SlideShow

Sabtu, 6 November 2010

PREVIEW ALBUM RADJA- LANGKAH BARU

Ermmm... sebelum ni gua ada post album ST12... Ni pon post pasal album dari seberang.. Album indon gak... Ni album pertama dari indon yang gua beli.. Susah betul gua nak masuk ngan lagu band indon... tapi, first time dengar, gua terasa lak nak beli... best gak...

A1 - A3
EXECUTIVE PRODUCER : EMI MUSIC INDONESIA
PRODUCER : RADJA
CO-PRODUCER : MARWANTO
RECORDED BY : WANTO & JERRY AT KANTONG STUDIO
MIXED BY : WANTO AT KANTONG STUDIO
ADDITIONAL VOKAL : A2 - YUNI P.S

A4 -A6 ; B1 - B6
PRODUCER : ISFAN FAJAR SATRYO
RECORDED BY : DAUS & HERI AMIRUDIN AT MUSICA STUDIO
MIXED BY : HERI BUCHAERI AT MUSICA STUDIO
MASTERED BY : IMRAN ST SATI AT SOUNDSTATION
ADDITIONAL VOKAL : A4, A6, B4 - TIA
PLAYER : A4- MALVINAS (VIOLIN 1)
DEM TULASEKET (VIOLIN 2)
MELLA (VIOLA)
RICKY (CELLO)

COVER DESIGN : JULDI FOR PERFECTOAD.COM
PHOTOGRAPHED BY : LATERAL.WEB.ID
WARDROBE : ELEVATE WEAR CO

LINE UP : IAN KASELA (VOKAL)
MOLDY (GUITAR)
SENO (DRUM)
INDRA (BASS)

lagu-lagu dalam album ni
1.tulus
2.jujur
3.bulan
4.ta'kan melupakanmu
5.wahai kau cinta
6.tetaplah kau jadi milikku
7.selalu jauh dari cinta
8.manusia biasa
9.tak seperti dulu
10.butuh waktu
11.lepas masa laluku
12cinderella

dengar la lagu di trek yang ke 2... jujur


+powered by youtube+

duhai kekasih pujaan hatiku
dapatkah kau memberi satu arti
sedikit rasa yang bisa kumengerti
bukan sumpah atau janji

buktikanlah bila kau ada cinta
setulus hatimu bisa menerima
sebatas kejujuran yang kau miliki
bukan sekedar bersama

Reff:
jujurlah padaku
bila kau tak lagi cinta
tinggalkanlah aku
bila tak mungkin bersama
jauhi diriku lupakanlah aku

jujurlah padaku
bila kau tak lagi suka
tinggalkanlah aku
bila tak mungkin bersama
jauhi diriku lupakanlah aku selamanya




mau lagu ni? tekan kat SINI

Tiada ulasan:

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu