang hilang masa yang lalu
Bagaikan kau menolak hempedu
Hanya pahit yang bakal mengubati
Harapanku ini

(**)
Senandungkan perjalanan kita ini
Dengan sinaran yang menanti
Tak ku lupakan perkara yang silam
Yang kita tinggalkan

(Ulang *)
(Ulang **)

Kita tinggalkan…
Kita tinggalkan…
Kita tinggalkan…..


mau lagu ni? leh download kat SINI



































Sabtu, 2 Oktober 2010

PREVIEW ALBUM KRISTAL- PAK BELALANG (2002)


Selepas 4 tahun, kristal muncul dengan album kedua berjudul Pak Belalang..
Tahun 2002, Kristal sekali lagi berjaya menarik perhatian pendengar dengan lagu 'Delaila' & 'Resam Pak Belalang'..
Line up Kristal dalam album ini terdiri daripada Razlan (Vokal), Rody (Gitar1), Izal (Bass) dan Joe (Drum). Dalam album ni, gua minat semua lagu, tapi lagu yang gua rasa menangkap ialah Resam pak Belalang( Nafie/Mael), Delaila(Merah/Keon), Anjakan Paradigma(Tam spider), Sandiwara Terkini(Rody Kristal/S.Amin Sahab), Deja Vu, Kesal dan Lat Ta Li Lat(Usop Kopratasa/Mael)... yeah yeargghhh...
Album ini memuatkan 10 buah lagu iaitu :

1.Resam Pak Belalang

2.Delaila
3.Anjakan Paradigma
4.Sandiwara Terkini
5.Layar Dan Sambar

6.De Javu
7.Ingat-Ingat
8.Nirwana
9.Kesal
10.Lat Ta Li Lat


Lirik sandiwara TErkini

Ada yang mendalangi sandiwara terkini
Bertopeng duniawi
Dengan kusut mudah digubah
Lalu terpedaya sehingga menggelegak jiwa
Meledak minda dibuatnya

Lantas ku terbakar rentung tak berharga
Haruskah mengalah
Dipandang tak bermaruah
Walaupun setia dan beserah

Kalau nama dan harta
Martabat cinta
Relaku berputih mata jika itu dipinta

Engkau tahu jarak langit dan bumi
Pengukur cintaku
Engkau tahu kasihku tetap satu
Tanpa ruang dan waktu



nak dengar lagu ni? sini leh KLIK

Khamis, 30 September 2010

MINUMAN YANG PERLU DI AMBIL PERHATIAN ORANG ISLAM





Assalamualaikum wr wb,

GREEN BEAN SOY DRINK

Salam semua. Kali ini saya nak sentuh ttg minuman ringan keluaran Yeo Hiap Seng, jenama salah satu pembekal minuman ringan yg tak asing lagi di rantau ini khususnya Singapura dan Malaysia.

Pernahkah anda dengar ttg keluaran produk minuman YHS yg terkini, khususnya minuman kacang soya fusion dgn kacang hijau? Jika anda di Singapura, harap2 baca dulu ya, bahan-bahan yg terkandung dalam minuman ini.

Semasa saya ke salah sebuah pasaraya tempatan, terpandang saya ke arah minuman ini yg saya fikiradalah salah satu lagi keluaran terbaru YHS. Iyerlah, apalah bahan yg nak dibubuh dlm minumankan? So I pick up one and brought to office. Tapi, bila saya baca ingredientsnya....... lihat kat pic ini.lihat dekat-dekat....... Apa kah kandungan dalamnya? Rupa-rupanya E471 is derived from pig. MasyaAllah, dah takde lagi ke sumber yg baik, yg murni, darimana pihak pengeluar nak dapatkan bahan atau sumber utk membuat produk minuman mereka???? Tidakkah mereka peka dgn pengguna2 Islam yg sememangnya ramai telah terbiasa dgn minuman yg mereka bekalkan atas jenama YHS???

Belek punya belek.....hah, patutlah. Minuman ni diperbuat di....... di negara yg dah mmg dah tersohor bubuh melamine dalam susu!!

Apapun, saya sekedar berkongsi info dan diharap sesiapa yg teringin nak merasa minuman jenama YHS " Green Bean Soy Drink ", lupakan sajalah niat anda tu. Tak berbaloi bahan yg haram jika memasuki dlm tubuh badan kita ni!! Harap dapat sebarkan info ini terutama sekali kpd anak-anak kita yg mungkin kurang arif ttg perkara ini.

Do not drink FANTA APPLE, as it contains (E211, E224) Fat of Pork(PIG)


info : by idrus hashim di facebook

http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000563900032

PANAS!! BUKAN SEMUA ORANG BOLEH MENGAKU DARA

TAPI DIA BOLEH... HEHEHE




Ni tajuk filem jer dol... Jangan terpedaya... hehehehe...



Pemegang Ijazah Sarjana Muda Seni Layar (Kepujian) dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) ini berkata, filem lakonannya akan ditayangkan akhir tahun ini ialah Aku Masih Dara arahan Ahmad Idham yang menggandingkannya dengan pelakon Diana Amir dan Raja Farah.

Yana membawa watak gadis kena rogol, Alisha dalam filem ini.

Kata Yana, dia terima tawaran berlakon dalam filem ini kerana ia menyampaikan mesej mendalam pada masyarakat.

“Selain gadis kena rogol, saya juga pernah bawa watak lesbian dalam filem Histeria,” katanya.

Mengenai bidang pengarahan pula, kata Yana, dia tidak berani menerima tawaran produser MIG, David Teo untuk mengarah filem SPC sebelum ini.

Bagaimanapun selepas berfikir masak-masak, dia sedia menyahut cabaran itu kerana tidak ingin lepaskan peluang depan mata.

“Apapun, saya gembira kerana ramai pengarah muda muncul di persada seni tanah air selepas saya mengarah filem SPC. David juga ada menawarkan projek filem baru tahun ini tetapi saya tidak boleh terima tawaran itu kerana agenda seni pula padat tahun ini.

“Saya bersedia kembali mengarah filem baru apabila tidak terbabit dengan mana-mana projek drama dan filem,” katanya.

Dalam majlis ulang tahunnya yang diadakan di Restoran Lemon, Kajang, baru-baru ini, acara dimulakan dengan bacaan doa selamat, disusuli dengan memotong kek hari jadinya.

Majlis dimeriahkan dengan kehadiran anggota keluarga Yana dan artis MIG seperti Shaheizy Sam dan Eddie.

PROFIL
NAMA SEBENAR: Norliana Samsudin
TARIKH LAHIR: 25 September 1984
ASAL: Yong Peng, Johor
PENDIDIKAN: Ijazah Sarjana Muda Seni Layar, UiTM Shah Alam
STATUS: Bujang
KERJAYA: Penyanyi, pelakon dan pengarah
FILEM: Selamat Pagi Cinta, Histeria, Shh... Dia Datang, 7 Perhentian, MamiJarum Junior, Main-Main Cinta dan Adnan Sempit
DRAMA: E-toyol.com, Bionik, Lu’Lu dan 3 Janda, Suri Bakawali
ALBUM: Yana Ceria (2004)



sumber : http://hmetro.com.my

Rabu, 29 September 2010

MACAM-MACAM DENGAN INDONESIA..

Puluhan bantah festival filem gay

JAKARTA – Berpuluh-puluh anggota Barisan Pembela Islam memprotes satu festival filem gay antarabangsa yang berlangsung di sini sekali gus menyebabkan beberapa tayangan filem mengenai golongan itu dibatalkan.

Mereka memprotes Festival Filem Q! yang diadakan di beberapa pusat kebudayaan asing sejak minggu lalu dan dijadual berlangsung sehingga malam ini.

Anggota-anggota kumpulan tersebut yang sebahagiannya memakai topeng, jubah putih dan serban melaungkan slogan antigay dan menyatakan bahawa filem-filem itu adalah kufur.

Menurut seorang pembantu program pusat terbabit, Dinyah Latuconsina, tayangan filem itu di Institut Goethe Jerman yang dikawal oleh polis tidak akan dibatalkan.

Bagaimanapun, Pusat Kebudayaan Perancis dan Yayasan Jepun mengambil keputusan untuk membatalkan baki tayangan filem gay.

Indonesia dianggap sebagai sebuah negara sekular yang mempunyai jumlah penduduk seramai 237 juta orang. Ia mempunyai bilangan penganut Islam yang teramai di dunia. – AP

kredit : kosmo.com.my


kat sini gua nak komen, banyak jer orang Islam, tapi macam-macam yang jadi kat negara diorang.. Aper yang diorang tau? mengamuk,mengamuk pastu pijak bendera Jalur Gemilang.. tak sedar ka diorang yang banyak bala jadi kat tempat diorang? kat Malaysia memang banyak Bala, Balasundram, Balamurugan, tren Ballast... hehehe.. apa-apa pon gua sokong tindakan diorang buat bantahan ke atas filem gay tu...

suka buat kacau ja, cari rezeki kat tempat orang, tapi lupa diri... puuiihhh...(ada macam bunyi samseng ludah ka) hehehehe... Apa-apa pon, adios amigos...



NUFFNANGERS, SILA BACA NI.. PENTING

Seperti yang anda mungkin sedia maklum, terdapat 2 jenis kempen iklan yang diberikan oleh Nuffnang iaitu Metered (mCPM) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah pengunjung yang melihat iklan dan Cost-Per-Click (CPC) Campaign yang dibayar berdasarkan jumlah klik terkumpul dari iklan yang disiarkan.

Kami menyedari bahawa terdapat sebilangan ahli yang terlibat dengan aktiviti click fraud, iaitu perbuatan klik pada iklan CPC dengan sengaja demi menjana pendapatan pemilik unit iklan tersebut.
Aktiviti click fraud melanggari terma & syarat kami di bawah seksyen 6.

Suatu unit iklan itu sepatutnya diklik oleh pengunjung yang berminat untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai kempen iklan yang dipapar, dan bukan semata-mata bertujuan untuk menjanakan pendapatan. Sekiranya situasi ini bertambah buruk, kadar penyiaran kempen iklan akan turut berkurangan oleh kerana pihak kami hanya dapat menjual ruangan iklan di dalam blog yang tidak mempunyai rekod aktiviti click fraud.

Sistem kami mampu untuk menjejak serta merekodkan aktiviti click fraud dan sekiranya perlu, rekod-rekod yang terkumpul boleh digunakan sebagai bahan bukti bagi tujuan kehakiman. Sebelum ini, pihak Nuffnang telah pun menggantung dan menyenarai hitam pelbagai individu dan kumpulan yang terlibat dalam aktiviti click fraud. Namun, disebabkan bilangan ahli di dalam komuniti yang melakukan click fraud semakin bertambah ke suatu tahap yang membimbangkan, kami dipaksa untuk lebih berwaspada dan tegas dalam mengambil tindakan. Ini bagi memastikan ahli komuniti yang lain tidak berasa tertindas dalam jangka masa panjang.

Di antara perbuatan click fraud yang umum ialah:
- klik pada unit iklan milik blogger lain dan meninggalkan komen di blognya bagi meminta blogger tersebut untuk klik pada unit iklan milik sendiri.
- mendaftar sejumlah besar blog dan klik pada iklan dalam setiap satu.
- menukar alamat IP komputer dan klik pada unit iklan secara berulang-ulang .

Tindakan akan diambil sekiranya perbuatan di atas dapat dikesan oleh pihak kami.

Sekiranya anda mengetahui mana-mana rakan anda atau pihak lain yang terlibat dengan aktiviti ini, kami amat menghargai usaha anda menasihati mereka untuk tidak berbuat demikian. Mana-mana ahli yang dikesan melakukan aktiviti click fraud akan diambil tindakan tegas oleh pihak kami, sama ada melalui penggantungan atau penutupan akaun miliknya.

Terima kasih atas perhatian anda.

Sekian,
Robb Chew
Jabatan Perhubungan Blogger
Nuffnang Sdn Bhd





INFO: http://www.zilhan.com/peringatan-dari-nuffnang-community/

Selasa, 28 September 2010

LAYAN JAP.. GADIS BERTUDUNG PUTIH LIVE AND UNPLUGGED-may


+powered by youtube+




tengah takder idea ni... layan kepala jap... yeah yeargghhh....



Wajah seri yang memukau
Pesona kau dipandang
Tersenyum dan terkhayal sejenak
Matamu gemilang
Bagaikan ada syurga
Di dalamnya

Aku ingin bersama
Memilik sebuah kota
Bersamamu aku diyakinkan
Ku berada di tengah-tengah
Persimpangan tak ke mana

Bawalah ku pergi
Ke mana saja
Bawalah ku lari
Dari sengsara
Manalah berhenti
Di situ terhenti
Mana kembara terselit kita

Capai tanganku
Kita berganding berdua
Genggam tanganku kita nyanyikan
Lagu yang seirama

“DiGi iPhone 4 Real”.

what I love about the DiGi iPhone 4 Plans?
Ermmm...


For those who are still confused to pick witch plan, don't worry, you can always upgrade your plan later. You can find an iDiGi plan that's right for you after the first 90 days on your current iDiGi plan.You can update your iDiGi call plan if you feel that your current plan does not suit your mobile lifestyle. Upgrading your iDiGi plan may help maximize the value of your money and may be a better fit for how you choose to use your phone.

Yeah, using this plan u can get those benefits
  • All plans above are Postpaid plans on a 24 month contract.
  • The promotional monthly fee is only applicable for the first 24 months.
    After the first 24 months, the monthly fee will be charged at the normal rate.
  • Auto Billing rebate of RM5 per month will be reflected in the monthly Postpaid bill if you sign up for Auto Billing at the point of purchase. Auto Billing is not activated automatically.
  • Free voice minutes, SMS and MMS are only applicable to Malaysian mobile networks.
  • Free voice minutes do not include calls to International / IDD numbers or 1-800 / 1-300 numbers.
  • Speed of local Internet usage will be reduced to 128Kbps after exceeding the monthly quota.
  • International Internet Roaming is only applicable in selected countries and with selected mobile operators.

