SlideShow

Selasa, 24 Julai 2012

Keinsafan - krabat


+powered by youtube+


Yup... lagu lama lagi ni... saja, gua nak kenang balik zaman kecik2 gua... gua membesar ngan lagu rock kapak.. ahakz... rock leleh... orang cakap rock karut marut... ahakz... Saper cakap rock ni takde pegangan, rock buat orang jadi jahat?? rock xder mesej?? ermmm... terpulang pada individu ar.. 
Ermmm...  ape2 pon, gua tujukan lagu ni buat luorang... Kita panjangkan pujian kita pada Maha pencipta...
Bulan Puasa ni moga di tambahkan Iman kita padaNya... InsyaAllah... Yeah...

Lupa lak... thanks kepada pemilik video ni HairiAhmad gua cilok kat youtube...



Sayup terdengar hujan mencurah ke bumi
Kini terasa memecah kesunyian malam
Dan aku di sini sendiri dibaluti resah
Dibayangi sesal yang tak sudah

Renung langit sepi tiada purnama
Di dalam kelam ku lihat bayangku sendiri
Terpaku membisu tanpa suara dan segala
Apa petanda, apa rahsia

( korus )
Oh Tuhanku Yang Maha Esa
Maha Penyayang Maha Pemurah
Andainya malam yang begini
Memberi pengertian untukku
Mencari hidayahmu...

Maka kutadahkan setulus
Pengampunan dan pengharapan
Untuk aku menebus dosa-dosa semalam

Cukup setakat ini... aku merasa
Terasing terhukuman dalam sengsara
Balasan dari kehancuran
Yang aku ciptakan

Dan kini ku mengerti
Antara dosa pahala
Yang mana lebih utama
Dalam meniti hidupan dan hari kematian
oh...

( solo )

( ulang korus & 1 )

( 1 )
Andai malam ini satu peringatan
Bersyukurku pada Illahi
Andai malam ini satu kesudahan
Ku pintakan... satu pengaduan
Untukku menyudahkan kalimah
Terakhir...



bro, download lagu ni kat SINI..

7 ulasan:

TiranaAduka berkata...

salam sdutzone...

walupun nak komen payah disini terpaksa melaui adds....
sampai jua akhirnya...

Selamat menunaikan ibadah puasa...
Uiks dah botak ke..?

TiranaAduka berkata...

Salam bro

Still ada lagi...add...
Tak pelah......
take ur time....
walupun looding blog mu power..
tang nak datang sini cam orang bercinta....

peach kacang peace.....

LOLA KE NIE? berkata...

lagu nie mmg layan bro~ ades..feberet dlu nie..hoho

tirahzairi berkata...

layan...hihi

TiranaAduka berkata...

biar blog bertukar rupa
TiranaAduka singgah jua
Ape khabar gerangan disana?
Moga persahabatan kekal selama...

Tirana ini tak pandai bermadah
Bersyair gurindam jauh sekali
Singgah setelah selesai ibadah
jangan lupa berkunjung kembali

tirahzairi berkata...

aah la...ads ea...

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ berkata...

sy prnh dgr lagu ni:)

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu