SlideShow

Ahad, 26 September 2010

PREVIEW ALBUM DR KRONIK- buragas (2000)


Kumpulan Dr Kronik merupakan sebuah kumpulan pemuzik dan penyanyi yang aktif di Malaysia. Kumpulan ini menyampaikan lagu-lagu Melayu.

Kumpulan Dr Kronik merupakan sebuah kumpulan rock moden yang bernaung di bawah label KRU Records. Pada mulanya kumpulan ini bermula pada zaman persekolahan sebagai kumpulan Reds, dan membuat persembahan semasa persandingan, ekspo dll.

Mereka mendapat beberapa tawaran dari syarikat rakaman, tetapi enggan menerimanya kerana tidak diberi kebebasan memainkan muzik corak mereka. Bagaimanapun selepas mereka memenangi pertandingan Battle of the Bands, KRU Records membuat tawaran termasuk membenarkan mereka mamainkan corak lagu mereka tersendiri. Mereka kemudiannya menukar nama kepada Dr Kronik.

Memainkan konsep Rock Moden..

lagu-lagu dalam album seperti:

1.Harley

2.Buragas

3.Hidup-hidup di bakar

4.Cronic

5.Bodoh Macam Yoyo

6.Kibarkan

7.Dejavu

8.Telah kukatakan

9.Di Waktu itu

10Lagu Orang Gila

Pada gua lagu sedap ialah Buragas, Hidup-Hidup Di Bakar dan Dejavu...

lirik lagu DEJAVU

Renunganmu, dejavu
Senyumanmu, dejavu
Sentuhanmu, dejavu
Lirikanmu, dejavu...

Bagaikan satu kejutan
Keluar pintu lamunan
Masuk ke pintu impian

Bisikanmu dejavu
Belaianmu dejavu
Sentuhanmu dejavu
Rangsanganmu dejavu

Leburkanlah kekalutan
Yang yang kaburkan oh! Pandangan
Aku dalam pencarian...

Leraikanlah rantai yang membelenggu
Ku yang dah jemu, aku dah lesu
Ku yang tak tentu hala tuju
Aku merayu...

Leraikanlah rantai yang membelenggu
Ku yang dah jemu, aku dah lesu
Ku yang tak tentu hala tuju
Aku merayu...

Hanya mampu merayu...


mau lagu ni? klik kat SINI



sumber : http://ms.wikipedia.org

Tiada ulasan:

Blog Tricks


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Recent Visitors

Mencari Sesuatu