Hentam je lah..hehehe

VETERENS MUSICIAN SET TO BRING ROCK TO LIFE

To prove that rock music is not dead, a mini-concert slated for Oct 3 at One Café, Jalan TAR, is called 'Rock A Live'.
"Rock will never die," said legendary Lefthanded guitarist Man Kidal dur­ing the Press conference at One Café.
He will perform with Omma Akeera and Zul Handy Black. The headliners will be performing at 8.30pm, while an earlier set from noon till 5pm is for new rock and heavy metal bands Nalo (from Sin­gapore), Cropox, Clay, Sniperz, Ma­tellah the King as well as KL bands Rosewell, Aridity and The Mission.

Rock A Live will be at One Café on Oct 3. Opening acts start from 12 noon to 5pm.

Mainliners Man Kidal, Omma Akeera and Handy Black will per­form from 8.30pm onwards.

Tickets are at RM30 each. Call 016-380 2782 for more information. Yeah yeargghhh...

info : http://www.mmail.com.my/content/

Isnin, 27 September 2010

PROMOTE BAND MALAYSIA- PROJEK PISTOL



gua nak promote band ni...
album diorang gua dah ada... Gua bagi 4.5 bintang... yeah yaerghhhh...

XPDC- curahan rasa





Tika begini
Aku juga mengerti
Perasaanku terganggu
Malam penuh dengan bintang

Indah khabar rupamu
Menawan setiap waktu
Apa lagi yang dinantikan
Bukan bertepuk sebelah tangan

Cintaku tidak
Aku pastikan sampai tujuan
Berarak mendung bintang
Berlagu sepi semalam

Aku hanya seorang insan
Tak mampu keajaiban
Jika perlu engkau tinggalkan
Demi relakan kemanusiaan

Sejernih kasih
Selembut sinar mutiara
Belaian kau yang lembut
Tak dapat aku melupakan

Sentuhan kasih
Irama merdu dalam dakapan
Suara yang membisik
Bagai gelora menghempas pantai..

Sejernih kasih
Selembut sinar mutiara
Belaian kau yang lembut
Tak dapat aku melupakan

Sentuhan kasih
Irama merdu dalam dakapan
Suara yang membisik
Bagai gelora menghempas pantai..

Aku hanya seorang insan
Tak mampu keajaiban
Jika perlu engkau tinggalkan
Demi relakan kemanusiaan

oooo...
ooooo...


mau lagu ni? tekan kat SINI

“DiGi iPhone 4 Play”.

My favourite Apps is APPS for music because,With innovative apps that help you compose songs, create radio stations, and name that tune, music lovers have even more to love about iPhone.
Using this apps, u can :

1)Tune in.

Choose a favorite song or artist and Pandora
Radio plays the music you want to hear and music
just like it. Discover new artists with similar sounds
and skip over songs you don’t like.

2)Create a soundtrack.

Turn the world around you into a song with RjDj. This music-making app picks up ambient sounds, then bounces them back through your headphones. Record as you go and enjoy your creative compositions again later.

3)Name that tune.

If you hear a song you like, point your iPhone at the speaker and Shazam tells you the name of the song and who sings it. It also lets you download the song from iTunes, tag it, and watch the video.



4)See the music.

Bloom, a mesmerizing app from ambient music pioneer Brian Eno, turns your iPhone into a 21st-century music box. Touch the screen to layer and loop sounds. Then sit back and enjoy the elaborate patterns and relaxing soundscapes.

5)Pick up the axe.

Download GuitarToolkit and play 500,000 chord variations on your iPhone. Simply touch the notes on the fretboard that make up a chord, and GuitarToolkit tells you what that chord is. It also includes an accurate tuner and metronome.

6)Tap out the jams.

Your iPhone becomes a fully loaded music studio with the BeatMaker mobile music creation app. Compose professional-sounding beats, record audio samples, and arrange patterns to create songs. Then export your compositions and share them with friends.

7)Snag the solo.

Get private singing lessons from the coolest geeks in school. The Glee app perfects your pitch and harmonizes your vocals so you can record your greatest hits and share them with the world.

8)Hear a live show.

Get free access to the world’s largest collection of live recordings right on your iPhone. With Concert Vault, you can listen to live concerts from the 1960s to today, from rock to jazz to country and everything in between.

9)Hit the beat.

With the free Beatwave app, you'll be turning out amazing beats and tracks in no time at all. Choose from a huge range of instrument samples and mix them together using just your finger.

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu